Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Tivoli Audio Music System Home Gen. 2

Anvendeligt bordanlæg

Tivoli Audio har opdateret deres bordanlæg, men glemt noget væsentligt.

Skrevet af / 25/11/2021 - 13:00
Tivoli Audio Music System Home Gen. 2
Lasse Svendsen

De små bordradioer er fine at have i køkkenet eller på natbordet, men i stuen skal man have noget, der giver mere og bedre lyd fra sig. F.eks. dette stilrene og retro-inspirerede bordanlæg fra Tivoli Audio.

Et anlæg, vi faktisk har testet før, men nu er 2. generation af Music System Home her med nogle vigtige opgraderinger.

Anlægget, der minder om en miniudgave af svundne tiders radiokabinetter, med skrå fødder i art deco-stil, har fået både AirPlay 2 og Chromecast. Det betyder, at man let kan streame musik over Wi-Fi-netværket derhjemme fra en iPhone, iPad eller Android-mobil, enten direkte eller via app’en.

Tivoli Audio Music System Home 2 kan nemt fylde en stue med lyd nok. (Foto: Lasse Svendsen)

Musikanlægget har også DAB+, FM- og AM-radio – og selvfølgelig Bluetooth – og fås også i en udgave med CD-afspiller, men den har ikke AirPlay 2 eller Chromecast og styres med den gamle Tivoli Audio Wireless-app.

2. generation af Music System Home understøtter streaming fra Spotify, Tidal, Apple Music og andre streaming-tjenester, og selvfølgelig TuneIn internetradio.

Med AirPlay 2 og Chromecast indbygget kan bordanlægget kobles sammen med andre enheder i hjemmet, uanset om man bruger Apples eller Googles multirumsløsning, og så kan man nemt streame musik til flere steder i huset.

Den runde ramme rundt om skærmen fungerer som trykbart indstillingshjul. (Foto: Lasse Svendsen)

Brugervenlighed og lyd

Tivoli Audio-anlægget kommer med en billig fjernbetjening i kedelig plastic, men kan også betjenes på fronten, hvor man har adgang til kildevalg, afspilning og stationsvalg, volumenjustering og de mest basale indstillinger. Såsom at sætte alarmen.

Man kan skifte fra radio til Bluetooth med et let tryk på indgangsvælgeren, men det er med mobilen, man virkelig får udnyttet anlægget. I app’en kan man vælge musik fra sin foretrukne streaming-tjeneste, streame over Wi-Fi for bedre lyd samt vælge, hvilke tilsluttede enheder der skal spille.

Læs også Forbedret Tivoli-radio Den klassiske Tivoli Audio-radio i digital version er endelig blevet opdateret. Til det bedre.

Med både analog og optisk digitalindgang på bagsiden kan den kobles til eksterne lydkilder – f.eks. en pladespiller – og fungere som højttaler for TV’et i stedet for en soundbar eller TV’ets indbyggede højtalere. Ethernet-stikket bruges til at koble den til hjemmenetværket via kabel.

Tivoli-anlægget kan også kobles trådløst til Tivoli Model Sub, en flad, kompakt subwoofer, der kan gemmes under sofaen.

De fleste af de indgange, man har brug for, dog ikke HDMI. (Foto: Lasse Svendsen)

Der er meget godt at sige om anlægget fra Tivoli. For mange vil det være et anlæg, der dækker de behov, man har, hvis det er et kompakt bordanlæg, man leder efter.

Lyden er heller ikke værst, hvilket vil sige, at den først og fremmest er fyldig og kraftfuld. Anlægget fylder ubesværet en stue med mere end lyd nok til de fleste. Det er endda muligt at få glæde af lyden på film eller TV-serier.

To 3,5 tommers basenheder med 20 watt effekt og to 0,75 tommers diskantenheder gør det så godt, de kan. Men vi savner raffinement og finesse. Der mangler detaljer i lydbilledet, og de to diskanter virker ikke særlig levende i, hvad der fremstår som et mørkt, lidt uldent og ufokuseret lydbillede.

Instrumenter og vokal mangler klang, og selv om der er et godt drive i bassen, mangler der noget dynamisk kontrast i lydbilledet. Sammenlignet med Pinell Supersound 701 i samme prisklasse savner vi luft og fokus.

Mens selve anlægget ser rigtig godt ud, er fjernbetjeningen en kedelig sag. (Foto: Lasse Svendsen)

Konklusion

Tivolis Audio Music System Home 2 er blevet endnu mere anvendelig end sin forgænger, og med AirPlay 2 og indbygget Chromecast kan flere have gavn af den. Den kan både fungere som stereoanlæg og TV-højttaler, og så kan man streame sin yndlingsmusik fra mobilen eller skifte til radio, når man vil. Anlægget tager sig godt ud på en hylde og er så kompakt, at det er nemt at finde plads til.

Karakter
Tivoli Audio Music System Home Gen. 2
Premium

Lyd & Billede mener

Stor og fyldig lyd. Indgang til TV-lyd. Streaming via Wi-Fi, AirPlay 2 og indbygget Chromecast. Mørkt lydbillede med lidt ulden klang. Sølle fjernbetjening.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kraftigere lyd, end man skulle tro

Referencelyd i premium-klassen

Find CD-samlingen frem igen

Sensationelt godt køb

Charmerende kassetteafspiller

Lydkort sender din high-end DAC på pension

Bedst uden eget phonotrin

Kompaktanlægget som har alt

Et usædvanligt godt køb

Pladespiller med startknap

Har du set noget lignende?

Hegel holder aldrig op med at overraske

Lyd & Billede
Scroll to Top