Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

Besøg på Göteborg HiFi Show 2016

Usædvanlig god lyd hos mange udstillere kendetegnede Göteborg-messen. Her er billederne af den!

Skrevet af / 20/09/2016 - 10:42
Besøg på Göteborg HiFi Show 2016

Den kendte Arken-udstilling er nu samlet på to nabohoteller i bymidten. Det fungerede fint, og det føltes som om messen var virkelig velbesøgt. Også om søndagen var der mange gæster, hvilket vi ikke er så forvænte med.

Mest bemærkelsesværdigt var det, at det faktisk lød rigtig godt i så mange af rummene. Ingen steder klagede man over, at det ikke var lykkedes, og udstillerne havde virkelig lagt sig i selen for at få det hele til at fungere rent lydmæssigt. Det gav en god stemning, og publikum syntes tilfredse.

Det var meget spændende at se og høre, her er et udvalg af de mest interessante:

(Foto: Tillverkare)

Hos Audio Concept fandt vi et par drønspændende rundstrålende elektrostater?!? Den slags er sjældent set, men det er netop, hvad Canadiske Muraudio PX-1 er. De lød simpelthen suverænt godt. Men den skulle da også lige mangle, når prisen er en halv million kroner!

(Foto: Tillverkare)

Med Entreq møbler viste LEA elektronik fra genopstandne Audio Alchemy i perfekt harmoni med højttalere fra Lawrence Audio (her Violin SE til 80.000 kroner). Kablerne var fra Jorma Design. Pladespilleren var en svensk premiere på tyske Perpetuum Ebner med fjedrende ophæng, der så virkelig interessant ud.

(Foto: Tillverkare)
Stereo-udgangstrinet BX1 i den nye SmartLine-serie fra Advance. I serien finder man integrerede forstærkere, forforstærkere, stereo- og mono-effektforstærkere, streamer/DAC, drev og cd-afspillere.

(Foto: Tillverkare)

Oído (det hedder højtalerne faktisk) er en svensk opfindelse med en åben baffel i stål og rasende kompetente enheder.

(Foto: Tillverkare)

Næste spændende produkt fra Hegel er den integrerede forstærker (med DAC) Röst. Den venter vi os meget af.

(Foto: Tillverkare)
Europæisk premiere for den nye Yvette Wilson Audio. Højttaleren skal tager over efter Sofia. Prisen er nogenlunde den samme, omkring 240.000 kroner. Elektronikken kom tilsyneladende fra McIntosh, og det hele lød rigtig godt.

(Foto: Tillverkare)
Revox er tilbage i Skandinavien. Nu med smarte livsstilsprodukter, der kan meste, og som kan styres via en smartphone-app eller en intelligent fjernbetjening. Højttalerne er smalle og meget WAF-venlige (Wife Acceptance Factor). Det hele lød rigtig godt i betragtning af de ikke særlig skræmmende prisskilte.

(Foto: Tillverkare)
Jørgen Nilsson fra Ultimate Sound spillede på TAD-højttalere og ditto elektronik. Fremragende lyd! Desuden har Jörgen en god sans for at opstøve gode og ikke mindst musikalsk interessante plader – det sætter vi pris på at høre.

(Foto: Tillverkare)

Der var også mange danskere blandt udstillerne. Her er det fra Claus Bülow fra Bülow/Steensen med det nyeste fra Mark Levinson og Revel. Også her fik folk ordentlig musikalsk oplevelse.

(Foto: Tillverkare)
Sami og Sverker præsenterer jeres alle sammens yndlingsmagasin for de besøgende. Mange gik hjem med et nummer af Lyd & Billede under armen.

(Foto: Tillverkare)
Et andet sted, hvor det lød rigtig godt. De har tydeligvis fat i noget af det rigtige hos danske Raidho/Aavik/Ansuz med Michael Børresen som chefkonstruktør. Højttalerne er den nye D4.1 med en pris i millionklassen!

(Foto: Tillverkare)
Lytning af den nye Martin Logan Renaissance 15A (ca. 200.000 kroner). Som vi er vant til hos Martin Logan, bliver det bare bedre og bedre for hver model, de kommer med. Her er der et solidt potentiale for en fremragende musikoplevelse.

(Foto: Tillverkare)

QR-serien er Mads Klifoths første egenkonstruktion for Audiovector. Æblet falder tydeligvis ikke langt fra stammen (Mads er søn af Ole, firmaets grundlægger og chefdesigner), for disse meget overkommelige højttalere er simpelthen fremragende til prisen.

(Foto: Tillverkare)

Henrik Høxbro (endnu en dansker!) Fra System Audio introducerede Pandion-serien, verdens første højttalerserie, der er udviklet i et åbent forum, hvor 110 frivillige ingeniører samarbejdede med System Audios udviklingsafdeling. Resultatet? Meget vellykket!

