: Epson EH-TW5350

Strålende farver

Ingen af projektorerne i testen har bedre farvegengivelse end Epson.

Lyd & Billede mener

EH-TW5350 har flotte farver med mange nuancer. Glimrende indstillingsmuligheder giver stor fleksibilitet, og trådløs multimediefunktion er smart.
Sortniveauet kunne være bedre. Ingen vertikal linsevinkling.
 • Type: LCD, 1080p, 3D
 • Lysstyrke: 2200 lumen
 • Kontrast: 35.000:1 (dynamisk)
 • HDMI: 2 x HDMI (MHL)
 • Trådløs netværksforbindelse: (Miracast)
 • Afstand til 100": 2,72-3,27 m
 • Lampe: 7.500 timer (øko)
 • Blæserstøj: 27 dB (øko)
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 5999 kr

Epson er en af de få producenter, der satser på LCD. En fordel ved det er, at alt lys fra lampen sendes gennem farvefilteret, og for at lave hvidt lys blandes farverne rød, grøn og blå simpelthen. Det giver som regel LCD fordelen af mere smæld i farverne og bedre muligheder for korrekt kalibrering. En anden fordel er, at man aldrig behøver at bekymre sig om regnbue-effekt, da LCD viser alle farver samtidig i stedet for én ad gangen.

Epsons skærmmenu er meget overskuelig og tilbyder mange indstillingsmuligheder. Hver farve kan justeres i tre dimensioner, og man har endda mulighed for interpolering af billedfrekvensen, hvilket giver mere jævne bevægelser.

Projektoren kan kobles trådløst til hjemmenetværket og dermed streame billeder og video fra mobile enheder. Sejt! Men heller ikke på Epson kan man indstille lysstyrke, kontrast og skarphed med direkte knapper på fjernbetjeningen.

 

Farverig og knivskarp

Farvegengivelsen fra Epson er en helt anden end fra NEC og Acer. Her ser man pludselig alle nuancer i den blå himmel. Der er lilla områder ud over det blå, og solen vises også med en langt varmere gul farve.

Ørkenen og bjergene i Mad Max: Fury Road vises med den varme brune farve, vi kender, og man får næsten følelsen af, at temperaturen i lokalet stiger med ti grader! Ansigter får en friskere kulør, og det er næsten fryd og gammen alt sammen med Epson.

Men også kun næsten, for projektoren er lidt for bleg i det sorte. Nattehimlen bliver mørkegrå, uden at stjernerne står ordentligt frem. Epsons sortniveau er også lidt lysere end NEC’s.

Epson slipper dog bedst fra sammenligningen på grund af sin fremragende farvegengivelse og det faktum, at den hverken har regnbue-effekt eller pixelstøj i skyggeområder. Den interpolerer desuden billedrammerne rigtig godt, hvilket giver jævne bevægelser med overraskende få artefakter.

 

Konklusion

Epson EH-TW5350 har rigtig gode farver lige ud af æsken, med yderligere mulighed for at perfektionere hver farve i tre dimensioner i opsætningen. Med andre ord: Når det gælder farver, bliver det ikke meget bedre i denne prisklasse.

De orange toner i solskin kommer frem, og det samme gør den friske røde i hudtoner, plus at ørkensand ser så lysebrunt og varmt ud, som det skal. Ingen overgår Epson i den henseende. Bevægelsesinterpolering giver også glattere panoreringer, så hvad mere kan man ønske sig?

Svaret er sortere sort. Sortniveauet er lidt for blegt, så mørke scener bliver lidt flade. 90 procent af tiden er det ikke noget problem, men så kommer de dunkle scener, der kræver ekstra dybde …

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  BenQ W2000 - Kongen af budgetbiograf
  BenQ W2000 er kort og godt klassens bedste projektor.
  NEC V302H - Køligt billede
  Der er ikke meget smæld i det ellers skarpe billede, og farvebalancen kunne være bedre.
  Acer V7500 - Godt nok
  V7500 giver gode, skarpe billeder, men er ikke uden fejl.

  Læs også

  Premium-soundbaren LG SN8YG har, hvad man har brug for af udstyr, og lydmæssigt har LG oppet sig. Men hvad pokker har de tænkt på med app’en?
  Marantz’ nye CD-afspiller er også en netværksafspiller. Og en internetradio. Og en DAC. Og en forforstærker. Og en ...
  Der var engang, hvor Apples MacBook Air var det helt naturlige valg, hvis man skulle have sig en prisbillig og ultraslank bærbar computer. Er det stadig tilfældet?
  Marantz Model 30 er en pragtfuld forstærker for både øjne og ører, og byggekvaliteten overgår det meste.
  En netværksspecialist og et high-end lydfirma har sammen begået en smart-højttaler i hi-fi-kvalitet.
  For prisen på et par støjreducerende hovedtelefoner leverer Philips Fidelio X3 uendelig meget bedre lyd.
  Anden udgave af den mindste Citation smart-højttaler giver Sonos kamp til stregen.
  Xperia 5 II er ikke alene lige så god som Xperia 1 II – på flere punkter er den faktisk bedre!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Samsung HW-Q950T

  Vejl.pris 11935 kr Soundbar med biografambitioner

  Samsung HW-Q66T

  Vejl.pris 4999 kr Den mest afbalancerede lyd

  Sony HT-G700

  Vejl.pris 3490 kr Næsten ægte surround-lyd

  Denon AVC-X6700H

  Vejl.pris 17999 kr Du vil aldrig vende tilbage
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.