Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Test: Tivoli Audio Music System Home

Trådløst anlæg med retrodesign

Tivolis anlæg har alt, hvad de fleste ønsker sig, men også nogle mangler.

Skrevet af / 21/12/2018 - 12:18
Tivoli Audio Music System Home
Lasse Svendsen

De små Tivoli-radioer har længe været den standard, konkurrenterne er blevet målt op imod. De har altid haft god brugervenlighed og lydkvalitet i den øverste ende. De senere år har flere af konkurrenterne dog indhentet dem, og de er ikke længere bedst i klassen til alt.

Men Tivoli Audio agter ikke at se til, mens andre forsyner sig af markedsandele, og har på kort tid skiftet alle de ældre produkter ud med nye. Som her.

Et af dem er Music System, som vi i sin tid kårede til et af de mest velspillende kompaktanlæg. Men det er længe siden, det slanke bordanlæg i træfinér tog os med storm. Nu er efterfølgeren her så. Et komplet anlæg med radio, streaming, cd-afspiller og stereohøjttalere.

Music System Home hedder det nu, og det nye anlæg har stadig alt indbygget i et pænt træfinérkabinet – der minder om gamle radiokabinetter – med stereolyd og mulighed for at udvide med flere højttalere. Så man kan streame musik til flere rum.

Stemmestyring

Anlægget har også indbygget understøttelse af stemmestyring med Alexa, når den tid kommer. Det synlige bevis er tre små huller på toppen, som faktisk er mikrofoner til stemmestyringen.

Music System Home har både Bluetooth- og Wi-Fi streaming, og den tilhørende app giver dig adgang til Spotify, Tidal, Deezer og netradio m.m. Der er også integreret FM-, AM- og DAB+ radio, og man kan tilsluttes eksterne lydkilder, men kun analogt. Der er ikke nogen optisk indgang her.

Indstillingsringen omkring skærmen har lidt slør. (Foto: Tivoli Audio)

Brugervenlighed og lyd

Wireless-app’en til Tivoli Audio har tidligere givet os nogle brugsmæssige udfordringer, og det gør den desværre stadig. Man kan bruge den billige fjernbetjening, der følger med, men hvis man vil have adgang til streaming-tjenester, skal app’en benyttes. Den har noget at indhente, før brugervenligheden er i top. Vores app havde blandet hollandsk og norsk sprog, hvilket gav nogle utilsigtede udfordringer.

Men Tivoli-anlægget klarer sig bedre på musik. Lyden fra DAB er middelmådig med pandekageflad dynamik og overdrevet bas. Det er langt bedre med netradio, hvor lydbilledet er bedre balanceret og ikke mindst mere åbent og bedre fokuseret, og skifter man til cd, bliver det rigtig godt.

Så er lyden på sit bedste, rig på detaljer fra de to tovejshøjttalere, men desværre med lidt for ivrig og udefineret basgengivelse.

Konklusion

Tivoli Audios nye bordanlæg er langt bedre end forgængeren og klarer sig godt i konkurrence med tilsvarende anlæg fra Ruark og Technics. Men lyden er ikke balanceret nok, og igen har Tivoli nogle betjeningsmæssige udfordringer, der skal løses.

Kvaliteten af selve anlægget er god, og den fine træfinér trækker op. Derfor er det underligt, at der medfølger en fjernbetjening, som passer bedre til de plasticradioer, man kan finde på en tankstation. Det hører ikke hjemme i denne klasse.

Karakter
Tivoli Audio Music System Home

Lyd & Billede mener

Kompakt og veludstyret anlæg. God dynamik på cd. Understøtter multirum. Ulden bas og ubalanceret lydbillede. Mangelfuld brugervenlighed i app’en. Ringe fjernbetjening.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Kraftigere lyd, end man skulle tro

Referencelyd i premium-klassen

Find CD-samlingen frem igen

Sensationelt godt køb

Charmerende kassetteafspiller

Lydkort sender din high-end DAC på pension

Bedst uden eget phonotrin

Kompaktanlægget som har alt

Et usædvanligt godt køb

Pladespiller med startknap

Har du set noget lignende?

Hegel holder aldrig op med at overraske

Lyd & Billede
Scroll to Top