Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Billigere head-fi fra Focal: Azurys og Hadenys

Focal udvider sit udvalg af kablede hovedtelefoner med de lukkede Azures og de åbne Hadenys

Skrevet af / 07/05/2024 - 21:53
Billigere head-fi fra Focal: Azurys og Hadenys

Azurys og Hadenys er begge inspireret af den fabelagtige trådløse model Bathys, som også er redaktionens absolutte favorit i sin klasse. Med de nye passive modeller lover Focal meget af den samme lydkvalitet og det samme ergonomiske design, men i et mere prisvenligt format.

Focal Azurys er en lukket model, der er designet til at levere dyb bas og imponerende opløsning takket være det samme patenterede akustiske design, som findes i virksomhedens dyrere lukkede hovedtelefoner, Celestee og Stellia. Med sin kompakte formfaktor er Azurys et elegant valg for dem, der vil have god lyd på farten. Enten sammen med en digital lydafspiller (DAP) eller med en adapter eller bærbar DAC sammen med mobiltelefonen.

Focal Azurys
Focal Azurys. Foto: Focal

Hadenys er derimod en åben model, der retter sig mod mere kræsne hjemmelyttere, som ønsker en behagelig lydoplevelse i referencekvalitet. Et åbent design reducerer akustisk kompression omkring de lynhurtige drivere, hvilket lover højere opløsning og bedre dynamik. Åbne hovedtelefoner er dog ikke så velegnede i det offentlige rum, eftersom musikken lækker frit ud i omgivelserne, ligesom støj udefra kommer uhindret ind i brugerens ører.

Focal Azurys_Carying_Case
Focal Azurys. Foto: Focal

40 mm drivere

Begge modeller bruger M-formede 40 mm drivere med en “formløs” svingspole; en teknologi der er hentet fra Focals dyrere hovedtelefoner. Formålet med dette design er at holde vægten og massen nede, hvilket ifølge Focal resulterer i en rigid, men lynhurtig driver, der kan følge med selv de hurtigste musikalske transienter.

Focal Hadenys
Focal Hadenys. Foto: Focal

Focals karakteristiske vinklede driver-design er også på plads i både Azurys og Hadenys, hvilket skulle give et mere præcist stereobillede og en oplevelse, der minder mere om at lytte til rigtige højttalere.

Byggekvaliteten ser ud til at være i top med detaljer i ægte skind, letmetaller som aluminium og en stabil magnesiumlegering til bøjlen og hørebøfholderen. Det ergonomiske design skal sikre en behagelig pasform og et jævnt tryk mod hovedet.

Focal Hadenys_Carying_Case
Focal Hadenys. Foto: Focal

Med en lækker lyseblå (Azurys) eller varm nøddebrun (Hadenys) farvepalet kombinerer hovedtelefonerne stil med substans.

Selv om Focals løfter om exceptionel ydeevne i denne prisklasse lyder lovende, vil vi tage markedsføringshypen med et gran salt, indtil vi har haft mulighed for at høre dem med vores egne ører. Men med Focals stærke track record inden for hovedtelefondesign er vi mere end en smule forventningsfulde!

Læs også Forbasket godt nyt fra Focal Focal Bathys er et 'must have’-produkt med lydkvalitet i særklasse, fantastisk komfort og glimrende støjreduktion.

Focal Azurys og Focal Hadenys: Pris og tilgængelighed

Både Azurys og Hadenys kommer på markedet den 15. maj. Danske priser forventes at blive omkring 4.500 kroner for Azurys og 5.750 kroner for de åbne Hadenys. Vi glæder os til at få dem ind til test og høre, om de lever op til Focals ambitiøse løfter.

Den danske distributør er soundlife.dk

Mere info: focal.com

Læs også Focal Celestee: De bedste lukkede hovedtelefoner til under 15.000 Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Stax-elektrostater til folkelig pris

Lukkede hovedtelefoner til audiofile

Hovedtelefoner bygget som højttalere

Tjek disse hovedtelefoner fra Focal

Sådan ser Sonos' nye hovedtelefoner ud

Din egen personlige hjemmebio-oplevelse

Latterligt billigt fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarver

Topliste: Hørepropper og hovedtelefoner til påskeferien

Forbedret hørelse med AirPods Pro

Held og lykke med at købe disse

De bedste hørepropper får en afløser

Lyd & Billede
Scroll to Top