Search
Generic filters

System Audio Saxo 1 active

 itemprop
System Audio Saxo 1 active

Billig vellyd

System Audios første aktive højttalere er baseret på den populære budgetmodel Saxo 1. Med lav pris og høj ydelse er de et rart bekendtskab.

Lyd & Billede mener

Saxo 1 active byder på en overbevisende lydkvalitet med en fyldig mellemtone, distinkte overtoner og en frisk basgengivelse, som man let kommer til at stampe takten til. Højttalerne er lette at bruge både trådløst og kablet. Og så er de meget gunstigt prissat.
Nogle steder må der nødvendigvis spares: Lydkvaliteten er ikke lige så præcis som med dyrere, fuldt aktive højttalere, og den dybeste bas glimrer ved sit fravær.
 • 1" diskant
 • 5" bas/mellemtone
 • 2 x 40 W forstærker
 • Bluetooth 4.0 med aptX + AAC
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 3999 kr

System Audio Saxo 1 active

System Audio har en lang tradition for at producere højttalere med et gunstigt forhold mellem pris og ydelse. Vi er gentagne gange blevet imponeret over, hvor god lydkvalitet den danske producent formår at presse ud af deres konstruktioner, uden at prisen ryger i vejret. De har vist, at man ikke behøver eksotiske eller dyre komponenter, så længe man lægger noget arbejde i selve udviklingen.

Nu har de “aktiviseret” den populære budgetmodel Saxo 1 med indbygget forstærker og kredsløb til beskedne 4.000 kroner.

Teknik og tilslutninger
Saxo 1 active er, hvad man kunne kalde semi-aktive trådløse højttalere. Den ene højttaler kommer komplet med dobbelt forstærker og digitale/analoge lydindgange samt trådløs Bluetooth-tilkobling, og signalet sendes til den anden højttaler via et medfølgende højttalerkabel. Der er altså ikke tale om fuldt aktive højttalere med elektronisk delefilter – i stedet sidder der passive delefilter-komponenter i hver af højttalerne.

Chefkonstruktør hos System Audio Ole Witthøft er dog hurtig til at påpege, at delefilter-komponenterne er forskellige fra den almindelige Saxo 1 model: “På Saxo 1 active ‘kender’ vi forstærkeren, og derfor har vi arbejdet med at tilpasse klangen 100 procent til den indbyggede forstærker,” siger han i en samtale med Lyd & Billede.

Brugervenlighed
Saxo 1 active er nemme at tilslutte og bruge. Der medfølger en lille fjernbetjening, som lader dig styre lydstyrken og skifte mellem de forskellige indgange. Alle indgangene er også tydeligt markeret på bagsiden af den ene højttaler.

Parring med trådløse Bluetooth-enheder gik vældig glat. Saxo 1 active dukkede hurtigt op blandt de tilgængelige enheder, og vi havde heller ingen problemer med at skifte mellem forskellige kilder. Meningen er, at man hurtigt og nemt skal kunne forbinde til en vens mobil eller tablet, når han eller hun vil spille en sang.

annonce

Løsningen med at have alle tilslutninger og forstærkere i den ene højttaler har både fordele og ulemper. Først og fremmest er det omkostningseffektivt, og det gør også, at det kun er den ene højttaler, der har brug for strøm fra stikkontakten. Man må imidlertid finde sig i at trække et højttalerkabel hen over gulvet eller langs væggen for at få stereolyd.

annonce

Lydkvalitet
Vores skepsis over for den semi-aktive løsning forsvandt imidlertid, så snart vi hørte, hvad højttalerne kunne præstere. Saxo 1 active byder på en stor og engagerende lyd med høj “luftguitarfaktor”.

Det første, vi lægger mærke til, er den fyldige mellemtone, som giver god krop og klang til både mandlige og kvindelige vokaler. Desuden er diskanten vældig fokuseret og detaljeret uden at blive for anmassende. Resultatet er en varm og indbydende klang, der er rund nok i kanterne til, at man kan lytte længe uden at blive træt i ørerne.

Højttalerne viser sig at have et bredt musikalsk repertoire, men må siges at fungere specielt godt med pop- og rockmusik, som leveres med indlevelse og høj underholdningsfaktor.

Begrænsningen ligger, som for de fleste små højttalere, i den dybeste ende af frekvensområdet. Basgengivelsen er ganske vist taktfast og fyldig, men kun til et vist punkt. De dybeste basfrekvenser på Drakes “Hold On, We’re Going Home” udebliver, men højttalerne kan stadig spille højt, uden at lydbilledet falder sammen, eller den udfordrende bas få dem til at vakle.

annonce

Saxo 1 active har i øvrigt en separat volumenstyret subwoofer-udgang, så man let kan udvide basgengivelsen ved at tilslutte en aktiv subwoofer.

