TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Philips OLED+ 935 (65OLED935)

Kanonstærk combo

Philips har kombineret deres farvestrålende OLED-TV’er med en potent soundbar fra Bowers & Wilkins. Resultatet er et ægte drømme-TV!

Af / 29/12/2020 - 14:30
Philips OLED+ 935 (65OLED935)

Lyd & Billede mener

  • Philips OLED935 byder på suveræn billedkvalitet og stemningsskabende Ambilight-lys plus en meget overbevisende lydoplevelse.
  • Det eneste, vi savner, er understøttelse af de nyeste HDMI 2.1-funktioner, som kunne have gjort OLED935 mere relevant til gaming.

Philips OLED935 er det nyeste og bedste OLED-TV, Philips kan tilbyde for modelåret 2020/21. Vi taler om en fuldspækket topmodel med 4K OLED-panel og farvestrålende Ambilight-lys på alle fire sider! Under TV’et har de placeret en seriøs soundbar fra Bowers & Wilkins, og indeni sidder en toptrimmet version af videoprocessoren P5.

Alt dette skaber forventninger om en TV-oplevelse ud over det sædvanlige, og det får man bestemt også. Her er det bare at spænde sikkerhedsselerne …

I denne test har vi koncentreret os om 65 tommers modellen af OLED935, men det er værd at nævne, at Philips-skærmen også fås i en mindre 55 tommers udgave ud over en ekstra kompakt 48-tommer. Alle tre har samme højttalerpakke, så med undtagelse af skærmstørrelsen vil både design og ydelse være meget ens.

Philips OLED 935 wall mount
Philips OLED+ 935. (Foto: Philips)

Design

Trods en fuldfed udstyrsliste har Philips formået at holde designet slankt og lækkert. OLED935 har den stramme og retlinede fremtoning, som man forbinder med OLED-TV’er. Der er også overdådige detaljer i blankpoleret krom, ud over at højttaleren er klædt i Kvadrat-stof, hvilket bidrager til et eksklusivt udtryk.

Philips OLED935 brackets scaled 1 Philips OLED 935 stand 1 scaled 1 Philips OLED 035 stand 2 scaled 1
<
>

Philips er desuden lykkedes godt med at integrere højttaleren i foden – eller rettere: Højttaleren ER foden. Den er fastgjort til TV-delen ved hjælp af et kraftigt forkromet metalbeslag og sørger for stabilt fodfæste på underlaget.

Annonce

Hvis man derimod foretrækker vægmontering, medfølger der et tilpasset beslag, som hænger soundbaren lige nedenunder. Den måde, Philips og B&W har løst dette på, virker meget gennemtænkt, og den færdige løsning fremstår langt mere elegant end at have en separat, løs soundbar ved siden af.

OLED_935_LP_LFT_GOOGLE_ASSISTENT_RGB Philips-OLED-935-remote-scaled
<
>
OLED935 bruger den nyeste fjernbetjening fra Philips, som nu har fået Bluetooth-kommunikation. (Foto: Audun Hage)

Brugervenlighed og funktioner

Philips 65OLED935 kommer med 9.0-versionen af Android. Denne version er blevet hurtigere og mere TV-venlig: Både direktesendte TV-kanaler og apps som YouTube og Netflix ligger hurtigt tilgængelige via startmenuen, og det samme gælder den nyligt lancerede Disney+. Derimod må Philips indtil videre klare sig uden Apple TV+ på app-listen. Stemmestyring via Google Assistant er muligt via en indbygget mikrofon i fjernbetjeningen.

Og fjernbetjeningen er ny i år: Philips har endelig hørt vores bønner og opgraderet til en Bluetooth-baseret remote! Den nye fjernbetjening er langt mere responsiv og frem for alt mindre retningsbestemt end forgængeren. Vi bemærker også, at TV’et reagerer lynhurtigt på kommandoer.

OLED935 understøtter HDR-formaterne Dolby Vision og HDR10+. Philips er sammen med Panasonic og TCL blandt de få producenter, der kan tilbyde begge de vigtige HDR-formater. På denne måde kan man være sikker på, at indhold fra f.eks. Netflix, Amazon Prime og Disney+ kan vises i den bedste tilgængelige kvalitet.

Det eneste sted, hvor OLED935 ikke virker særlig moderne, er på tilslutningsfronten: Philips-skærmen har fire HDMI-indgange af typen 2.0b. Med undtagelse af ALLM (Auto Low Latency Mode) er ingen af indgangene altså opdateret med de nyeste HDMI 2.1-funktioner. Philips har heller ikke mulighed for VRR (Variable Refresh Rate) eller 4K-video med 120 billeder i sekundet.

Alt dette betyder, at OLED935 ikke er det mest oplagte gaming-TV. Med lidt over 30 millisekunders input-lag er det også lidt bagefter de hurtigste skærme, vi har testet, deriblandt Samsung Q80T og LG OLED CX.

