Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST Samsung Galaxy SmartTag

Perfekt supplement til Galaxy-brugere

Samsung Galaxy SmartTag er en lille Bluetooth-brik, som holder styr på dine ejendele.
Karakter
Samsung Galaxy SmartTag
Lyd & Billede mener
Automatisk opsætning suppleret af vigtige sporingsfunktioner. Nem at bruge og kan også anvendes til styring af det smarte hjem.
Fungerer kun sammen med Galaxy-enheder.
Specifikationer
  • Trådløst: Bluetooth LE 5.0
  • Understøtter: SmartThings Find, Samsung Galaxy
  • Mål og vægt: 23,49 x 23,49 x 9,9 mm / 13 g
  • Batteri: Udskifteligt CR2032
  • Andet: IP53
  • Web: samsung.com/dk

Kender du følelsen af aldrig at kunne finde dine nøgler eller din tegnebog? Har din hund det med at løbe væk og ikke vise sig i flere dage? Er du typen, der bliver nervøs ved at tjekke bagagen ind på flyet, fordi du frygter aldrig at se din kuffert igen? Så er Samsung Galaxy SmartTag lige noget for dig.

Der er kort og godt tale om en lille brik, som f.eks. kan sættes på kufferten, i hundens halsbånd eller i nøgleringen. Brikken indeholder en lille Bluetooth LE-chip, som udsender et signal, der kan genkendes af Galaxy-enheder i nærheden.

Flere tricks i ærmet

Via Samsungs SmartThings-app og den såkaldte SmartThings Find-funktion kan man ved hjælp af sin Galaxy-mobil hele tiden spore, hvor en bestemt SmartTag befinder sig. Og så er det slut med ikke at kunne finde nøglerne om morgenen.

Med to hurtige tryk på knappen finder man nemt sin forsvundne Galaxy-mobil. Knappen kan også indstilles til at aktivere automatiseringer via SmartThings-app’en. (Foto: Samsung)

Selv hvis en SmartTag befinder sig uden for mobilens rækkevidde, kan den stadig findes ved hjælp af SmartThings Find, da enhver Galaxy-enhed, som har været i nærheden af brikken, sender data til sporingssystemet. Det er virkelig smart!

Annonce

Sporingen virker i øvrigt også den anden vej rundt, da en SmartTag så let som ingenting finder en tilknyttet Galaxy-mobil med to tryk på brikkens knap.

Sidst, men ikke mindst kan Galaxy SmartTag også anvendes til at starte to forprogrammerede automatiseringer i SmartThings-app’en. F.eks. kan man med et kort tryk på brikkens knap vælge at alarmere sit alarmsystem, mens et længere tryk kan indstilles til at tænde alt lys i huset.

Guide: Apple HomeKit vs. Samsung SmartThings Apple og Samsung har hver sit økosystem til det smarte hjem. Her får du et overblik.

Opsætning og betjening

I virkelighedens verden fungerer den smarte brik præcis lige så godt, som Samsung lover. Man skal blot starte sin SmartThings-app på mobilen, så bliver brikken automatisk genkendt, og opsætningen foregår også automatisk. Meget nemmere bliver det ikke.

Faktisk fungerer Samsung Galaxy SmartTag i det store og hele fuldstændig ligesom Tile Pro, dog uden mulighed for historik over, hvor brikken har befundet sig, ligesom man heller ikke vil få en alarm, hvis man er ved at glemme sine nøgler. Det er dog funktioner, som koster penge med Tile, mens man må gå ud fra, at tilsvarende services vil være gratis, i det omfang de bliver føjet til SmartThings-app’en på et senere tidspunkt.

Det er også de færreste tilsvarende produkter, herunder Tile, der på samme måde som SmartTag kan bruges til at fjernstyre diverse Smart Home-funktioner.

Annonce

Er du ikke Samsung-bruger, kan du godt se dig om efter en anden løsning. SmartTag fungerer kun sammen med Samsung Galaxy-enheder. (Foto: Samsung)

Konklusion

Samsung Galaxy SmartTag er en lille genistreg, som du næsten ikke kan leve uden, hvis du ellers i forvejen befinder dig godt i Samsungs økosystem.

Det er samtidig også produktets største ulempe. SmartTag virker kun med Galaxy-enheder og SmartThings-app’en, så hvis du er iPhone-bruger, eller sågar hvis du har en Android-telefon fra en anden producent end Samsung, må du se dig om efter en anden løsning, hvis du skal holde styr på dine nøgler.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.