Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Panasonic DMP-UB900

Entusiasternes valg

Panasonic har en lang tradition for at lave gode Blu-ray-afspillere, og deres første UHD-afspiller føjer sig til rækken af disse. Men den koster kassen!

Skrevet af / 25/10/2016 - 05:00
Panasonic DMP-UB900
Audun Hage

Panasonic er en af Blu-ray-formatets vigtigste støtter og har arbejdet tæt sammen med resten af branchen om at udvikle den nye version med Ultra HD. Derfor er det ikke nogen overraskelse, at en af de første afspillere kommer herfra. Indtil andre entusiast-brands som Oppo, Pioneer og Denon kommer med på vognen, er Panasonics topmodel den afspiller, der knytter sig de højeste forventninger til rent ydelsesmæssigt.

Der er ingen tvivl om ophavet: DMP-UB900 har et klassisk Panasonic-design og slægter tydeligt sine forgængere på i alle detaljer. Frontdækslet, der skjuler diskindgangen, den spejlblanke overflade, displayet og fjernbetjeningen er stort set, som vi kender det. Panasonics afspiller har i øvrigt en lidt mere solid og troværdig byggekvalitet end Samsung UBD-K8500, i det omfang det betyder noget.

 

Brugervenlighed og funktioner

Det meste er som før, også når vi starter Panasonic-afspilleren. Fjernbetjeningen er af den store, solide type med tydelige knapper og bagbelysning, der hjælper i biografmørket. Menusystem og brugerflade ser ud ligesom på den forrige generation, inklusive smart-menuen Network Service. Udvalget af applikationer og lokale tjenester er ret begrænset i forhold til konkurrenterne fra Samsung og Microsoft.

Panasonics afspiller bruger nogle sekunder længere på opstarten end Samsung og er også halvandet sekund længere om at skifte scene. Desuden reagerer den – ironisk nok – lidt langsommere på fjernbetjeningssignaler (HDMI CEC) fra Panasonics eget DX900-tv. Alligevel er det ikke nogen sløv padde, vi har med at gøre, og i daglig brug fungerer afspilleren fint.

Panasonic vinder det tabte ind igen på tilslutnings- og justeringsmuligheder. Menuen Picture Settings byder på en række avancerede indstillingsmuligheder, som vi vil vende tilbage til.

 

Billedkvalitet

Panasonics dvd- og Blu-ray-afspillere er kendt for at levere varen, når det gælder billed- og lydkvalitet, og med den glimrende DMP-BD700 blandt forgængerne havde vi selvfølgelig høje forventninger til årets nye model. Og vi blev ikke skuffet: DMP-UB900 leverer en knivskarp og kontrastrig billedkvalitet, der klart er det nye UHD-format værdig.

Kombineret med Panasonics eget HDR-tv TX-65DX900 bliver vi vidne til nogle voldsomt realistiske filmklip. Især scenen i The Revenant, hvor Leonardo DiCaprio får en ublid medfart af en bjørn, er uhyggelig realistisk og helt fantastisk. Panasonic serverer os detaljerne på mikroniveau, uden antydning af støj.

Billedkvaliteten er uden tvivl heftig, men er den bedre end med Samsung eller Xbox One S til den halve pris? Vi har gennemgået afspillernes billedkvalitet med en tættekam og ovenikøbet med en blindtest, hvor vi ikke vidste, hvilken afspiller der var sluttet til skærm A og B. På trods heraf har vi ikke formået at finde nogen signifikante forskelle i kvaliteten. Det er nu heller ikke overraskende, da afspillerne i princippet bare sender det digitale signal videre til tv’et.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Panasonic har imidlertid nogle esser oppe i ærmet. DMP-UB900 er udstyret med avanceret billedprocessering, som man kan aktivere for at optimere billedgengivelsen.

Måske ikke du er tilfreds med det originale billede og vil finjustere det til forskellige typer film og scenarier? I så fald giver UB900 mange muligheder, og man kan justere både skarphed, støjreduktion og farvebalance i flere trin. Man kan også lagre to sæt indstillinger (Presets) ud over standard, hvilket gør det muligt f.eks. at have forskellige indstillinger til almindelig Blu-ray og 4K Blu-ray.

Desuden er der avanceret “HDR til SDR”-konvertering: Hvis din skærm ikke understøtter HDR, har du her mulighed for at justere, hvordan UB900 konverterer HDR-signalet til standard dynamikområde (lysstyrke).

Disse funktioner er helt klart noget, man skal være en ivrig entusiast for at sætte pris på. Men det er nok også disse brugere, Panasonic har kikkerten rettet imod i dette tilfælde.

 

Lydkvalitet

Panasonic har heller ikke sparet på noget på lydsiden. Selv om de fleste nok vil benytte sig af HDMI for at slutte afspilleren til deres hjemmebio-anlæg, er DMP-UB900 også udstyret med analoge 7.1 udgange. Derudover har den dedikerede analoge stereoudgange.

Indstillingen High Clarity Sound optimerer kredsløbene og slukker bl.a. for displayet under musikafspilning. Selv om disse analoge udgange lyder fremragende, er det utvivlsomt fordyrende med fuldblods 7.1 og en stereo DAC-sektion med avanceret analogdel, som mange ikke vil bruge.

 

Konklusion

For kræsne brugere er Panasonics første UHD Blu-ray-afspiller et naturligt valg. Her får du ydelse i top for pengene, med barberbladsskarp og overbevisende billedkvalitet og ikke mindst solid byggekvalitet.

Vi synes ganske vist, at Panasonic kunne have hævet barren lidt og gjort sig mere umage med enkelte detaljer: Designet er konservativt, menusystemet virker lidt forældet i forhold til Samsung og Xbox, og afspilleren er ikke den hurtigste. Den har også en del fordyrende funktioner, som der ikke alle er lige meget brug for. Men når alt kommer til alt, kan vi trygt anbefale Panasonic DMP-UB900.

Lyd & Billede mener

DMP-UB900 er en velbygget afspiller med et væld af tilslutnings- og justeringsmuligheder, og ikke mindst super billedkvalitet. Man må æde en stiv prisforskel til gengæld for relativt små forskelle i ydelse.

Også i denne test:

Tre Ultra HD Blu-ray-afspillere

Xbox One S

To fluer med ét smæk

Med Microsofts opdaterede Xbox One S kan du nyde både spil og film i HDR-kvalitet.

Fremragende billedkvalitet og en række avancerede funktioner gør den til en værdig Blu-ray-udfordrer.
Fremragende billedkvalitet og en række avancerede funktioner gør den til en værdig Blu-ray-udfordrer.
Læs hele testen

Samsung UBD-K8500

Hurtig og brugervenlig

Vil du have en dedikeret 4K Blu-ray-afspiller til en rimelig pris, så er Samsung et oplagt valg.

Samsungs afspiller er hurtig og nem at betjene, og giver fremragende billedkvalitet med både Ultra HD og traditionel Blu-ray.
Lidt spinkel byggekvalitet og lidt for simpel fjernbetjening sammenlignet med Panasonics flagskib.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Tag skærmen med dig overalt! 

Marantz' flagskib på testbænken

Præcision til fingerspidserne

Her får soundbaren klø

Marantz gi'r os en hæsblæsende oplevelse

Denon har overgået sig selv

"Usynlig" storskærm med laser

Skræmmende realistisk biografbillede

Vi tester B&O’s fedeste soundbar

Det bedste Sony-køb?

Laserskarpt biografbillede

Knivskarp 8K OLED fra LG

Scroll to Top