(Foto: Tillverkare)
Mats Andersen fortæller om sine “The Qln” højttalere, der er den moderne opdatering af kulthøjttaleren Qln Signature.

(Foto: Tillverkare)

Ludwig Swanberg præsenterede Il Cremonese fra Sonus faber sammen med elektronik fra Audio Research. Endnu et rum med fremragende lyd!

(Foto: Tillverkare)

Paul Bensch fra Septon midt en højttaler ændring. Det handler om Elac Debut og Elac Uni-Fi (i midten), alle er konstrueret af mesteren Andrew Jones. Hvis du skal have rigtig gode højttalere til meget rimelige penge, bør du helt sikkert lytte til dem.

(Foto: Tillverkare)
Stor lyd fra små højttalere. Contour-serien er den nye store satsning fra Dynaudio, og man må lade den mindste model, Compact 20, at den magter at spiller et gigantisk rum op med imponerende succes!

(Foto: Tillverkare)
Familien Q Acoustic linet op for fotografen. Fine højttalere til fornuftige penge. Flere af dem har fået strålende testresultaterer i Lyd & Billede.

(Foto: Tillverkare)

Pladespilleren Omega 100 fra franske Elipson – med integreret RIAA og – Bluetooth!

(Foto: Tillverkare)
B&W 800 D3 (220.000 kroner parret) er den nye topmodel af det britiske firma. Her er der virkelig lagt i kakkelovnen til en gengivelse i topklasse. Det fik vi også at høre i maj i München. En ekstremt lækker højttaler, der som sædvanlig, når det gælder B&W, deler publikum i to lejre.

(Foto: Tillverkare)
Dansk Buchardt Audio fremstiller standerhøjttalere, og prisen holdes nede takket være direkte salg til kunderne. De har til fulde fortjent det gode ry, de har fået.

(Foto: Tillverkare)
Folk fra Canton havde rejst fra Tyskland for at præsentere virksomhedens fremragende Reference 3 K-højttalere. Det var også virkelig godt og interessant.

(Foto: Tillverkare)
Henrik fra Sennheiser med virksomhedens nye trådløse hovedtelefoner med aktiv støjreduktion, PCX 550 (knap 3.600 kroner). Lette og lækre at have på, touchpad på ørekoppen og lang batteritid på 30 timer er blot nogle af finesserne.

(Foto: Tillverkare)
Olle Eliasson XTZ taler om den nye topmodel Divine Alpha, her i en prototype, som kommer til at koste ca. 56.000 kroner for et sæt. Du får meget for pengene, og det hele er en væsentlig opgradering fra den tidligere Divine-model, som naturligvis er grundlaget for designet.

(Foto: Tillverkare)
Focal Sopra 3 var den store nyhed hos P.L. Audio, og de spillede blandt andet sammen med en ny integreret forstærker fra Pass Labs. Sopra har haft stor succes på verdensmarkedet, og Sopra 3 kommer helt sikkert til at følge i samme spor.En af de bedste Focal-højttalere, vi har hørt.

(Foto: Tillverkare)
Barbapapa? Nej, en ny dansk højttaler, helt i – støbejern! Ole Lund Christensen er involveret i designet, hvilke plejer at love godt. Stadig en prototype, men virkelig spændende. Prisen ender omkring 16 000 kroner.

(Foto: Tillverkare)
Kæden fra Technics skifte fra digitalt til analogt via fjernbetjeningen. Technics Reference Class R-1-anlæg blev suppleret af den nye SL-1200GAE-pladespiller, og bør på reproduktion i høj klasse. Strøm, kabler og bænk fra Entreq gav de gode Technics-komponenter optimale betingelser for ydelse i top. Og det kan de levere.

(Foto: Tillverkare)
Hans-Henrik Sannerud har de heftige SA Stage Accompany-højttalere på programnmet. De er bygget over et par store bånddiskanter, som oprindelig er udviklet af Philips. Sammen med den rasende kompetente Viola-elektronik gav det en af helt unikke og spændende oplevelser på showet.

(Foto: Tillverkare)
Well Tempered og Dynavector forhandles i Sverige af Interstereo fra Borås.

(Foto: Tillverkare)
Peter Funk fra Digitalbild med den monumentalt imposante Muon fra Kef til ca, 1,5 millioner kroner parret! Elektronikken kom fra den norske Electrocompaniet.

(Foto: Tillverkare)
Hos arrangøren HiFi Consult havde man fyldt op med udstyr fra tyske AVM, som har et stort program med meget interessant elektronik. Vienna-højttalere og pladespillere fra EAT fuldendte anlægget.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

Noget helt særligt til din pladesamling

Nu kan du linke til alle musiktjenester på én gang

Endelig en prisvenlig Roon-streamer!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top