Konklusion
Det her er testens billige højttalere, men lyden er afgjort bedre, end vi havde forventet. Saxo 1 active giver en hurtig og distinkt basgengivelse, fokuseret diskant og fyldig mellemtone.

Bassen går ikke voldsomt dybt, og slår heller ikke lige så hårdt og præcist som på nogle af de dyrere modeller, men der er ikke nogen tvivl om, at de aktive Saxo 1 giver rigtig meget lyd for pengene og er et glimrende valg for dem, der vil forbedre lyden fra tv, tablet eller mobiltelefon uden at tømme sparegrisen.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

  Også i denne test:

   data-srcset

   data-srcset

  Dali Kubik Free + Xtra

  Pris: 5499 kr Annonce
  Med stofklædte sidevægge og fleksible tilslutningsmuligheder er Dalis højttalere et spændende valg for interiørbevidste musikelskere.
  Selv om højttalerne er fuldt aktive, må man trække højttalerkabel mellem dem for at få stereolyd, så i praksis er kun den ene højttaler trådløs. Bassen går ikke så dybt, men man kan udvide med en separat subwoofer. Trådløs tilkobling er begrænset til Bluetooth - her er altså ingen Wi-Fi eller AirPlay.
   data-srcset

  KEF X300A Wireless

  Pris: 8795 kr Annonce
  KEF X300A Wireless passer til dig, der vil have vellydende “studie-monitors” til din pc og samtidig kunne afspille musik fra trådløse lydkilder. X300A lyder meget spændstigt og dynamisk: Takket være KEF’s specielle koaksial-element spredes lyden ud fra ét og samme punkt, hvilket gør gengivelsen meget fokuseret og præcis.
  Uden traditionelle analoge og digitale indgange er det vanskeligt at bruge X300A med lydkilder som tv eller cd-afspiller.
   data-srcset

  Audiovector Ki1 Super Discreet

  Pris: 12800 kr Annonce
  De små Audiovector-højttalere lyder væsentlig større, end de ser ud. Nemlig som ægte hi-fi-højttalere med et stort, åbent lydbillede og imponerende mange detaljer. Ki1 Discreet giver mere musik og mindre forvrængning end mange af konkurrenterne og er et seriøst alternativ til almindelige stereohøjttalere.
  Lydkvaliteten er høj, men det er prisen også. Med dobbelte højttalerkabler og fælles strømforsyning kan det også diskuteres, hvor “trådløse” Audiovectors højttalere egentlig er. Det er først og fremmest aktive højttalere, som også har mulighed for Bluetooth-afspilning.
   data-srcset

  Bang & Olufsen BeoLab 17

  Pris: 19990 kr Annonce
  BeoLab 17 har et lækkert udseende i børstet aluminium, med højkvalitets elektronik og kraftige forstærkere indvendig. Lydgengivelsen er ren og spændstig med en solid portion musikalitet. Højkvalitets trådløs lydoverførsel gør, at du kan sløjfe højttalerkablerne næsten helt uden ulemper.
  Som sædvanlig for B&O må man regne med en betydelig udskrivning. Ud over summen for højttalerne kræves der også tilbehør i form af en ekstern sender eller et tv fra B&O, for at det fungerer.

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til System Audio Saxo 1 active

  Utendørshøyttalere, B&W AM-1

  Stereo i al slags vejr

  Du fortjener den bedste lyd, også på terrassen. Du skal have dig et par udendørshøjttalere!

  JBL Bar 9.1

  Hårdtslående 3D-lyd

  Den første Atmos-soundbar fra JBL hedder Bar 9.1 og har aftagelige, helt trådløse baghøjttalere. Og den satser hele butikken på muskelkraft.

   data-srcset

  Nu holder den også vand

  A1 fra Bang & Olufsen er fortsat en af de bedste små Bluetooth-højttalere. Og nu i forbedret og mere robust udgave.

  Harman Kardon Citation MultiBeam 700

  Smart soundbar: Kan den slå Sonos?

  Citation MultiBeam 700 er en lækker og brugervenlig soundbar med Google Assistant stemmestyring.

   data-srcset

  Forfører øjne og ører

  Sonus faber Minima Amator II lyder, som de ser ud: Grænseløst smukt.

  (Foto: DALI)

  Genfødte kæmpedræbere

  DALI har givet en af sine mest elskede modeller en kærlig opdatering. Resultatet er nærmest magisk.

   data-srcset

  Råt for usødet fra DALI

  DALI har omplantet erfaringerne fra sine betjeningsvenlige aktive højttalere til det øverste trin på stigen. Det er lykkedes overraskende godt.