Philips OLED 935 picture quality scaled
Philips OLED935 byder på knivskarp og kontrastrig billedkvalitet, godt hjulpet af det stemningsfulde Ambilight-lys. Her fra Netflix-serien Formula 1: Drive to Survive. (Foto: Audun Hage)

Lækker billedkvalitet

Philips OLED935 er udstyret med et OLED-panel fra LG Display – som man også finder på den billigere lillebror OLED805. Billedprocesseringen er imidlertid opjusteret lidt takket være en ny og kraftigere version af P5-processoren. Her får man alle de velkendte OLED-kvaliteter som bundløst sortniveau, høj kontrast og strålende farver – men også lidt ekstra af alt det gode.

Kontrasten er, som på de fleste OLED’s, formidabel. Her får man virkelig alle nuancer fra mørkt til lyst med, såvel som små, subtile farveschatteringer. Man kan let få øje på detaljer, der ville gå ens næse forbi på en mindre kapabel skærm. OLED935 udmærker sig også ved rigtig god lysfordeling og paneluniformitet uden påfaldende ujævnheder.

Philips’ TV har ligeledes imponerende glatte og sømløse bevægelser. Det formår at bevare et skarpt fokus, selv når lynhurtige Formel 1-billeder suser forbi på skærmen.

Philips OLED 935 The Crown season 4 scaled
OLED935 er virkelig i sit es på moderne videoindhold i HDR-format. Takket være den gode formatunderstøttelse kan man nyde det nyeste indhold fra Netflix, Apple, Amazon og Disney+ i den bedste tilgængelige kvalitet. Her fra Netflix-serien The Crown. (Foto: Audun Hage)

Ny P5-videoprocessor

OLED935 har 4. generation af den kraftige videoprocessor P5 om bord, her i en ny og opgraderet version i forhold til lillebror OLED805. Den benytter sig af såkaldte neurale netværk og maskinindlæring ud fra millioner af testklip fra Philips’ egen database, når den analyserer og forbedrer billederne. Både skarphed, farveforbedring, kontrast og bevægelser justeres i forskellig grad, afhængigt af hvilken billedtilstand man vælger.

Hvis man vil have fuld tryk fra OLED-panelet, kan man vælge AI-indstillingen. Så kører P5-processoren i højeste gear, men det kan blive for meget af det gode med et lidt “overnaturligt” farvestærkt, skarpt og kontrastfyldt billede.

Vi foretrækker standardindstillingen, der giver lidt koldere og friskere farver end neutralt, men god kontrast og rigelig lysstyrke samt superjævne bevægelser. Vi tror, at mange vil trives med denne indstilling til det meste TV-indhold.

OLED935 har også en Pure Cinema-indstilling, der reducerer flimmer uden at introducere kunstig “sæbeoperaeffekt”. Vi foretrak denne indstilling til meget klassisk filmindhold.

Philips har også inkluderet en separat billedindstilling til gaming. Selv om den ikke er blandt de hurtigste, fremstår den med god skarphed og glatte bevægelser. Derudover justeres Ambilight-lyset, så det følger grafikken og handlingen på skærmen ekstra tæt.

Philips OLED 935 Ambilight scaled
360 graders Ambilight: OLED935 har Ambilight-lys både under, over og på siderne af skærmen. (Foto: Audun Hage)

Firesidet Ambilight-lys

Philips er stadig alene om at tilbyde det patenterede Ambilight-lys på deres TV’er. Denne løsning består af små farve-LED’s på bagsiden af skærmen, der belyser omgivelserne i takt med handlingen på TV-skærmen. OLED935 kan prale af en ekstra lysstrimmel på undersiden af kabinettet og dermed sende farvelyset til alle fire sider. Det er især en fordel, hvis man vælger at vægmontere TV’et.

Ambilight giver afgjort et ekstra pift til oplevelsen af film, serier og sport. Derudover hjælper det med at gøre det kontrastrige OLED-billede mere behageligt at hvile øjnene på. Hvis man hører til dem, der kan lide at se meget TV om aftenen, kan det være lige i øjet. Philips har inkluderet en separat menu for, hvor stærkt lyset skal være, og hvor dynamisk det skal følge handlingen på skærmen.

Soundbar fra Bowers & Wilkins

Det er ikke hvem som helst, der har stået for lydgengivelsen i OLED935: Bowers & Wilkins er en ærværdig engelsk højttalerspecialist, og de har gjort langt mere end bare at låne deres navn ud i dette tilfælde. Højttalerdelen er udviklet på B&W’s fabrik i tæt samarbejde med Philips’ designteam.

Lydsystemet på OLED935 indeholder hele ti individuelle højttaler-enheder og er kendetegnet ved den karakteristiske diskant-“kalot”, der rager ud på toppen. Det er en løsning, vi ofte ser på B&W’s dyrere hi-fi-højttalere, og den er valgt, fordi den reducerer diffraktioner og forvrængning fra det omgivende kabinet.

Højttaleren anvender en 3.1.2-konfiguration. Det betyder, at den har en dedikeret centerkanal ud over separate kanaler til venstre og højre foran. På toppen sidder der også separate Atmos-“højdekanaler”, som er rettet op mod loftet, samt en 100 x 65 mm bashøjttaler. Desuden har TV’et en subwoofer-udgang, så de, der vil have endnu mere bas, kan opgradere med en aktiv subwoofer.

