Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Disney+ får sin første nordiske serie

Disney har skabt en serie ud fra den svenske krimisucces 'At koge bjørn'.

Skrevet af / 01/12/2022 - 12:54
Disney+ får sin første nordiske serie

Disney+ har længe talt varmt om sine planer om en egenproduktion af nordisk originalindhold. Nu holder underholdningsgiganten, hvad den har lovet, og annoncerer sin første svenske originalserie.

Den kommende krimiserie, At koge bjørn, er baseret på Mikael Niemis kriminalroman, som har solgt millioner af eksemplarer på verdensbasis.

Forfatteren til ‘At koge bjørn’, Mikael Niemi. (Foto: Peter Knutson / Forlaget Oktober)

Historien centrerer sig omkring en lokal præst, som tager sig af en bortløben og mishandlet samisk dreng. De to får gennem efterforskningen af en uventet drabssag et tæt venskab. 

At koge bjørn udspiller sig i sommeren 1852 i landsbyen Kengis i det allernordligste Sverige. Midt i det idylliske polarlandskab møder vi den nyudnævnte præst. Mens præsten har en åndelig åbenbaring, der sætter dybe spor i det samiske folk og torndalsfinnerne, findes liget af en hyrdepige i en mose. Derefter går landsbyens beboere på jagt efter en dræberbjørn, som de beskylder for at være gået amok.

Mens lokalsamfundet jagter bjørnen, som de mener er morderen, får præsten en snigende mistanke om, at der kan være en anden årsag. Ikke længe efter bliver en anden pige fundet død, og pastorens mistanke forstærkes. Sammen med Jussi, den fattige samedreng, efterforsker han de forskellige spor omkring de grusomme hændelser. 

at-koge-bjoern Koke-Bjorn_2 Koka-Bjorn_1
<
>
At koge bjørn. (Foto: Disney+)

I pressemeddelelsen uddyber Vibeke Lia (Director of Programming & Production, The Walt Disney Company Nordic & Baltic):

Vi er ekstremt stolte over at kunne annoncere den allerførste nordiske originalproduktion fra Disney+. «At koge bjørn» har alt det, vi ønsker at tilbyde vores voksne publikum – en dyb og indholdsrig historie midt i det storslåede nordiske landskab. Jeg har en stor tro på, at den vil finde vej ind i hjertekulen hos publikum, også langt ud over Nordens grænser, noget vi glæder os vældigt til. I EMEA-markedet vil vi have 60 lokale produktioner til Disney+ inden 2024, samtidig med at vi fortsætter samarbejdet med fantastiske og nytænkende filmskabere og -producenter.

Læs også Fungerer Willow-magien i 2022? Disney forsøger at puste nyt liv i klassikeren fra 1980'erne.

Forfatter Mikael Niemi følger op:

Jeg føler stor glæde og har store forventninger til produktionen af «At koge bjørn». Det bliver spændende at følge den samiske dreng Jussi og hans møde med pastoren, og at se deres kamp mod ondskaben, som hærger i den nordlige vildmark. Vi kommer til at følge en historie om kløgt og mod, men også menneskets længsel efter både guddommelig og menneskelig kærlighed.

Manuset til At koge bjørn er skrevet af Jesper Harrie (Solsidan), og serien kommer til at få seks episoder.

Disney+ har endnu ikke annonceret datoer for indspilningsstart eller hvornår vi kan forvente streamingpremiere på denne svenske krimiserie.

Læs også Det er valgår i Montana I femte sæson af Taylor Sheridans succesfulde serie kommer hele magten i Montana på Dutton-dynastiets hænder.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Slip dragerne løs!

Spionefterfølger

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Tid til mere fransk romantik

No more Netflix ...!

Ny trailer fra kostumedrama-verdenen

Traileren er her!

Komedie-legenden vender tilbage til rødderne!

Ventetiden er ovre!

Premiere til efteråret!

Sci-fi-klassiker klar til streaming!

Scroll to Top