TEST: LG OLED48CX vs. Sony KD-48A9

Superbillede i kompakt format

LG og Sony er de første til at tilbyde OLED-skærme i 48 tommers størrelse. Men hvilket af disse kompakte TV’er fungerer bedst og til hvad? Det er tid til en mini-OLED-duel!
Annonce
Annonce
forfatter

De skarpe og kontrastrige OLED-TV’er har længe været begrænset til skærmstørrelser fra 55 tommer og op. Næsten alle OLED-skærme stammer nemlig fra sydkoreanske LG Display, der producerer og skærer panelerne efter specifikke skabeloner på 55, 65 og 77 tommer.

Men nu er der håb: Efter fornyelse af produktionslinjen kan LG-fabrikken endelig tilbyde et bredere udvalg af skærmstørrelser, inklusive en ekstra kompakt 48 tommers variant.

Det er utvivlsomt godt nyt for dem, der har ønsket sig et OLED-TV til særlige brugsområder, hvor man har mindre plads, sidder meget tæt på skærmen eller bare vil have et lille TV af æstetiske grunde. Uanset om man vil have et godt TV til kontoret, soveværelset eller gaming-rummet, er det nu muligt at nyde billedkvaliteten fra OLED i mere kompakt format.

Den nye OLED-variant måler 107 cm i bredden og 62 cm i højden, hvilket gør det muligt at presse OLED-skærmen ind på mindre plads end før. (Foto: LG)

48 tommers OLED

Da det er søsterselskabet LG Display, der producerer billedpanelerne, kommer det ikke som nogen overraskelse, at LG Electronics er blandt de første, der tilbyder et TV i den nye størrelse. 2020-modellen OLED48CX er den første 48 tommers udgave fra LG.

Det næste på listen er Sony KD-48A9, som også har et 48 tommers panel fra LG, hvor japanerne selv har svinget tryllestaven over billedprocessering og lydgengivelse, som de plejer. Vi kan nok forvente, at flere producenter efterhånden vil tilbyde 48 tommers OLED, men lige nu handler det altså om disse to!

Annonce
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Produkter i denne test

Sony KD-48A9

Lille, men sejt

Sonys mindste OLED-TV imponerer med knivskarp billedkvalitet plus klar lyd fra de indbyggede højttalere. Kunne det være det perfekte soveværelses-TV?

Sony KD-48A9 giver en fornem lyd- og billedoplevelse med flot kontrast, dybt sortniveau og jævne bevægelser. Ekstra plus for klar, stærk lyd fra de indbyggede (og usynlige) højttalere.
Sony-skærmen er noget tykkere end de fleste OLED-skærme. KD-48A9 mangler også en del af HDMI 2.1-funktionerne, hvilket kan være skuffende for gaming-entusiaster.

LG OLED48CX

Kompakt kontrastkanon

LG’s nye OLED-TV demonstrerer, at selv et lille TV kan give store billedoplevelser. Det fungerer glimrende til det meste, ikke mindst til gaming!

Strålende kontrast, fremragende billedskarphed plus rigtig gode tilslutningsmuligheder gør LG’s lilleput-OLED til et trygt valg for dem, der leder efter et lille, men knaldgodt TV.
OLED-skærmen er stadig relativt lyssvag sammenlignet med de bedste LCD-skærme. 48 tommers versionen koster ikke meget mindre end den større 55 tommers model.
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også

Topresultat til Polestar 2 i kollisionstest.
Porsches elektriske crossover er endelig officiel – se lanceringsvideoen her!
0-100 km/t på under 5 sekunder, firehjulstræk og en rækkevidde på 420 km.
Over-the-air opdateringer gør det nemmere at fikse fejl på XC40 Pure Electric P8.
Hvis du ikke vil nøjes med et virkelig godt TV til din gaming, så har Philips en løsning, der ikke er til at overse. Desværre har de selv overset et par vigtige detaljer.
Så dukkede den første PC med GeForce RTX 3080 op. Og den rykker igen hegnspælene for 3D-ydelse i spil.
Vil du have et TV, der ikke ser ud som et TV? Så kan Samsungs formstærke The Serif være et frisk alternativ.
Bag det kedelige ydre banker en kraftig processor og et udmærket grafikkort – men de kan ikke slippe fri.
ASUS PA32UCX med Mini-LED er til professionelle og er kort sagt den bedste PC-skærm, jeg har set. Men heller ikke den er perfekt.
Det har aldrig været lettere at filme i 4K fra luften.
For enkelte vil Yamaha-forstærkeren mangle noget væsentligt, men det er ikke lydkvaliteten, vi tænker på.
Mola Mola Kula er et unikum af en forstærker. Vi har sandsynligvis aldrig hørt sådan en overflod af detaljer før!
Dette års Samsung Galaxy S21-serie er tilgængelig i tre forskellige udgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra. Her kan du læse, hvilken model der passer bedst til dine behov.
Bang & Olufsen har lånt inspiration fra 1970’erne og skabt en tillidsvækkende musikmaskine, man kan tage med sig.
Med Samsungs nye projektorer kan man få et enormt billede direkte på væggen hjemme i stuen.
Her er den moderne surround-forstærker til dig, der vil have rigtig god lyd i hjemmebiografen, men som er fornuftig med pengepungen.