OLED 935 BS RFT TWEATER RGB
Soundbaren fra B&W har både venstre, højre og centerkanal plus separate Atmos-højdekanaler. De er kun lige synlige gennem små perforeringer i toppen. Bemærk, at selve højttaleren er skubbet lidt fremad for at give bedre plads, så højde-effekterne kan reflekteres via loftet. (Foto: Philips)

Lydkvalitet

Samarbejdet mellem de to producenter har resulteret i en række vellydende TV’er. Når det er sagt, så kan OLED935 meget vel være det bedste hidtil! Det første, der slår os, er den stærke og klare stemmegengivelse.

Formel 1-dokumentaren Drive to Survive har et hæsblæsende lydspor fuld af hvinende motorer, engagerede TV-kommentatorer og stressede teamledere. Dialogerne har ofte en tendens til at drukne i anden støj, men med Philips/B&W kommer hvert eneste ord tydeligt frem – her er det ikke noget problem at høre, hvad der bliver sagt.

Kommentatorstemmerne lyder krystalklar ud af højttaleren, og under interviewene med F1-kørerne er det næsten som at have Sebastian Vettel og Louis Hamilton siddende i rummet foran os. Selv små ændringer i tonefaldet kommer tydeligt frem. Det her er ægte hi-fi TV-lyd!

Vi er også imponeret af den gode kanalseparation. Selv om soundbaren er relativt kompakt, maler den et stort og luftigt lydbillede op med en klar separation af venstre, højre og centerkanal. Selv den mindste “lydbegivenhed” står tydeligt frem af mikset, og panorerende lydeffekter lyder troværdigt.

Undertegnede er meget følsom over for dårlig synkronisering mellem lyd og billede (også kaldet lip-sync). Vi kan imidlertid slå fast, at Philips/B&W-combo’en har perfekt synkronisering. Det resulterer i en bedre kobling mellem det, man ser og hører, og man behøver ikke at koncentrere sig for at opfatte, hvad der bliver sagt. Det er ganske enkelt lettere at forstå, hvad producenterne forsøger at formidle.

Den integrerede soundbar har ganske brugbar fylde i bassen. Når det er sagt, så er det ingen erstatning for det fundament, som en ordentlig subwoofer kan give. Hvis man er ekstra kræsen med lyd, anbefaler vi at opgradere med en separat subwoofer. Bowers & Wilkins tilbyder flere kompakte subs, der matcher godt. Så får man TV-lyd i den absolutte topklasse!

Philips OLED 935 speaker
“Eksploderet” billede af højttaleren i Philips OLED+ 935. (Foto: Philips/B&W)

Konklusion

På denne topmodel er Philips gået hele vejen: Billedkvaliteten fra OLED-skærmen er simpelthen fornem og får ekstra hjælp fra det stemningsfulde Ambilight-lys. Desuden har de – godt hjulpet af Bowers & Wilkins – formået at udklække en virkelig god højttaler. Faktisk noget af det bedste, vi har hørt af integreret TV-lyd.

Alt dette bidrager til at gøre OLED935 til et potent allround-TV, som faktisk ikke er afskrækkende dyrt, når man ser på helheden. Philips-skærmen er ikke perfekt, hvad angår tilslutningsmuligheder, men til gengæld så god på lyd og billede, at vi ikke tøver med at give den seks stjerner. Et ægte drømme-TV, kort og godt!

 

Karakter
Philips OLED+ 935 (65OLED935)
High End
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

2 kommentarer til “Philips OLED+ 935 (65OLED935)”

  1. Louis Tim Larsen

    Hej. Jeg fik en god pris på Philips 984 lige idet dette tv udkom, så det faktisk var 1,500 kr. billigere end 935.

    Er lyden lige så god på dette tv som 984-modellen? Højttaleren ser mig nemlig lidt sammenpresset ud.

    1. Hej Louis! Så har du foretaget et godt køb. Jeg har ikke sammenlignet de to direkte mod hinanden, men 935 er sandsynligvis ikke et direkte match med din 984 på alle områder – det er snarere en arving til lillebror 934, men nu opgraderet med “tweeter-on-top”. 935 har en lidt mere kompakt højttaler end 984 og går sandsynligvis ikke så dybt i bassen. På den anden side har den “upfiring” Atmos-højttalere, der sandsynligvis hjælper lidt med surroundeffekten. Begge lyder meget godt 🙂 mvh Audun

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Årets bedste tilbud

Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

4,- / for 4 uger
130,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonse

Prisbillig TV-underholdning

Philips’ mest blærede TV hidtil?

Now That’s Entertainment!

Gør det gamle TV smartere

Gigantisk Samsung-TV

Billedmaskinen til de rigtig kræsne

OLED-trekantdrama i premium-klassen

Sonys bedste TV til dato?

Farve-tastisk!

Paris 2024 – De bedste TV'er til sommer-OL

De bedste storskærme til sport, film og gaming

Er dette Samsungs bedste TV til dato?