TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Wilson Audio Sophia 3

Kroningen af dronning Sophia

Den sidste inkarnation af Wilson Audio Sophia er en af de få højttalere, som kan fremkalde de magiske øjeblikke, vi alle drømmer om at opleve.

forfatter
Publiceret 20/07/2011 - 14:41
L&B mener
Musikformidling Naturtroheden Lytteoplevelsen
Design Terminalerne Prisen
Specifikationer
 • 3-vejs basreflekssystem
 • 1” titandiskant
 • 7” mellemregister element med cellulose/papmembran
 • 10” baselement med aluminiumsmembran
 • 87 dB følsomhed
 • 4 Ohm nominel impedans
 • 20 Hz – 22,5 kHz frekvensområde
 • Ca. 105 x 35 x 48 cm (h x b x d)
 • Vægt: 75 kg

Jeg starter med at bande i kirken. Jeg har altid ment, at Wilson Audio har været en af de fremmeste repræsentanter for den type hi-fi, der er blevet så ren og pæn og som lyder fantastisk, men samtidig er blevet lidt kønsløse og – ja lidt kedelige. Måske er det bare mig og min måde at lytte til musik, men nu er det sagt. Det har været vældig vanskeligt at sætte fingeren på, hvad der egentlig har været problemet, for det HAR lydt fantastisk godt. Det har bare aldrig rigtig tændt mig, som jeg synes det burde til denne pris. Indtil nu……

Sophia3
Da Wilson Sophia kom for 10 år siden, blev den straks populær. Meningen med Sophia var at skabe højttalere, som var mindre krævende hvad rum og elektronik angik. Den skulle være nem at drive, let at leve med og inviterer til afslapning med musik. Desuden skulle den efter Wilsons mening være ”billig” – alt er jo relativt.

Til trods for at det er en udvikling af eksisterende model, kan man nærmest betegne Wilson Audio Sophia3 som en ny højttaler. Der er nye elementer, nyt kabinet, hvor man benytter Wilsons specielle X- og S-materiale og nyt delefilter…

Hvad den kan
Hvad er det så, Wilson Audio Sophia3 kan? Hvad er det, som gør, at lykkerusen kører for fuld tryk i blodårene, når man lytter? For det første er gengivelsen kæmpestor i alle dimensioner, men samtidig fantastisk følsom. Du hører helt enkelt alt – eller i hvert fald meget mere end du er vant til. Det er imidlertid ikke bare spørgsmål om detaljer, det handler om, at du hele tiden får den rette vægt af alle de forskellige detaljer. Vægtberegningen hos Sophia3 gør, at du forstår musikken og ikke mindst produktionen. Det handler om naturligheden, den åbenbare selvfølgelighed af, at det er sådan det skal lyde. Det handler om at høre forskellen på instrumenter, høre alle de forskellige stemmer, høre når sangen duplikeres, høre afslutninger og begyndelser, og ikke mindst høre alt dette, selv om man spiller lavt. Opløsningen er helt enkelt fantastisk. Men – det slår ikke over i det, jeg kalder high-end forbandelsen. Det bliver ikke mekanisk og lidt kønsløst – on the contrary! Her er kød og blod, hjerte og smerte, følelse og ikke mindst engagement.

Hvad den ikke kan
Der er selvfølgelig  nogle ulemper. For det første prisen, som vi lader ligge et øjeblik. Selv om Sophia3 er lettere at få til at spille end de fleste andre højpræsterende højttalere, kræves det, at der lægges megen omsorg i placeringen for virkelige at kunne få hele potentialet ud. Jeg kan heller ikke lide terminalerne, som til dels sidder for tæt, er vanskelige at skrue ordentlige på og som samtidig ikke kan bruge bananstik. Idiotisk!

Værktøj
Wilson Audio Sophia3 er den bedste musikformidler og det bedste højttalerværktøj jeg har haft i mit lytterum. Hidtil. Jeg har ikke haft nogen TAD eller en Coltrane, bare for at tage et par eksempler, men nu er vi også oppe i et meget højere prissegment. Hvis man kan kalde en højttaler til over 150.000 kr. for billig, så må jeg utrolig nok betegne Sophia3 som det.

Sophia3 maler med en meget tynd pensel, men det sætter desto flere velplacerede pennestrøg. Resultatet er et fantastisk, helt og fuldt malet lydbillede i de naturligste farver, som kan ses på lang afstand og samtidig kan ses på med forstørrelsesglas. Jeg kommer i hvert fald til at tage et alvorligt kig på min økonomi for at se, om der ikke skulle findes en lille, lille chance…..

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Nyeste artikler:

Skriv en kommentar

Nyeste artikler:

Soundbar til få hundrede kroner Creative Stage Air V2 er en en bærbar, batteridreven soundbar til næsten ingen penge
Hvor godt lyder Samsungs ultraslanke soundbar? Samsung Ultra Slim Soundbar må være den tyndeste soundbar, vi har set, men lyden er overraskende stor! HW-S810B kan også nogle tricks, som gør den ekstra nem at placere.
En velkommen oplevelse med blødere tonalitet Vi kan kun være enige i, at teknologi skal være for alle. Men behøver man pakke den ind i sludder?
Vi tabte kæben De små KEF LSX II er de bedste trådløse stereohøjttalere i prisklassen.
TAD er tilbage med ny højttaler TAD-CR1TX bliver ikke ligefrem billig.
Engelske Lowther er tilbage med Almira Den nye Almira er Lowthers første højttaler i 30 år.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend