Search
Generic filters

Test : Tivoli Audio Music System Home

Trådløst anlæg med retrodesign

Tivolis anlæg har alt, hvad de fleste ønsker sig, men også nogle mangler.

Tivoli Audio Music System Home

Lyd & Billede mener

Kompakt og veludstyret anlæg. God dynamik på cd. Understøtter multirum.
Ulden bas og ubalanceret lydbillede. Mangelfuld brugervenlighed i app’en. Ringe fjernbetjening.
Radio: FM, DAB, DAB+, internetradio

Trådløst + netværk: Ethernet, Wi-Fi, Bluetooth, multirum

Streaming-tjenester: Spotify, Tidal, TuneIn, Deezer, QQ Music

Cd-afspiller: Ja

Tilslutninger: Analog lyd ind/ud, Ethernet

Hovedtelefonudgang: Nej

Forhåndsindstillinger på radio: Ja

Farveskærm: Nej

App-styring: Tivoli Audio Wireless

Fjernbetjening: Ja

Andet: Valnød, sort, hvid; understøttelse af Alexa stemmestyring*

Web: tivoliaudio.dk

* Ikke tilgængeligt i alle lande

Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 6.199 kr

De små Tivoli-radioer har længe været den standard, konkurrenterne er blevet målt op imod. De har altid haft god brugervenlighed og lydkvalitet i den øverste ende. De senere år har flere af konkurrenterne dog indhentet dem, og de er ikke længere bedst i klassen til alt.

Men Tivoli Audio agter ikke at se til, mens andre forsyner sig af markedsandele, og har på kort tid skiftet alle de ældre produkter ud med nye. Som her.

Et af dem er Music System, som vi i sin tid kårede til et af de mest velspillende kompaktanlæg. Men det er længe siden, det slanke bordanlæg i træfinér tog os med storm. Nu er efterfølgeren her så. Et komplet anlæg med radio, streaming, cd-afspiller og stereohøjttalere.

Music System Home hedder det nu, og det nye anlæg har stadig alt indbygget i et pænt træfinérkabinet – der minder om gamle radiokabinetter – med stereolyd og mulighed for at udvide med flere højttalere. Så man kan streame musik til flere rum.

Stemmestyring

Anlægget har også indbygget understøttelse af stemmestyring med Alexa, når den tid kommer. Det synlige bevis er tre små huller på toppen, som faktisk er mikrofoner til stemmestyringen.

Music System Home har både Bluetooth- og Wi-Fi streaming, og den tilhørende app giver dig adgang til Spotify, Tidal, Deezer og netradio m.m. Der er også integreret FM-, AM- og DAB+ radio, og man kan tilsluttes eksterne lydkilder, men kun analogt. Der er ikke nogen optisk indgang her.

Indstillingsringen omkring skærmen har lidt slør. (Foto: Tivoli Audio)

Brugervenlighed og lyd

Wireless-app’en til Tivoli Audio har tidligere givet os nogle brugsmæssige udfordringer, og det gør den desværre stadig. Man kan bruge den billige fjernbetjening, der følger med, men hvis man vil have adgang til streaming-tjenester, skal app’en benyttes. Den har noget at indhente, før brugervenligheden er i top. Vores app havde blandet hollandsk og norsk sprog, hvilket gav nogle utilsigtede udfordringer.

Men Tivoli-anlægget klarer sig bedre på musik. Lyden fra DAB er middelmådig med pandekageflad dynamik og overdrevet bas. Det er langt bedre med netradio, hvor lydbilledet er bedre balanceret og ikke mindst mere åbent og bedre fokuseret, og skifter man til cd, bliver det rigtig godt.

Så er lyden på sit bedste, rig på detaljer fra de to tovejshøjttalere, men desværre med lidt for ivrig og udefineret basgengivelse.

Konklusion

Tivoli Audios nye bordanlæg er langt bedre end forgængeren og klarer sig godt i konkurrence med tilsvarende anlæg fra Ruark og Technics. Men lyden er ikke balanceret nok, og igen har Tivoli nogle betjeningsmæssige udfordringer, der skal løses.

Kvaliteten af selve anlægget er god, og den fine træfinér trækker op. Derfor er det underligt, at der medfølger en fjernbetjening, som passer bedre til de plasticradioer, man kan finde på en tankstation. Det hører ikke hjemme i denne klasse.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Panasonics topmodel er guf for de virkelig kræsne TV-entusiaster: HZ2000 giver superlækre billeder i ægte studiekvalitet!
  HP Sprocket Select har absolut ingen nytteværdi. Og den mobile fotoprinter leverer faktisk halvdårlige billeder. Alligevel er den ret fantastisk.
  Efter en tur i Honda e virker det meste andet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lækker og stilfuld maskine, der vil være perfekt til studier eller som arbejds-laptop på farten.
  Shure Aonic 50 har måske den bedste lyd, vi har hørt fra støjreducerende hovedtelefoner.
  Nikons billigste full-frame Z-kamera er bedst i sin klasse på ét område, men har nogle mangler og koster stadig for meget.
  Samsungs topmodel Q950TS byder på rålækkert design, knivskarp billedkvalitet og imponerende lyd. Men det koster!
  Asus er rykket helt op i high-end-klassen med en sværvægtsmobil, der kan konkurrere på lige fod med de bedste på markedet. Et dette Asus’ øjeblik?

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Vera Audio P400/1000

  Vejl.pris 23000 kr Når sandheden skal frem

  Electrocompaniet ECI 80D

  Vejl.pris 18967 kr Varm og dejlig klang

  NAD M33

  Vejl.pris 36999 kr Sjov, klog og stærk

  Technics SL-1210GAE Limited Edition

  Vejl.pris 35995 kr Legendarisk pladespiller
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.