Test : Tivoli Audio Music System Home

Trådløst anlæg med retrodesign

Tivolis anlæg har alt, hvad de fleste ønsker sig, men også nogle mangler.

Tivoli Audio Music System Home

Lyd & Billede mener

Kompakt og veludstyret anlæg. God dynamik på cd. Understøtter multirum.
Ulden bas og ubalanceret lydbillede. Mangelfuld brugervenlighed i app’en. Ringe fjernbetjening.
Radio: FM, DAB, DAB+, internetradio

Trådløst + netværk: Ethernet, Wi-Fi, Bluetooth, multirum

Streaming-tjenester: Spotify, Tidal, TuneIn, Deezer, QQ Music

Cd-afspiller: Ja

Tilslutninger: Analog lyd ind/ud, Ethernet

Hovedtelefonudgang: Nej

Forhåndsindstillinger på radio: Ja

Farveskærm: Nej

App-styring: Tivoli Audio Wireless

Fjernbetjening: Ja

Andet: Valnød, sort, hvid; understøttelse af Alexa stemmestyring*

Web: tivoliaudio.dk

* Ikke tilgængeligt i alle lande

Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 6.199 kr

De små Tivoli-radioer har længe været den standard, konkurrenterne er blevet målt op imod. De har altid haft god brugervenlighed og lydkvalitet i den øverste ende. De senere år har flere af konkurrenterne dog indhentet dem, og de er ikke længere bedst i klassen til alt.

Men Tivoli Audio agter ikke at se til, mens andre forsyner sig af markedsandele, og har på kort tid skiftet alle de ældre produkter ud med nye. Som her.

Et af dem er Music System, som vi i sin tid kårede til et af de mest velspillende kompaktanlæg. Men det er længe siden, det slanke bordanlæg i træfinér tog os med storm. Nu er efterfølgeren her så. Et komplet anlæg med radio, streaming, cd-afspiller og stereohøjttalere.

Music System Home hedder det nu, og det nye anlæg har stadig alt indbygget i et pænt træfinérkabinet – der minder om gamle radiokabinetter – med stereolyd og mulighed for at udvide med flere højttalere. Så man kan streame musik til flere rum.

Stemmestyring

Anlægget har også indbygget understøttelse af stemmestyring med Alexa, når den tid kommer. Det synlige bevis er tre små huller på toppen, som faktisk er mikrofoner til stemmestyringen.

Music System Home har både Bluetooth- og Wi-Fi streaming, og den tilhørende app giver dig adgang til Spotify, Tidal, Deezer og netradio m.m. Der er også integreret FM-, AM- og DAB+ radio, og man kan tilsluttes eksterne lydkilder, men kun analogt. Der er ikke nogen optisk indgang her.

Indstillingsringen omkring skærmen har lidt slør. (Foto: Tivoli Audio)

Brugervenlighed og lyd

Wireless-app’en til Tivoli Audio har tidligere givet os nogle brugsmæssige udfordringer, og det gør den desværre stadig. Man kan bruge den billige fjernbetjening, der følger med, men hvis man vil have adgang til streaming-tjenester, skal app’en benyttes. Den har noget at indhente, før brugervenligheden er i top. Vores app havde blandet hollandsk og norsk sprog, hvilket gav nogle utilsigtede udfordringer.

Men Tivoli-anlægget klarer sig bedre på musik. Lyden fra DAB er middelmådig med pandekageflad dynamik og overdrevet bas. Det er langt bedre med netradio, hvor lydbilledet er bedre balanceret og ikke mindst mere åbent og bedre fokuseret, og skifter man til cd, bliver det rigtig godt.

Så er lyden på sit bedste, rig på detaljer fra de to tovejshøjttalere, men desværre med lidt for ivrig og udefineret basgengivelse.

Konklusion

Tivoli Audios nye bordanlæg er langt bedre end forgængeren og klarer sig godt i konkurrence med tilsvarende anlæg fra Ruark og Technics. Men lyden er ikke balanceret nok, og igen har Tivoli nogle betjeningsmæssige udfordringer, der skal løses.

Kvaliteten af selve anlægget er god, og den fine træfinér trækker op. Derfor er det underligt, at der medfølger en fjernbetjening, som passer bedre til de plasticradioer, man kan finde på en tankstation. Det hører ikke hjemme i denne klasse.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Der findes mange gode små højttalere, men ingen som disse.
  Den mest kompakte smartphone i iPhone 12-serien er også den billigste. Faktisk er iPhone 12 mini lidt af en genistreg.
  Ring Alarm Security Kit er et fremragende komplet alarmsystem til hjemmet, som er lige til at tage ned fra hylden.
  Sennheisers støjreducerende PXC 550 har fået nyt liv under danske EPOS. Det fulde navn er EPOS Sennheiser Adapt 660, hvor endnu bedre talelyd er den største forskel.
  Den første helelektriske SUV fra BMW har alt, hvad man behøver – bortset fra én ting.
  Apple Watch Series 6 er måske nok det bedste smart-ur, men Apple Watch SE er det bedste køb.
  Apples egen processor har gjort MacBook Pro til den sejeste 13 tommers bærbare, vi har testet.
  Har du netop slået kløerne i en PlayStation 5 eller en Xbox Series X? Så vil du måske også gerne opgradere din skærm. Vi har testet de bedste TV’er til gaming!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Linn Majik DSM

  Vejl.pris 27000 kr Stue- og familievenlig alt-i-en-løsning

  Sbooster BOTW MKII

  Vejl.pris 2650 kr Klippefast strømforsyning

  Linn Klimax DSM/2

  Vejl.pris 145000 kr Når musik er selve livet

  Marantz SACD 30n

  Vejl.pris 21499 kr Netværksafspiller med DAC og CD-afspiller
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.