TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST Samsung Galaxy SmartTag

Perfekt supplement til Galaxy-brugere

Samsung Galaxy SmartTag er en lille Bluetooth-brik, som holder styr på dine ejendele.

forfatter
Publiceret 25/03/2021 - 08:21
Karakter
Samsung Galaxy SmartTag
L&B mener
Automatisk opsætning suppleret af vigtige sporingsfunktioner. Nem at bruge og kan også anvendes til styring af det smarte hjem.
Fungerer kun sammen med Galaxy-enheder.
Specifikationer
 • Trådløst: Bluetooth LE 5.0
 • Understøtter: SmartThings Find, Samsung Galaxy
 • Mål og vægt: 23,49 x 23,49 x 9,9 mm / 13 g
 • Batteri: Udskifteligt CR2032
 • Andet: IP53
 • Web: samsung.com/dk

Kender du følelsen af aldrig at kunne finde dine nøgler eller din tegnebog? Har din hund det med at løbe væk og ikke vise sig i flere dage? Er du typen, der bliver nervøs ved at tjekke bagagen ind på flyet, fordi du frygter aldrig at se din kuffert igen? Så er Samsung Galaxy SmartTag lige noget for dig.

Der er kort og godt tale om en lille brik, som f.eks. kan sættes på kufferten, i hundens halsbånd eller i nøgleringen. Brikken indeholder en lille Bluetooth LE-chip, som udsender et signal, der kan genkendes af Galaxy-enheder i nærheden.

Flere tricks i ærmet

Via Samsungs SmartThings-app og den såkaldte SmartThings Find-funktion kan man ved hjælp af sin Galaxy-mobil hele tiden spore, hvor en bestemt SmartTag befinder sig. Og så er det slut med ikke at kunne finde nøglerne om morgenen.

Med to hurtige tryk på knappen finder man nemt sin forsvundne Galaxy-mobil. Knappen kan også indstilles til at aktivere automatiseringer via SmartThings-app’en. (Foto: Samsung)

Selv hvis en SmartTag befinder sig uden for mobilens rækkevidde, kan den stadig findes ved hjælp af SmartThings Find, da enhver Galaxy-enhed, som har været i nærheden af brikken, sender data til sporingssystemet. Det er virkelig smart!

Sporingen virker i øvrigt også den anden vej rundt, da en SmartTag så let som ingenting finder en tilknyttet Galaxy-mobil med to tryk på brikkens knap.

Sidst, men ikke mindst kan Galaxy SmartTag også anvendes til at starte to forprogrammerede automatiseringer i SmartThings-app’en. F.eks. kan man med et kort tryk på brikkens knap vælge at alarmere sit alarmsystem, mens et længere tryk kan indstilles til at tænde alt lys i huset.

Læs også Guide: Apple HomeKit vs. Samsung SmartThings Apple og Samsung har hver sit økosystem til det smarte hjem. Her får du et overblik.

Opsætning og betjening

I virkelighedens verden fungerer den smarte brik præcis lige så godt, som Samsung lover. Man skal blot starte sin SmartThings-app på mobilen, så bliver brikken automatisk genkendt, og opsætningen foregår også automatisk. Meget nemmere bliver det ikke.

Faktisk fungerer Samsung Galaxy SmartTag i det store og hele fuldstændig ligesom Tile Pro, dog uden mulighed for historik over, hvor brikken har befundet sig, ligesom man heller ikke vil få en alarm, hvis man er ved at glemme sine nøgler. Det er dog funktioner, som koster penge med Tile, mens man må gå ud fra, at tilsvarende services vil være gratis, i det omfang de bliver føjet til SmartThings-app’en på et senere tidspunkt.

Det er også de færreste tilsvarende produkter, herunder Tile, der på samme måde som SmartTag kan bruges til at fjernstyre diverse Smart Home-funktioner.

Er du ikke Samsung-bruger, kan du godt se dig om efter en anden løsning. SmartTag fungerer kun sammen med Samsung Galaxy-enheder. (Foto: Samsung)

Konklusion

Samsung Galaxy SmartTag er en lille genistreg, som du næsten ikke kan leve uden, hvis du ellers i forvejen befinder dig godt i Samsungs økosystem.

Det er samtidig også produktets største ulempe. SmartTag virker kun med Galaxy-enheder og SmartThings-app’en, så hvis du er iPhone-bruger, eller sågar hvis du har en Android-telefon fra en anden producent end Samsung, må du se dig om efter en anden løsning, hvis du skal holde styr på dine nøgler.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Nye lamper af gamle CD’er og fiskenet med 3D-print teknologi Lysproducenten Signify introducerer under navnet Philips MyCreation en kollektion af 3D-printede lamper i genbrugte og genanvendelige materialer.
Smart overvågning og webkameraer Toucan Solutions lanceres i Norden med smart-hjem-produkter.
Nye robotstøvsugere fra iRobot iRobot udvider sortimentet med to nye robotstøvsugere i mellemklassen.
Få solopgangen ind i soveværelset Midsommernyhederne fra Philips Hue byder på morgensol i soveværelset og lyse nætter på terrassen.
Måske den bedste robotstøvsuger Den temmelig dyre Roborock S7 MaxV Ultra er den smarteste robotstøvsuger til dato.
Gør rent ved hjælp af laser Jeg har sagt det før, og jeg siger det igen – der er sjovere ting end at gøre rent. Men heldigvis findes der mennesker, som faktisk gør deres bedste for at gøre det hele både nemmere og sjovere.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend