Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: TCL QLED770 (55QLED770)

Billigt og godt TV

TCL leverer et gennemført TV med flot ydeevne til prisen.

Skrevet af / 20/12/2023 - 12:05
TCL QLED770 (55QLED770)
Audun Hage

Kinesiske TCL har gjort sig bemærket med flere gode TV’er på det seneste. Det har gjort dem til en interessant udfordrer til Samsung og andre etablerede producenter. QLED770-serien (også kendt som C645 hos nogle forhandlere) er en prisbillig serie af LCD-skærme, der fås i størrelser fra 43 til 85 tommer. Det er lillebroren til QLED870 (C745), som vi tidligere har testet med gode resultater.

Designmæssigt er denne model en lidt mere klodset affære end Samsung, med en tykkere sort plastkrop og et generelt “billigere” design. Men hvad pokker – det lægger du måske ikke mærke til fra sofaen.

QLED770-modellen står på to V-formede fødder, der skrues på nedefra.

Brugervenlighed og funktioner

TCL har satset på “Google TV”, og denne model er udstyret med den nyeste brugergrænseflade af slagsen (Android 11). TV’et er nemt at bruge og har et hurtigt og overskueligt menusystem med en bred vifte af streamingtjenester. Der er også stemmestyring (Google Assistant) med en mikrofon i fjernbetjeningen.

QLED770 kan også prale af bred formatunderstøttelse, herunder HLG, Dolby Vision og HDR10+, hvilket sikrer optimal gengivelse af de nyeste film og serier i HDR-format.

Når det kommer til tilslutninger, nøjes TCL med tre HDMI-stik på denne model, som i øvrigt bruger et 60 Hz LCD-panel. For dem, der kan lide at spille, er TCL-skærmen udstyret med sin egen spiltilstand (Game Master) med en lav forsinkelse, som vi målte til 14 ms.

Det er dog værd at bemærke, at storebror QLED870 har fire HDMI-tilslutninger (to af dem 2.1) og et 120 Hz LCD-panel. For et par ekstra tusinde kroner kan det være et endnu bedre valg for gamere.

Billedkvalitet

Ligesom Samsung Q60C er TCL QLED770 en såkaldt “QLED” LCD-skærm, der bruger et særligt filter til at gøre farverne lysere. Vi bemærker straks, at TCL-skærmen formår at producere et skarpt og naturligt billede med relativt neutrale farver i filmtilstand. Lysstyrken er god (lige omkring 500 nits) og gør TV’et velegnet til en række forskellige visningsforhold.

QLED770 har også en direkte LED-baggrundsbelysning, som har en tendens til at give bedre kontrast end den kantmonterede version. Kontrasten er også en tand bedre end hos Samsung, med lidt over 5000:1 i TCL’s tilfælde. Vi bemærker også, at lysfordelingen og betragtningsvinklen er mere jævn og bedre end på koreaneren. Det er forskelle, som vil blive værdsat, hvis TV’et skal placeres, så det kan ses fra forskellige vinkler.

Konklusion

TCL har produceret endnu et TV med god ydeevne til en rimelig pris. Designmæssigt er denne skærm ikke nødvendigvis et pragteksemplar, men til gengæld får du et smart Google TV med god billedkvalitet. QLED770 leverer en flot billedoplevelse, hvor især kontrasten er imponerende.

Karakter
TCL QLED770 (55QLED770)
Basic

Lyd & Billede mener

TCL QLED770 leverer et lysstærkt billede med høj kontrast og god farvegengivelse. QLED770 må nøjes med tre HDMI-indgange, og skærmfrekvensen er begrænset til 60 Hz.

Også i denne test:

55” 4K LCD TV’er

Samsung Q60C (TQ55Q60C)

Slankt og smart

Samsung-skærmen har en imponerende slank form og masser af smarte funktioner, men kontrasten kunne være bedre.

Samsung Q60C leverer et skarpt billede med lav støj og god farvegengivelse.
Kontrasten er ikke helt på højde med de bedste, og betragtningsvinklen er relativt snæver.
Læs hele testen

LG QNED81 (55QNED816RE)

Prisbilligt gaming-TV

Denne LG-skærm kan prale af et 120Hz-panel til en god pris. Men kontrasten er ikke den bedste.

LG QNED81 har en bred betragtningsvinkel, hvilket vil være en fordel, hvis du har et bredt siddeområde. Tilslutningsmulighederne er også gode.
Kontrasten er middelmådig, og LG-skærmen understøtter ikke det populære HDR-format Dolby Vision.
Læs hele testen

Sony Bravia X85L (KD-55X85L)

Skarpt og superjævnt

Sony X85L leverer et skarpt og lysstærkt billede med god kontrast.

Sony-skærmen tegner et skarpt billede med god lysstyrke og jævne bevægelser, sammen med en hurtig og behagelig brugergrænseflade fra Google.
Kun to ud af fire HDMI-indgange har 2.1-standarden.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

UEFA Euro 2024 – De bedste TV'er til fodbold-EM

Er dette Samsungs bedste TV til dato?

Hvilket er det bedste OLED-TV i 2024?

Din egen IMAX-biograf

Stor test af billige 55-tommer TV'er

OLED-TV på udsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lækker og balanceret billedkvalitet

Fremragende gaming-TV

De bedste TV'er på budget

Vi tester TCL's største og billigste TV

De bedste storskærme til serier, sport og spil

Scroll to Top