Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Sony Bravia X85L (KD-55X85L)

Skarpt og superjævnt

Sony X85L leverer et skarpt og lysstærkt billede med god kontrast.

Skrevet af / 20/12/2023 - 12:05
Sony Bravia X85L (KD-55X85L)
Audun Hage

Sony X85L er blandt de mere prisvenlige modeller fra den japanske producents brede sortiment. Den fås fra 55 til 85 tommer med et 120 Hz LCD-panel og en kraftfuld X1-videoprocessor under motorhjelmen.

Med hensyn til design har Sony-skærmen en slank indramning med et karakteristisk ternet mønster på bagsiden. Fødderne kan monteres i en smal eller bred position, så der er plads til en soundbar.

65_X85L_hairline_blk_dark_sil_outsideh_ccw 65_X85L_hairline_blk_dark_sil_outsideh_back 65_X85L_hairline_blk_dark_sil_outsideh_st
<
>
Bravia X85L. (Foto: Sony)

Brugervenlighed og funktioner

Sony-skærmens Google-drevne menusystem giver et hurtigt og overskueligt overblik og personlige programanbefalinger. Udvalget af apps er fremragende, og Sony har sørget for god formatunderstøttelse, inklusive Dolby Vision HDR-formatet i kassen.

Med hensyn til tilslutningsmuligheder har Sony X85L fire HDMI-indgange med 2.1-understøttelse på to af de fire, inklusive eARC-lydreturkanal. X85L er også godt forberedt til spil med PS5-funktioner som Auto HDR Tone Mapping og Auto Genre Picture Mode, med en spiltilstand, som vi målte til omkring 20 millisekunder.

Sonys fjernbetjening er lille og pæn med en logisk placering af knapperne. Den er nem at blive fortrolig med og har genvejsknapper til de vigtigste funktioner, herunder en mikrofon til Google Assistant. (Foto: Audun Hage)

Billedkvalitet

Sony 55X85L har et 120 Hz VA (Vertically Aligned) LCD-panel med direkte LED-baggrundsbelysning og local dimming, hvilket er en lovende opskrift på god kontrast.

Sony-skærmen udmærker sig med en nuanceret farvegengivelse, og hvis du vælger filmtilstand, får du en velafbalanceret og neutral præsentation. Skarpheden er glimrende, og vi bemærker, at både sortniveau og kontrast også er fremragende. Her bliver sort til ægte sort i stedet for at se grå eller blålig ud, takket være den lokale dimming, som X85L er udstyret med.

X85L har ikke så præcis og finmasket local dimming som sin dyrere storebror (X90L), men forskellen er ikke enorm. Sony-skærmen har dog et lille, men synligt omrids omkring lyse objekter og undertekster.

Sony-skærmen leverer også en fremragende lysstyrke (målt til lidt over 600 nits). Samtidig er skærmens overflade mat og ikke generet af refleksioner. Det gør den velegnet til TV-visning i lyse rum.

Når det kommer til bevægelse, er Sony-skærmen generelt meget jævn. Det er et resultat af 120Hz-panelet kombineret med effektiv interpolation, som bevarer skarpheden selv under hurtige panoreringer. Det gør X85L til et fantastisk TV til sport og anden TV-underholdning.

Konklusion

X85L-serien fra Sony leverer en lysstærk billedkvalitet med høj kontrast. Ligesom de andre skærmstørrelser i serien har 55-tommers skærmen fremragende skarphed og jævn farvegengivelse. Brugervenligheden er også tilfredsstillende takket være et raffineret Google TV-menusystem og en god fjernbetjening. Et TV vi trygt kan anbefale!

 

Karakter
Sony Bravia X85L (KD-55X85L)
Basic

Lyd & Billede mener

Sony-skærmen tegner et skarpt billede med god lysstyrke og jævne bevægelser, sammen med en hurtig og behagelig brugergrænseflade fra Google. Kun to ud af fire HDMI-indgange har 2.1-standarden.

Også i denne test:

55” 4K LCD TV’er

Samsung Q60C (TQ55Q60C)

Slankt og smart

Samsung-skærmen har en imponerende slank form og masser af smarte funktioner, men kontrasten kunne være bedre.

Samsung Q60C leverer et skarpt billede med lav støj og god farvegengivelse.
Kontrasten er ikke helt på højde med de bedste, og betragtningsvinklen er relativt snæver.
Læs hele testen

LG QNED81 (55QNED816RE)

Prisbilligt gaming-TV

Denne LG-skærm kan prale af et 120Hz-panel til en god pris. Men kontrasten er ikke den bedste.

LG QNED81 har en bred betragtningsvinkel, hvilket vil være en fordel, hvis du har et bredt siddeområde. Tilslutningsmulighederne er også gode.
Kontrasten er middelmådig, og LG-skærmen understøtter ikke det populære HDR-format Dolby Vision.
Læs hele testen

TCL QLED770 (55QLED770)

Billigt og godt TV

TCL leverer et gennemført TV med flot ydeevne til prisen.

TCL QLED770 leverer et lysstærkt billede med høj kontrast og god farvegengivelse.
QLED770 må nøjes med tre HDMI-indgange, og skærmfrekvensen er begrænset til 60 Hz.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Er dette Samsungs bedste TV til dato?

Hvilket er det bedste OLED-TV i 2024?

Din egen IMAX-biograf

Stor test af billige 55-tommer TV'er

OLED-TV på udsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lækker og balanceret billedkvalitet

Fremragende gaming-TV

De bedste TV'er på budget

Vi tester TCL's største og billigste TV

De bedste storskærme til serier, sport og spil

De bedste OLED-TV'er

Scroll to Top