: NEC V302H

Køligt billede

Der er ikke meget smæld i det ellers skarpe billede, og farvebalancen kunne være bedre.

Lyd & Billede mener

Billedet er skarpt med meget lidt billedstøj.
Uanset forhåndsindstilling er der for lidt rød, og sortniveauet kunne være bedre. Blæserstøjen er i overkanten, og vi savner knapper til billedindstilling på fjernbetjeningen. Ikke vertikal linsevinkling.
 • Type: DLP, 1080p, 3D
 • Lysstyrke: 3000 lumen
 • Kontrast: 8000:1 (dynamisk)
 • HDMI: 2 x HDMI (MHL)
 • Afstand til 100": 3,32-4,06 m
 • Lampe: 6.000 timer (øko)
 • Blæserstøj: 32 dB (øko)
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 7600 kr

NEC V302H er en multimedieprojektor og ikke kun beregnet til hjemmebiograf. Derfor har den en høj lysstyrke på 3000 lumen, så den kan bruges i lysere omgivelser og ikke bare til at se film i bælgmørke. Men højere lysstyrke giver også mere strølys og som regel et svagere sortniveau, hvilket også er tilfældet med NEC’s projektor. Man kan se det på nattehimlen, som bliver lidt bleg.

Udstyrsniveauet er godt med to HDMI-indgange, der understøtter MHL til tilslutning af multimedie-enheder som f.eks. en Android-smartphone. Skærmmenuen er fin og overskuelig, så man kan lave de nødvendige indstillinger. Hver farve kan justeres i intensitet (gain) og tone (bias), ligesom man kan vælge farvetemperatur. Men vi havde gerne set, at fjernbetjeningen havde egne knapper til lysstyrke, kontrast og skarphed.

 

Ikke nok rød

Billedet er skarpt, og der er ikke meget pixelstøj at se. Jeg synes heller ikke, man ser meget til den berygtede regnbue-effekt fra DLP, og i det store og hele fungerer projektoren godt.

Sætter man den op mod de bedste, er det dog tydeligt, at der mangler rød i farvebalancen. Ansigter får lidt for lidt farve, og sandsten bliver grønlige – endda lidt mere end med Acer. Ørkensandet i Mad Max: Fury Road får ikke den rødlige varme, det skal have. Ingen af forhåndsindstillingerne får den røde farve godt nok frem.

NEC’s ekstra lysstyrke er en fordel, når man ser film eller spiller spil i dagslys, men har en uheldig effekt på sortniveauet. Så når man dæmper belysningen i rummet, bliver billedet lidt fladt. Nattehimlen bliver ikke sort nok, og stjernernes lysstyrke er ikke stærk nok til at kompensere for det.

 

Konklusion

Som på alle projektorerne i testen er billedet fra NEC V302H skarpt, og der er ikke meget støj at se. I den henseende er niveauet i prisklassen hævet i forhold til tidligere. Der, hvor NEC’s projektor har problemer, er med niveauet af rød. Der er ikke nok, hvilket gør, at ørkensand bliver for grønligt og får for lidt varme. Det går igen i ansigter, og rødt og orange sollys brænder ud i gul og hvid.

Sortniveauet er også lidt blegt, hvilket der til dels kompenseres for med højere lysstyrke, men ikke helt. Projektoren er samlet set godkendt – fire svage stjerner.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  BenQ W2000 - Kongen af budgetbiograf
  BenQ W2000 er kort og godt klassens bedste projektor.
  Acer V7500 - Godt nok
  V7500 giver gode, skarpe billeder, men er ikke uden fejl.
  Epson EH-TW5350 - Strålende farver
  Ingen af projektorerne i testen har bedre farvegengivelse end Epson.

  Læs også

  Premium-soundbaren LG SN8YG har, hvad man har brug for af udstyr, og lydmæssigt har LG oppet sig. Men hvad pokker har de tænkt på med app’en?
  Marantz’ nye CD-afspiller er også en netværksafspiller. Og en internetradio. Og en DAC. Og en forforstærker. Og en ...
  Der var engang, hvor Apples MacBook Air var det helt naturlige valg, hvis man skulle have sig en prisbillig og ultraslank bærbar computer. Er det stadig tilfældet?
  Marantz Model 30 er en pragtfuld forstærker for både øjne og ører, og byggekvaliteten overgår det meste.
  En netværksspecialist og et high-end lydfirma har sammen begået en smart-højttaler i hi-fi-kvalitet.
  For prisen på et par støjreducerende hovedtelefoner leverer Philips Fidelio X3 uendelig meget bedre lyd.
  Anden udgave af den mindste Citation smart-højttaler giver Sonos kamp til stregen.
  Xperia 5 II er ikke alene lige så god som Xperia 1 II – på flere punkter er den faktisk bedre!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Samsung HW-Q950T

  Vejl.pris 11935 kr Soundbar med biografambitioner

  Samsung HW-Q66T

  Vejl.pris 4999 kr Den mest afbalancerede lyd

  Sony HT-G700

  Vejl.pris 3490 kr Næsten ægte surround-lyd

  Denon AVC-X6700H

  Vejl.pris 17999 kr Du vil aldrig vende tilbage
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.