Search
Generic filters

: Xbox One S

To fluer med ét smæk

Med Microsofts opdaterede Xbox One S kan du nyde både spil og film i HDR-kvalitet.

Lyd & Billede mener

Fremragende billedkvalitet og en række avancerede funktioner gør den til en værdig Blu-ray-udfordrer.
Fremragende billedkvalitet og en række avancerede funktioner gør den til en værdig Blu-ray-udfordrer.
 • 2 terabyte harddisk
 • HDMI ud
 • HDMI ind
 • HDMI-kabel medfølger
 • 1 x controller
 • IR out
 • Optisk S/PDIF
 • Wi-Fi, Ethernet
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 3199 kr

Man kan sige meget om spilkonsoller som PlayStation og Xbox, men de har uden tvivl betydet meget for dvd og Blu-rays succes. Ingen kan nægte, at de mange millioner konsoller verden over har hjulpet betragteligt på salget af film!

Nu er det så Microsofts tur – den nye Xbox One S er nemlig den første spilkonsol, der understøtter UHD Blu-ray. Med tiden vil vi også få spilgrafik at se med HDR, men så i opskaleret (HD til 4K) form. I denne test har vi først og fremmest koncentreret os om funktionaliteten som Blu-ray- og medieafspiller.

 

Ny version af Xbox One

Xbox One S er en opdateret version af Xbox One fra 2014. Den kommer med en række store og små forbedringer, men den allervigtigste i denne sammenhæng er altså muligheden for at afspille Ultra HD Blu-ray-film.

Den nye Xbox-model har alt, hvad der skal til for at være en fuldblods UHD-afspiller, herunder de nyeste HDMI-udgange med understøttelse af HDR. Den opdaterede S-model er skrumpet betydeligt i forhold til originalen og kan placeres liggende eller stående. Desuden har den fået intern strømforsyning, hvilket gør den til en mere elegant pakke end forgængeren.

Du må dog leve med lidt støj: Indbygget harddisk og kraftigere ventilator gør, at Xbox laver lidt mere lyd end de andre afspillere. Dog ikke i generende grad.

 

Brugervenlighed og funktioner

En spilkonsol som Xbox One S er selvfølgelig noget helt andet end de traditionelle Blu-ray-afspillere, og det mærker vi allerede fra starten. Den grafiske brugerflade er langt mere avanceret, og med sin seje hardware byder Xbox på helt andre muligheder, også som allround medieafspiller. Men så må man til gengæld leve med lidt mere computeragtige kvaler.

Det første, der møder os, er som forventet en større firmware-opdatering (på hele 1 gigabyte). Derfra måtte vi logge os ind med en Microsoft-konto, før vi kunne gøre os bekendt med Xbox-universet, som bugner af spil, apps og anden software til download. Selv softwaren til at læse Blu-ray-disks skal downloades, men er heldigvis gratis.

Efter lidt ventetid i startfasen kunne vi konstatere, at alt fungerede, som det skulle. Xbox One S registrerede, at den var sluttet til et kompatibelt 4K HDR-tv, og skiftede derfor automatisk til den rigtige opløsning og kvalitet. Ud over UHD Blu-ray understøtter den også Netflix med HDR. Andre interessante apps inkluderer Viaplay og C More, for bare at nævne nogle få. Man kan mærke, at apps indlæser og arbejder lynhurtigt.

Den største forskel mellem Xbox og de to Blu-ray-konkurrenter fra Samsung og Panasonic ligger i betjeningen. At styre afspilning, skifte scene osv. via controlleren er unægtelig lidt mere bøvlet, indtil man bliver vant til det.

 

Billedkvalitet

Vi koblede Xbox One S op side om side med Panasonic DMP-UB900 på hver sin identiske HDR-skærm. Den første film var superheltekomedien Deadpool om den dubiøse antihelt af samme navn, spillet af Ryan Reynolds. En lidt anderledes superheltefilm med spektakulære (og blodige) kampscener, der tager sig rigtig godt ud i 4K-opløsning.

Xbox One S får virkelig de intrikate detaljer i Deadpools dragt frem såvel som de mange nuancer af rød, filmen har at byde på (tro os, der er meget blod). Billedkvaliteten fra Xbox One S er virkelig lækker og ser ikke ud til at stå tilbage for Panasonics flagskib, som koster væsentlig mere. Skarpheden og fraværet af støj er overbevisende.

Derefter skiftede vi til Oscar-vinderen The Revenant med Leonardo DiCaprio. Denne film har en mere nedtonet, realistisk handling kombineret med imponerende HDR-effekter. Ingen tvivl her heller: Xbox leverer varen i form af blændende lysstyrke, når kameraet f.eks. opfanger solglimt mellem træerne.

 

Lydkvalitet

Xbox har ingen analoge lydudgange. Derimod har den (ligesom Samsung og Panasonic) to HDMI-udgange med mulighed for adskille video- og audiosignalet til hver sit kabel.

RETTELSE: Xbox One S har henholdsvis 1 HDMI-indgang og 1 udgang, ikke dobbelt HDMI ud. Lyd & Billede beklager fejlen.

 

Konklusion

Xbox One S er måske på udebane, når den sammenlignes med dedikerede UHD Blu-ray-afspillere som Samsung og Panasonic, men den har bestemt ikke noget at skamme sig over.

Bortset fra lidt uundgåelige spilkonsol-tendenser er det en fuldgod medieafspiller, der kan holde trit med de allerbedste. Læg hertil den fremtidige mulighed for spilgrafik i HDR (som vi glæder os til at teste), og Xbox One S fortjener afgjort en anbefaling.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Panasonic DMP-UB900 - Entusiasternes valg
  Panasonic har en lang tradition for at lave gode Blu-ray-afspillere, og deres første UHD-afspiller føjer sig til rækken af disse. Men den koster kassen!
  Samsung UBD-K8500 - Hurtig og brugervenlig
  Vil du have en dedikeret 4K Blu-ray-afspiller til en rimelig pris, så er Samsung et oplagt valg.

  Læs også

  Denons jubilæumsafspiller kan tage sig kærligt af dine skiver i mange år frem. Men din streaming får den kolde skulder.
  Vi spurgte, læserne svarede. Med næsten 4.500 stemmer er iPhone 11 blevet kåret som vinder af kamerablindtesten.
  HW-Q950T er den nyeste topmodel fra Samsung, og den skuffer ikke. Denne soundbar er der krudt i!
  Med sin saftige kontrast og sit farvestrålende Ambilight-lys giver Philips OLED805 en virkelig heftig billedoplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromis. Derfor skal man holde tungen lige i munden, hvis man overvejer et køb. For de fleste vil OnePlus 8T være blandt de bedste mobiltelefoner på markedet, mens forbrugere med specifikke behov bør kigge efter noget andet.
  Endelig et Wi-Fi 6 mesh-netværk, som de fleste har råd til. Er det så bare at spænde sikkerhedsselen og gøre klar til super nethastigheder?
  Dyson Lightcycle Morph er noget helt for sig selv. Den kan det meste, men samarbejder dårligt.
  Hvis du er villig til at give afkald på Dolby Atmos og DTS:X, findes der næppe en bedre soundbar til prisen end Samsung HW-Q66T.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Samsung HW-Q66T

  Vejl.pris 4999 kr Den mest afbalancerede lyd

  Sony HT-G700

  Vejl.pris 3490 kr Næsten ægte surround-lyd

  Denon AVC-X6700H

  Vejl.pris 17999 kr Du vil aldrig vende tilbage

  Sonos Arc

  Vejl.pris 6699 kr Sonos når nye højder
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  Do NOT follow this link or you will be banned from the site!