: Epson EH-TW5350

Strålende farver

Ingen af projektorerne i testen har bedre farvegengivelse end Epson.
Lyd & Billede mener
EH-TW5350 har flotte farver med mange nuancer. Glimrende indstillingsmuligheder giver stor fleksibilitet, og trådløs multimediefunktion er smart.
Sortniveauet kunne være bedre. Ingen vertikal linsevinkling.
Specifikationer
  • Type: LCD, 1080p, 3D
  • Lysstyrke: 2200 lumen
  • Kontrast: 35.000:1 (dynamisk)
  • HDMI: 2 x HDMI (MHL)
  • Trådløs netværksforbindelse: (Miracast)
  • Afstand til 100": 2,72-3,27 m
  • Lampe: 7.500 timer (øko)
  • Blæserstøj: 27 dB (øko)
Annonce
Annonce
forfatter

Epson er en af de få producenter, der satser på LCD. En fordel ved det er, at alt lys fra lampen sendes gennem farvefilteret, og for at lave hvidt lys blandes farverne rød, grøn og blå simpelthen. Det giver som regel LCD fordelen af mere smæld i farverne og bedre muligheder for korrekt kalibrering. En anden fordel er, at man aldrig behøver at bekymre sig om regnbue-effekt, da LCD viser alle farver samtidig i stedet for én ad gangen.

Epsons skærmmenu er meget overskuelig og tilbyder mange indstillingsmuligheder. Hver farve kan justeres i tre dimensioner, og man har endda mulighed for interpolering af billedfrekvensen, hvilket giver mere jævne bevægelser.

Projektoren kan kobles trådløst til hjemmenetværket og dermed streame billeder og video fra mobile enheder. Sejt! Men heller ikke på Epson kan man indstille lysstyrke, kontrast og skarphed med direkte knapper på fjernbetjeningen.

 

Farverig og knivskarp

Farvegengivelsen fra Epson er en helt anden end fra NEC og Acer. Her ser man pludselig alle nuancer i den blå himmel. Der er lilla områder ud over det blå, og solen vises også med en langt varmere gul farve.

Annonce

Ørkenen og bjergene i Mad Max: Fury Road vises med den varme brune farve, vi kender, og man får næsten følelsen af, at temperaturen i lokalet stiger med ti grader! Ansigter får en friskere kulør, og det er næsten fryd og gammen alt sammen med Epson.

Men også kun næsten, for projektoren er lidt for bleg i det sorte. Nattehimlen bliver mørkegrå, uden at stjernerne står ordentligt frem. Epsons sortniveau er også lidt lysere end NEC’s.

Epson slipper dog bedst fra sammenligningen på grund af sin fremragende farvegengivelse og det faktum, at den hverken har regnbue-effekt eller pixelstøj i skyggeområder. Den interpolerer desuden billedrammerne rigtig godt, hvilket giver jævne bevægelser med overraskende få artefakter.

 

Konklusion

Epson EH-TW5350 har rigtig gode farver lige ud af æsken, med yderligere mulighed for at perfektionere hver farve i tre dimensioner i opsætningen. Med andre ord: Når det gælder farver, bliver det ikke meget bedre i denne prisklasse.

Annonce

De orange toner i solskin kommer frem, og det samme gør den friske røde i hudtoner, plus at ørkensand ser så lysebrunt og varmt ud, som det skal. Ingen overgår Epson i den henseende. Bevægelsesinterpolering giver også glattere panoreringer, så hvad mere kan man ønske sig?

Svaret er sortere sort. Sortniveauet er lidt for blegt, så mørke scener bliver lidt flade. 90 procent af tiden er det ikke noget problem, men så kommer de dunkle scener, der kræver ekstra dybde …

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Også i denne test:

BenQ W2000

Kongen af budgetbiograf

BenQ W2000 er kort og godt klassens bedste projektor.

Farverne er fremragende, og sammen med god kontrast og lysstyrke giver det smæld i billedet. Korrekt kalibrering fra fabrikken er fedt, og blæserstøjen er testens laveste. Vertikal linsevinkling gør installationen let, og fjernbetjeningen har egne knapper til skarphed, kontrast og lysstyrke.
Der er stadig noget at hente på sortniveau, skarphed og detaljer. Men så skal man også op i pris.

NEC V302H

Køligt billede

Der er ikke meget smæld i det ellers skarpe billede, og farvebalancen kunne være bedre.

Billedet er skarpt med meget lidt billedstøj.
Uanset forhåndsindstilling er der for lidt rød, og sortniveauet kunne være bedre. Blæserstøjen er i overkanten, og vi savner knapper til billedindstilling på fjernbetjeningen. Ikke vertikal linsevinkling.

Acer V7500

Godt nok

V7500 giver gode, skarpe billeder, men er ikke uden fejl.

Der er godt med smæld i billedet og meget lidt støj at se. Farverne er afbalancerede, og hudtoner ser neutrale ud. Mulighed for trådløs billedoverførsel.
Der er ikke nok rød farve, så en aftenhimmel med blå og lilla nuancer ser bare blå ud. Blæserstøjen er i overkanten, og vi savner knapper til billedindstilling på fjernbetjeningen.
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

For første gang kan man streame video i næsten tabsfri 4K UHD Blu-ray-kvalitet. Men langtfra alle får adgang til tjenesten.
Disney har udsendt en ny, actionfyldt trailer til Marvel-serien Loki.
Marvel/Disney har udsendt endnu en trailer til den kommende Black Widow-film.
Noomi Rapace og Dar Salim er blandt hovedrollerne i kommende svensk Netflix-film.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.
Du fortjener den bedste lyd ude på terrassen i påsken. Du skal have dig et par udendørshøjttalere!