Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Pioneer VSX-935

Fyldig og varm lyd

Pioneer tegner et stort lydbillede, det lyder godt, og det er brugervenligt nok. Der er bare én lille mangel.

Skrevet af / 09/10/2023 - 09:05
Pioneer VSX-935
Geir Gråbein Nordby

VSX-935 kan konfigureres i enten 7.1-kanaler, eller du kan vælge 5.1.2 med to lofthøjttalere. Dette giver tredimensionel lyd, hvor objekter i lydbilledet placeres i højden, såvel som i bredden og dybden. Hvis du har mulighed for det, anbefaler vi det, da det virkelig tilføjer en ny dimension til lydbilledet.

Pioneer-VSX-935
(Foto: Pioneer/Photoshop: Geir Gråbein Nordby)

Funktioner og brugervenlighed

Hvis du ser surround sound-indhold uden Dolby Atmos eller DTS:X, kan forstærkeren blande det op ved at vælge Dolby Surround eller DTS Neural:X. Og hvis du ikke har højdehøjttalere, kan Dolby Atmos Height Virtualisation eller DTS Virtual:X give noget af den effekt, du leder efter.

Musikstreaming sker via Chromecast, Spotify Connect eller AirPlay 2, i stedet for at bruge en app med en uvant brugerflade. Multiroom-funktionalitet er også understøttet. Takket være Works with Sonos-funktionen kan forstærkeren spille sammen med Sonos-produkter, eller du kan bruge Play-Fi.

Skærmmenuen er både tydelig og med grafik, hvor det er nødvendigt. Det er nemt at finde de forskellige funktioner her.

Hvor rumkorrektionen MCACC tidligere var meget avanceret med parametre som efterklang, fase og stående bølger, ser den nu ud til at være blevet mere enkel. Den er i hvert fald nemmere at indstille, hvilket er meget hurtigere end før. Du kan se, hvad processoren har gjort med hensyn til antallet af højttalere, delefrekvenser, afstand og indbyrdes lydniveauer. Hvad den har gjort med EQ, holdes dog hemmeligt.

Rumkorrektionen er nem at bruge. Som sædvanlig for Pioneer korrigeres kun ét målepunkt i rummet, så den medfølgende mikrofon skal placeres i ørehøjde i midten af sofaen. Selve kalibreringen er meget hurtig.

Desværre er fjernbetjeningen ikke baggrundsbelyst, så hvis du ser en film i mørke, skal du være forberedt på at bruge lommelygtefunktionen på din telefon, når du leder efter en funktion.

Pioneer VSX-935 1 L&B
(Foto: Geir Gråbein Nordby)

Lyden af Pioneer VSX-935

Pioneer-forstærkeren gengiver lydbilledet med et fyldigt mellemtone- og basregister, så man virkelig kan høre og føle eksplosioner på film. Afsnit seks af krigsserien The Pacific starter med et slag mellem amerikanerne og japanerne, og forstærkeren tvinger den aktive subwoofer til at lyde fyldigere og varmere, end vi ofte hører den. Det kan vi rigtig godt lide. Selvom lydsporet er standard 5.1, får vi en god fornemmelse af ekstra rum ved at opskalere og vække lofthøjttalerne med Dolby Surround-lydeffekt. Det giver en intens fornemmelse af bombefly, der flyver over os, og mennesker, der råber og skriger rundt omkring os.

Netflix-serien Formula 1: Drive to Survive har et engagerende Atmos-lydspor, og her kommer forstærkerens loftskanaler til deres ret. Vi får en fin boble af lyd omkring os her. Det samme gør vi med musik indspillet i Atmos, bare lyt til albummet Tuvayhun af Kim André Arnesen, fremført af Nidarosdomens Jentekor og Trondheimsolistene. Sangen Song for Justice bygger op til et ægte crescendo med kor, strygere og ægte percussion. Et epos af en sang, der udnytter alle tre dimensioner.

Pioneer VSX-935 back L&B
(Foto: Geir Gråbein Nordby)

Pioneer-forstærkeren gengiver et stort rum og driver vores Procella THX-højttalere med overbevisning.

