: BenQ W2000

Kongen af budgetbiograf

BenQ W2000 er kort og godt klassens bedste projektor.
April 2016BenQ W2000
Lyd & Billede mener
Farverne er fremragende, og sammen med god kontrast og lysstyrke giver det smæld i billedet. Korrekt kalibrering fra fabrikken er fedt, og blæserstøjen er testens laveste. Vertikal linsevinkling gør installationen let, og fjernbetjeningen har egne knapper til skarphed, kontrast og lysstyrke.
Der er stadig noget at hente på sortniveau, skarphed og detaljer. Men så skal man også op i pris.
Specifikationer
  • Type: DLP, 1080p, 3D
  • Lysstyrke: 2000 lumen
  • Kontrast: 15.000:1
  • HDMI: 3 x (MHL)
  • Trådløs Full HD billedoverførsel: (ekstraudstyr)
  • Afstand til 100": 2,54-3,30 m
  • Lampe: 5.000-6.000 timer (øko)
  • Blæserstøj: 27 dB (øko)
Annonce
Annonce
forfatter

Den nye W2000 er den billigste projektor fra BenQ med farvekalibrering efter Rec. 709-standarden. Det vil sige, at kalibreringen sker i henhold til branchestandarden for HDTV, som skal sikre, at det, vi ser på lærredet, er det, som instruktøren vil have, at vi skal se.

Der er mulighed for trådløs HDMI-overførsel af video fra afspilleren, og den trådløse modtager – som er ekstraudstyr – kan skjules i et lille rum i projektoren, så man slipper for at se på en ekstra klods.

Projektoren har gode kalibreringsmuligheder med ægte 3D-kalibrering for hver farve. Vi kan også godt lide, at fjernbetjeningen har direkte knapper til basale indstillinger som lysstyrke, kontrast og skarphed. Det er som regel noget, man gerne vil justere fra tid til anden.

BenQ W2000 er sammen med Epson TW5350 den mest stille projektor i testen. Ikke lige så stille som store, dyre projektorer, men mindre generende end NEC og Acer.

 

Annonce

Glimrende billedkvalitet

Mens vi var meget begejstret for Epsons farvegengivelse, er vi lige så imponeret over BenQ. W2000 har nemlig en meget lignende farvegengivelse, hvilket betyder, at billedet får den friske varme, som det skal have.

Her er den røde farve på plads, så en solnedgang bliver rigtig flot orange, og hudtoner får en rødlig friskhed, uden at det kammer over i solskoldning. Sandstenene i Mad Max: Fury Road har den rigtige rødbrune farve, og man kan tydeligt se de lilla nuancer i en ellers blå himmel. Vigtige farvenuancer, som hverken Acer eller NEC får frem.

Desuden har BenQ sortere sort end Epson. Det betyder, at nattehimlen er mørkere og virker dybere, så stjernerne står mere klart ud fra baggrunden. Projektoren er derfor bedre egnet til mørke film, samtidig med at lysstyrken er høj nok til, at man ikke behøver at gøre rummet bælgmørkt for at se film og spille spil (selv om vi altid anbefaler det).

 

Konklusion

Når det gælder billedkvalitet, er der ingen i denne klasse, der slår BenQ W2000. Hele farvespektret er på plads, og balancen er knaldgod. Den vigtige røde farve, som gør, at ørkensandet får sin gyldenbrune farve, er der nok af, og farvespil på himlen får lilla nuancer, hvor det skal have det. Desuden er sortniveauet godt nok til, at stjernerne står flot ud fra baggrunden, og det er grunden til, at BenQ samlet set overgår Epson TW5350.

Annonce

Projektoren er også en af de mest støjsvage, selv om også den har plads til forbedring på dette punkt.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Også i denne test:

NEC V302H

Køligt billede

Der er ikke meget smæld i det ellers skarpe billede, og farvebalancen kunne være bedre.

Billedet er skarpt med meget lidt billedstøj.
Uanset forhåndsindstilling er der for lidt rød, og sortniveauet kunne være bedre. Blæserstøjen er i overkanten, og vi savner knapper til billedindstilling på fjernbetjeningen. Ikke vertikal linsevinkling.

Acer V7500

Godt nok

V7500 giver gode, skarpe billeder, men er ikke uden fejl.

Der er godt med smæld i billedet og meget lidt støj at se. Farverne er afbalancerede, og hudtoner ser neutrale ud. Mulighed for trådløs billedoverførsel.
Der er ikke nok rød farve, så en aftenhimmel med blå og lilla nuancer ser bare blå ud. Blæserstøjen er i overkanten, og vi savner knapper til billedindstilling på fjernbetjeningen.

Epson EH-TW5350

Strålende farver

Ingen af projektorerne i testen har bedre farvegengivelse end Epson.

EH-TW5350 har flotte farver med mange nuancer. Glimrende indstillingsmuligheder giver stor fleksibilitet, og trådløs multimediefunktion er smart.
Sortniveauet kunne være bedre. Ingen vertikal linsevinkling.
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.
Det bliver muligt at afspille lyd fra LG’s TV’er og soundbars samtidig.
Du finder ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden, de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og sælges stadig.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.