Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Test Tivoli Audio Music System Home

Trådløst anlæg med retrodesign

Tivolis anlæg har alt, hvad de fleste ønsker sig, men også nogle mangler.
Karakter
Tivoli Audio Music System Home
Lyd & Billede mener
Kompakt og veludstyret anlæg. God dynamik på cd. Understøtter multirum.
Ulden bas og ubalanceret lydbillede. Mangelfuld brugervenlighed i app’en. Ringe fjernbetjening.
Specifikationer
Radio: FM, DAB, DAB+, internetradio Trådløst + netværk: Ethernet, Wi-Fi, Bluetooth, multirum Streaming-tjenester: Spotify, Tidal, TuneIn, Deezer, QQ Music Cd-afspiller: Ja Tilslutninger: Analog lyd ind/ud, Ethernet Hovedtelefonudgang: Nej Forhåndsindstillinger på radio: Ja Farveskærm: Nej App-styring: Tivoli Audio Wireless Fjernbetjening: Ja Andet: Valnød, sort, hvid; understøttelse af Alexa stemmestyring* Web: tivoliaudio.dk * Ikke tilgængeligt i alle lande

De små Tivoli-radioer har længe været den standard, konkurrenterne er blevet målt op imod. De har altid haft god brugervenlighed og lydkvalitet i den øverste ende. De senere år har flere af konkurrenterne dog indhentet dem, og de er ikke længere bedst i klassen til alt.

Men Tivoli Audio agter ikke at se til, mens andre forsyner sig af markedsandele, og har på kort tid skiftet alle de ældre produkter ud med nye. Som her.

Et af dem er Music System, som vi i sin tid kårede til et af de mest velspillende kompaktanlæg. Men det er længe siden, det slanke bordanlæg i træfinér tog os med storm. Nu er efterfølgeren her så. Et komplet anlæg med radio, streaming, cd-afspiller og stereohøjttalere.

Music System Home hedder det nu, og det nye anlæg har stadig alt indbygget i et pænt træfinérkabinet – der minder om gamle radiokabinetter – med stereolyd og mulighed for at udvide med flere højttalere. Så man kan streame musik til flere rum.

Stemmestyring

Anlægget har også indbygget understøttelse af stemmestyring med Alexa, når den tid kommer. Det synlige bevis er tre små huller på toppen, som faktisk er mikrofoner til stemmestyringen.

Annonce

Music System Home har både Bluetooth- og Wi-Fi streaming, og den tilhørende app giver dig adgang til Spotify, Tidal, Deezer og netradio m.m. Der er også integreret FM-, AM- og DAB+ radio, og man kan tilsluttes eksterne lydkilder, men kun analogt. Der er ikke nogen optisk indgang her.

Indstillingsringen omkring skærmen har lidt slør. (Foto: Tivoli Audio)

Brugervenlighed og lyd

Wireless-app’en til Tivoli Audio har tidligere givet os nogle brugsmæssige udfordringer, og det gør den desværre stadig. Man kan bruge den billige fjernbetjening, der følger med, men hvis man vil have adgang til streaming-tjenester, skal app’en benyttes. Den har noget at indhente, før brugervenligheden er i top. Vores app havde blandet hollandsk og norsk sprog, hvilket gav nogle utilsigtede udfordringer.

Men Tivoli-anlægget klarer sig bedre på musik. Lyden fra DAB er middelmådig med pandekageflad dynamik og overdrevet bas. Det er langt bedre med netradio, hvor lydbilledet er bedre balanceret og ikke mindst mere åbent og bedre fokuseret, og skifter man til cd, bliver det rigtig godt.

Så er lyden på sit bedste, rig på detaljer fra de to tovejshøjttalere, men desværre med lidt for ivrig og udefineret basgengivelse.

Annonce

Konklusion

Tivoli Audios nye bordanlæg er langt bedre end forgængeren og klarer sig godt i konkurrence med tilsvarende anlæg fra Ruark og Technics. Men lyden er ikke balanceret nok, og igen har Tivoli nogle betjeningsmæssige udfordringer, der skal løses.

Kvaliteten af selve anlægget er god, og den fine træfinér trækker op. Derfor er det underligt, at der medfølger en fjernbetjening, som passer bedre til de plasticradioer, man kan finde på en tankstation. Det hører ikke hjemme i denne klasse.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.