Vi kunne stadig godt tænke os lidt mere gennemsigtighed i mellemtonen og diskanten. Der er endnu flere lag i lydbilledet med Denon, Marantz og Sony, og det er lidt mærkeligt, at Pioneers nære slægtning fra Onkyo også lyder så meget mere afslørende. Det skyldes mest, at Onkyo har Dirac og to ekstra kanaler, som giver det hele et ekstra gear.

Musik i stereo lyder flot og fyldigt. Vi ønsker et større indtryk af stereobredde, og dynamikken kunne være bedre. Det er godt, men vi får ikke helt gåsehud, og Pioneer truer ikke med at være de bedste.

– Lyden er lidt mørk, og rytmen og timingen er ikke den bedste, jeg har hørt, siger Audun bestemt.

Konklusion

Pioneer VSX-935 er en brugervenlig surroundforstærker, som gør mange ting godt. Vi kan især godt lide den varme, fyldige lyd. Man får et godt indtryk af den ekstra dimension af 3D-lyd fra Dolby Atmos (og DTS:X), selvom flere kanaler ville give en endnu større og mere sammenhængende lyd. Men alt i alt er vi meget tilfredse.

Den mangler lidt dynamik, uanset om du lytter i surround eller stereo. Lidt ekstra her ville have gjort vores dag endnu bedre.

Pioneer-VSX-935 front - black Pioneer-VSX-935-rear Pioneer-VSX-935 front angle - black Pioneer-VSX-935 front angle 2 - black Pioneer-VSX-935 front angle 2 - silver Pioneer-VSX-935-front silver-2
<
>
Foto: Pioneer
Karakter
Pioneer VSX-935
Premium

Lyd & Billede mener

God balance og fylde i lyden. Generelt god tredimensionalitet og god anvendelighed. Vi savner noget dynamik. Ikke blandt de mest avancerede rumkorrektionssystemer.

Også i denne test:

6 surroundforstærkere med Dolby Atmos

Denon AVR-X2800H

Hver en krone værd

Denon AVR-X2800H tilbyder et væld af funktioner, gode tilslutningsmuligheder og kraftfuld lyd - til en meget fordelagtig pris. Et rigtig godt køb!

Denon-receiveren leverer smuk og præcis surroundlyd med stor sammenhængskraft
Lidt tidskrævende opsætning
Læs hele testen

Marantz Cinema 60

Indfrier forventningerne

Marantz Cinema 60 har et nyt, moderne udseende og tilbyder et væld af tilslutninger og funktioner. Lyden er kraftfuld og meget god.

Surroundlyden har en fremragende sammenhæng med god dynamik og opløsning. Brugervenligheden er også helt i top.
Kalibrering med Audyssey MultEQ-XT tager tid. Lidt høj pris.
Læs hele testen

Sony TA-AN1000

Kraft og finesse

Denne Sony-forstærker leverer smuk lyd til både film og musik.

Et væld af finesser og en velopløst, fyldig lyd i alle kanaler gør Sony-forstærkeren til en kompetent biografmaskine.
Til denne pris? Ikke meget, men den mangler udgange for tilslutning af eksterne forstærkere.
Læs hele testen

Onkyo TX-NR7100

Rå klasse

Onkyo koster lidt mere end konkurrenterne, men viser, hvor skabet skal stå i hjemmebiografen.

Onkyo-receiveren tilbyder ekstra surround-kanaler og meget præcis rumkorrektion samt masser af effekt og tilslutningsmuligheder.
Prisen er lidt højere end de andre i testen.
Læs hele testen

Yamaha RX-A2A

Løser opgaven

Yamaha RX-A2A har masser af muskler, og den gør et godt stykke arbejde med at gengive lyden i tre dimensioner. Men vi har et par spørgsmål.

Stor og fyldig mellemtone, masser af punch. Præcis rumkorrektion.
Mangler dynamik, skelner ikke mellem tonerne så godt som de bedste. Det oplevede rum er ikke så stort, som vi gerne ville have det.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Præcision til fingerspidserne

Her får soundbaren klø

Marantz gi'r os en hæsblæsende oplevelse

Denon har overgået sig selv

"Usynlig" storskærm med laser

Skræmmende realistisk biografbillede

Vi tester B&O’s fedeste soundbar

Det bedste Sony-køb?

Laserskarpt biografbillede

Knivskarp 8K OLED fra LG

Devialets første soundbar på testbænken

Nu kan du få Google TV på alle dine skærme

Lyd & Billede
Scroll to Top