TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Udstillingsbilleder fra HEM 2016

Der var meget at se for de, der lagde turen om den svenske hovedstad og High End Mässan 2016.

forfatter
Publiceret 01/03/2016 - 07:30

Med to udstillingssteder er det lidt at et puslespil at deltage i Stockholms HEM-messe. Men det gav en masse friske spadsereture i det – meget – friske februarvejr ind imellem demonstrationer og møder! Her er anden del af vores messereportage fra High End Mässan 2016 i Stockholm.

_MG_1150-w1200-h1800

Inde hos Marten Design lød det rasende godt. Coltrane III er en killer, helt enkelt. Man spillede på Jormas bedste kabler, den nya Select DAC fra MSB (USD 90.000!) og forstærkere fra Analog Domaine.

(Foto: Tillverkare)

I P.L. Audio kunne vi høre Focal Soprano2 med Pass Labs, DCS og den spanske medieafspiller Digibit Aria. Sidstnævnte havde en meget spændende fjernbetjenings-app med masser af søgemuligheder.

(Foto: Tillverkare)

Frederick Hegel lægger en plade på. Eller rettere, han vælger en sang fra sin computer. Her kunne man høre udviklingen i lyden ved gå fra billigere til dyrere elektronik. Højttalerne? KEF Reference 1

(Foto: Tillverkare)

Reference 9K er navnet på den nye standerhøjttaler fra Cantons topserie. Og den er rigtig god!

(Foto: Tillverkare)

B&O Beolab 90 er en fantastisk spændende og innovativ højttaler – eller rettere sagte et helt anlæg. De havde placeret sig i det største og mest vanskelige værelse, og højttalernes DSP kom på overarbejde med at forsøge på at kompensere for rummets elendighed. Denne højttaler bliver spændende at høre under mere ideelle forhold – i vores testrum.

(Foto: Tillverkare)

Alt fra det genopstandne Technics, herunder den nye SL-1200 pladespiller. Det eksemplar, der ses på toppen af Entreqs Athena rack er et af tre, som lige nu rejser verden rundt på messer. Interessen er mere end enorm. Herinde lød det fantastisk på både det store og det lille anlæg. En stor og positiv overraskelse.

(Foto: Tillverkare)

Johan Coorg fra KEF demonstrerer og fortæller. Han er altid underholdende at lytte til, og han har en masse på hjerte, som han formidler med stor sans for humor.

(Foto: Tillverkare)

Mads Klifoth er søn af Audiovectors grundlægger og designer, Ole Klifoth. I dag er det i regelen Mads, der rejser rundt og viser de danske højttalere. Det er den seneste SR-serie, han står ved.

(Foto: Tillverkare)

Canadiske Totem har de færreste her til lands hørt om, men de har bygget gode højttalere i mange år. Gulvhøjttalerne er fra Element-serien, og de mindre højttalere fra Tribe-serien, som er til vægmontering.

_MG_1202-w1200-h1800

Hos Burmester blev der spillet på QRS Mist. Rummet var vanskeligt, men den ideelle placering var heldigvis kendt allerede fra sidste års messe. Det lød virkelig godt her, men vi havde ikke forventet os andet.

(Foto: Tillverkare)

Virkelig smart! Christian Evers fra République Modèle Le Monde demonstrerede en lp-reol, der rummer op til 1200 plader på meget lidt plads, takket være udtrækkelige sektioner. De var ikke ligefrem billige, men godt bygget, smarte, og ikke mindst gennemtænkte.

_MG_1219-w1200-h1800

Ludwig Swanberg spillede vinyl inde i AudioNord. Her handlede det om Sonus Faber-højttalere og ikke mindst Audio Research-forstærkere. Helt klart attråværdige apparater!

_MG_1220-w1200-h1800

Henrik Agertz fra Ljudtema fortæller om deres kabelmærke Atlas Cables.

_MG_1175-w1200-h1800

Et kig ind i den Audio Research Ref6-forforstærker.

_MG_1160-w1200-h1800

Er pladespillerens låg blevet ridset? Svalander havde et poleringskitkit, som blev demonstreret på skærmen af Emma Svalander. Resultaterne var forbløffende!

_MG_1148-w1200-h1800

Instereo presenterede Neat-højttalere og Naim-elektronik via Chord-kabler.

_MG_1141-w1200-h1800

Højttalere med keramiske elementer fra tyske Gauder, drevet af elektronik fra danske Alluxity. Elektronikkonstruktøren selv, Alexander Vitus Mortensen, var på stedet. Og  ja, han er søn af Hans-Ole Vitus fra Vitus Audio.

_MG_1144-w1200-h1800

Højttaleren kommer fra Grimm Audio. To af dem, og man har et helt anlæg i virkelig High-End-klasse. På messen spillede de hele forelæsningssalen op. Rasende godt, men prisen var også derefter!

_MG_1134-w1200-h1800

Hi-Fi-Agenten har agenturet på Martin Logan og Bladelius, men man så også virksomhedens nye agentur, Quad. De små højttalere er fra Acoustic Energy, som Agenten også står for.

_MG_1131-w1200-h1800

Heed har sine egne løsninger, når det gælder forstærkere og højttalere. Det lød rigtig godt i det relativt lille rum.

(Foto: Tillverkare)

Naturligvis fremviste JBL flere af sine udmærkede hovedtelefonmodeller.

_MG_1097-w1200-h1800

Leder du apparaterm der er overkommelige i pris, men stadig kvalificerede apparater, kan det være værd at tage et nærmere kig på Advance. Designet i Frankrig, fremstillet i Kina. Som så meget andet.

_MG_1093-w1200-h1800

Quincy Jones Approved. Hovedtelefoner fra AKG. De var fyldt med interessante materialer og ditto teknologi.

Læs første del af rapporten fra HEM 2016

Fotos: Sven Bilen, L&B

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.
Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.
Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.

Nyeste artikler:

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Strømforsyninger som fjerner støj Den ene strømforsyning kan du slutte seks enheder til.
lbpluss
Primare + Roon: Nu sker det! Nu får din Primare Prisma-forstærker endelig fuld og total Roon-understøttelse!
lbpluss
Streaming uden bøvl med NAD CS1 NAD's billige CS1 kan afspille din musik direkte fra mobilen. Du behøver ikke installere en særlig app.
lbpluss
Endelig får Hegels forstærkere AirPlay 2 Hegels forstærkere får bedre streamingfunktion med AirPlay 2 og understøtter dermed også dit Smart Home bedre.
lbpluss
Forstærkere som bør sætte liv i hjemmebiografen Hvis en forstærker på 5 x 250 watt ikke er nok, så kan Musical Fidelity også friste med et 11-kanals monster. Sig hej til M6x 250.5 og M6x 250.11
Følg Lyd & Billede