TESTTivoli Model One Digital Gen. 2

Tivoli i hele huset

Den klassiske Tivoli Audio-radio i digital version er endelig blevet opdateret. Til det bedre.
Karakter
Tivoli Model One Digital Gen. 2
Lyd & Billede mener
Kompakt og stiligt design. AirPlay2 og indbygget Chromecast.
Lyden er stadig lidt for mørk, og prisen er høj.
Specifikationer
 • Radio: DAB+/FM
 • Trådløst: Bluetooth, Wi-Fi, AirPlay 2, indbygget Chromecast
 • Streaming-tjenester: Spotify Connect
 • Tilslutninger: Analog AUX ind
 • Hovedtelefonudgang: Nej
 • Forhåndsindstillinger: Ja
 • Skærm: Ja
 • App-styring: Google Home
 • Fjernbetjening: Ja
 • Mål og vægt: 22,2 x 11,5 x 14 mm / 1,55 kg
 • Finish: Hvid/grå, sort, valnød/grå
 • Web: tivoliaudio.eu
forfatter

Den velkendte Tivoli-radio er for længst blevet digital, på godt og ondt. Mest godt. I hvert fald nu, hvor børnesygdommene er væk, og radioen har fået flere funktioner.

For med AirPlay 2 og indbygget Chromecast er Tivoli Model One Digital i 2. generation med ét blevet mere interessant for endnu flere.

Den kompakte bordradio har stadig FM- og DAB+ radio samt Bluetooth til streaming, men med streaming via Wi-Fi bliver lyden endnu bedre. Bordradioen har ikke ændret udseende, og man må vende den om og læse skriften på bagsiden for at være sikker på, at der er tale om den opgraderede Gen. 2.

Med kombinationen af radio og streaming kan man lytte til sine yndlingsstationer og skifte til streaming fra Spotify, Tidal, Apple Music eller andre tjenester, f.eks. TuneIn internetradio.

AirPlay 2 og Chromecast gør det også muligt at inkludere bordradioen i enten Apples eller Googles univers, så man kan streame til flere enheder i huset samtidig. Tivoli-radioen inklusive.

Fjernbetjeningen styrer alt undtagen streaming fra mobilen. (Foto: Lasse Svendsen)

Brugervenlighed

Radioen ser stadig moderne og stilren ud. Den varme valnøddefinér i kombination med grå front er den mest klassiske og ligner originalen mest. Den sorte, som vores testeksemplar, eller den hvide, glider måske lettere ind i et hvidt køkken, men man har i hvert fald tre valgmuligheder.

Det er stadig en 3,5 tommers fuldtoneenhed, der sidder under frontstoffet, og ved siden af finder man det – i hvert fald af os – udskældte justeringshjul, der omkranser skærmen.

Indstillingshjulet bruges til at skifte mellem stationer, lagring og meget andet, mens det lille potmeter ved siden af viser tændt/slukket, kildevalg og volumen. Der medfølger også en fjernbetjening.

Tidligere har vi været irriteret over, at alting tager så lang tid – skifte kilde eller radiostation, logge ind på netværket osv. – men ud over at det stadig tager et halvt minut at få liv i radioen, efter at man har tændt den, så går alt meget hurtigere nu. Trægheden er generelt elimineret, og med mobilen i hånden styrer man let afspilning fra de streaming-tjenester, man måtte have.

Indgang til ekstern lydkilde. (Foto: Lasse Svendsen)

Fuldt lydbillede

Som altid er lyden er bedst med streaming over Wi-Fi. Selv en radiostation med smal båndbredde og komprimeret datastrøm lyder bedre via netværket end over Bluetooth.

Lyden er allerbedst med Tidal over netværket, og så åbner lyden fra den lille højttalerenhed sig mere op, klange kommer bedre frem, og der er mere slagkraft i bassen.

Lydbilledet er stadig lidt for mørkt, men til gengæld er bassen fyldig og veldefineret. Det er faktisk muligt at spille relativt højt og få et engagerende lydbillede ud af den lille radio. Bo Kaspers Orkester swingede godt i rummet trods den lille højttaler, og “Black Cow” fra Steely Dans seneste album var meget lytteværdig og dynamisk nok til, at man blev revet med.

Det fungerede også helt fint med Keith Jarrett Trio, for den varme klang fra kontrabassen bar meget af rytmen i lydbilledet, og klaverklangen må siges at være godkendt. Lyden er lidt bedre fokuseret og mere åben fra Pinell Supersound 301, men ikke lige så fyldig.

2. generation af Model One Digital kan i øvrigt ikke kobles til Cube-højttaleren af 1. generation eller nogen af de andre trådløse førstegenerationsprodukter fra Tivoli.

Én lille detalje afslører, at der er tale om 2. generation af Model One Digital. (Foto: Lasse Svendsen)

Konklusion

2. generation af Tivolis Model One Digital er blevet endnu mere relevant med inkluderingen af AirPlay 2 og Chromecast. Det gør det nemmere at integrere bordradioen i et hjem, hvor man allerede streamer med enten Apple- eller Android-enheder.

Det virker ikke, som om der er gjort noget ved lyden, som stadig er lidt mørk, omend både fyldig og ganske engagerende. De fleste børnesygdomme er væk, og radioen virker tillidsvækkende bygget.

Havde det ikke været for den høje pris, ville Tivoli Model One Digital Gen. 2 have fået vores uforbeholdne anbefaling.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.