Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Samsung Galaxy SmartTag

Perfekt supplement til Galaxy-brugere

Samsung Galaxy SmartTag er en lille Bluetooth-brik, som holder styr på dine ejendele.

Skrevet af / 25/03/2021 - 08:21
Samsung Galaxy SmartTag
Peter Gotschalk

Kender du følelsen af aldrig at kunne finde dine nøgler eller din tegnebog? Har din hund det med at løbe væk og ikke vise sig i flere dage? Er du typen, der bliver nervøs ved at tjekke bagagen ind på flyet, fordi du frygter aldrig at se din kuffert igen? Så er Samsung Galaxy SmartTag lige noget for dig.

Der er kort og godt tale om en lille brik, som f.eks. kan sættes på kufferten, i hundens halsbånd eller i nøgleringen. Brikken indeholder en lille Bluetooth LE-chip, som udsender et signal, der kan genkendes af Galaxy-enheder i nærheden.

Flere tricks i ærmet

Via Samsungs SmartThings-app og den såkaldte SmartThings Find-funktion kan man ved hjælp af sin Galaxy-mobil hele tiden spore, hvor en bestemt SmartTag befinder sig. Og så er det slut med ikke at kunne finde nøglerne om morgenen.

Med to hurtige tryk på knappen finder man nemt sin forsvundne Galaxy-mobil. Knappen kan også indstilles til at aktivere automatiseringer via SmartThings-app’en. (Foto: Samsung)

Selv hvis en SmartTag befinder sig uden for mobilens rækkevidde, kan den stadig findes ved hjælp af SmartThings Find, da enhver Galaxy-enhed, som har været i nærheden af brikken, sender data til sporingssystemet. Det er virkelig smart!

Sporingen virker i øvrigt også den anden vej rundt, da en SmartTag så let som ingenting finder en tilknyttet Galaxy-mobil med to tryk på brikkens knap.

Sidst, men ikke mindst kan Galaxy SmartTag også anvendes til at starte to forprogrammerede automatiseringer i SmartThings-app’en. F.eks. kan man med et kort tryk på brikkens knap vælge at alarmere sit alarmsystem, mens et længere tryk kan indstilles til at tænde alt lys i huset.

Læs også Guide: Apple HomeKit vs. Samsung SmartThings Apple og Samsung har hver sit økosystem til det smarte hjem. Her får du et overblik.

Opsætning og betjening

I virkelighedens verden fungerer den smarte brik præcis lige så godt, som Samsung lover. Man skal blot starte sin SmartThings-app på mobilen, så bliver brikken automatisk genkendt, og opsætningen foregår også automatisk. Meget nemmere bliver det ikke.

Faktisk fungerer Samsung Galaxy SmartTag i det store og hele fuldstændig ligesom Tile Pro, dog uden mulighed for historik over, hvor brikken har befundet sig, ligesom man heller ikke vil få en alarm, hvis man er ved at glemme sine nøgler. Det er dog funktioner, som koster penge med Tile, mens man må gå ud fra, at tilsvarende services vil være gratis, i det omfang de bliver føjet til SmartThings-app’en på et senere tidspunkt.

Det er også de færreste tilsvarende produkter, herunder Tile, der på samme måde som SmartTag kan bruges til at fjernstyre diverse Smart Home-funktioner.

Er du ikke Samsung-bruger, kan du godt se dig om efter en anden løsning. SmartTag fungerer kun sammen med Samsung Galaxy-enheder. (Foto: Samsung)

Konklusion

Samsung Galaxy SmartTag er en lille genistreg, som du næsten ikke kan leve uden, hvis du ellers i forvejen befinder dig godt i Samsungs økosystem.

Det er samtidig også produktets største ulempe. SmartTag virker kun med Galaxy-enheder og SmartThings-app’en, så hvis du er iPhone-bruger, eller sågar hvis du har en Android-telefon fra en anden producent end Samsung, må du se dig om efter en anden løsning, hvis du skal holde styr på dine nøgler.

Karakter
Samsung Galaxy SmartTag
Basic

Home mener

Automatisk opsætning suppleret af vigtige sporingsfunktioner. Nem at bruge og kan også anvendes til styring af det smarte hjem. Fungerer kun sammen med Galaxy-enheder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Smart pengeskab med mangler

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Knap så pletfri pletrenser

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duel: Hvem tager skraldet?

En lav pris kan hurtigt give grå hår

Tørretumbleren som kan næsten alt

Nyt ansigt med strøm og små smæk

Så god at jeg er nødt til at købe den!

Freo X Ultra hjælper, men kan ikke stå alene

Eltandbørster i kamp: Smart, smartere og endnu bedre

Scroll to Top