TEST: Samsung Galaxy SmartTag

Perfekt supplement til Galaxy-brugere

Samsung Galaxy SmartTag er en lille Bluetooth-brik, som holder styr på dine ejendele.
Karakter
Samsung Galaxy SmartTag
Lyd & Billede mener
Automatisk opsætning suppleret af vigtige sporingsfunktioner. Nem at bruge og kan også anvendes til styring af det smarte hjem.
Fungerer kun sammen med Galaxy-enheder.
Specifikationer
  • Trådløst: Bluetooth LE 5.0
  • Understøtter: SmartThings Find, Samsung Galaxy
  • Mål og vægt: 23,49 x 23,49 x 9,9 mm / 13 g
  • Batteri: Udskifteligt CR2032
  • Andet: IP53
  • Web: samsung.com/dk
Annonce
Annonce
forfatter

Kender du følelsen af aldrig at kunne finde dine nøgler eller din tegnebog? Har din hund det med at løbe væk og ikke vise sig i flere dage? Er du typen, der bliver nervøs ved at tjekke bagagen ind på flyet, fordi du frygter aldrig at se din kuffert igen? Så er Samsung Galaxy SmartTag lige noget for dig.

Der er kort og godt tale om en lille brik, som f.eks. kan sættes på kufferten, i hundens halsbånd eller i nøgleringen. Brikken indeholder en lille Bluetooth LE-chip, som udsender et signal, der kan genkendes af Galaxy-enheder i nærheden.

Flere tricks i ærmet

Via Samsungs SmartThings-app og den såkaldte SmartThings Find-funktion kan man ved hjælp af sin Galaxy-mobil hele tiden spore, hvor en bestemt SmartTag befinder sig. Og så er det slut med ikke at kunne finde nøglerne om morgenen.

Med to hurtige tryk på knappen finder man nemt sin forsvundne Galaxy-mobil. Knappen kan også indstilles til at aktivere automatiseringer via SmartThings-app’en. (Foto: Samsung)

Selv hvis en SmartTag befinder sig uden for mobilens rækkevidde, kan den stadig findes ved hjælp af SmartThings Find, da enhver Galaxy-enhed, som har været i nærheden af brikken, sender data til sporingssystemet. Det er virkelig smart!

Sporingen virker i øvrigt også den anden vej rundt, da en SmartTag så let som ingenting finder en tilknyttet Galaxy-mobil med to tryk på brikkens knap.

Annonce

Sidst, men ikke mindst kan Galaxy SmartTag også anvendes til at starte to forprogrammerede automatiseringer i SmartThings-app’en. F.eks. kan man med et kort tryk på brikkens knap vælge at alarmere sit alarmsystem, mens et længere tryk kan indstilles til at tænde alt lys i huset.

Læs også
Guide: Apple HomeKit vs. Samsung SmartThings Apple og Samsung har hver sit økosystem til det smarte hjem. Her får du et overblik.

Opsætning og betjening

I virkelighedens verden fungerer den smarte brik præcis lige så godt, som Samsung lover. Man skal blot starte sin SmartThings-app på mobilen, så bliver brikken automatisk genkendt, og opsætningen foregår også automatisk. Meget nemmere bliver det ikke.

Faktisk fungerer Samsung Galaxy SmartTag i det store og hele fuldstændig ligesom Tile Pro, dog uden mulighed for historik over, hvor brikken har befundet sig, ligesom man heller ikke vil få en alarm, hvis man er ved at glemme sine nøgler. Det er dog funktioner, som koster penge med Tile, mens man må gå ud fra, at tilsvarende services vil være gratis, i det omfang de bliver føjet til SmartThings-app’en på et senere tidspunkt.

Det er også de færreste tilsvarende produkter, herunder Tile, der på samme måde som SmartTag kan bruges til at fjernstyre diverse Smart Home-funktioner.

Er du ikke Samsung-bruger, kan du godt se dig om efter en anden løsning. SmartTag fungerer kun sammen med Samsung Galaxy-enheder. (Foto: Samsung)

Konklusion

Samsung Galaxy SmartTag er en lille genistreg, som du næsten ikke kan leve uden, hvis du ellers i forvejen befinder dig godt i Samsungs økosystem.

Annonce

Det er samtidig også produktets største ulempe. SmartTag virker kun med Galaxy-enheder og SmartThings-app’en, så hvis du er iPhone-bruger, eller sågar hvis du har en Android-telefon fra en anden producent end Samsung, må du se dig om efter en anden løsning, hvis du skal holde styr på dine nøgler.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Annonce
Annonce

Læs også

Den nye Nokia X-serie af smartphones er udviklet til at opfordre brugerne til at beholde deres smartphone i længere tid med tre års garanti, sikkerhedsopdateringer og Android-versioner.
I dag løfter Lenovo sløret for den nye version af gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byder blandt andet på en Snapdragon 888-processor, 5G og otte virtuelle taster.
Kommer i hele seks forskellige farver.
Nyeste læk afslører næsten alt.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.
Du fortjener den bedste lyd ude på terrassen i påsken. Du skal have dig et par udendørshøjttalere!
Samsung Galaxy SmartTag er en lille Bluetooth-brik, som holder styr på dine ejendele.