Test : Teac NR-7CD

Kan alle de smarte tricks

Streaming-forstærkeren Teac NR-7CD kan det meste, også afspille cd’er. Desuden er lyden rigtig god.

Teac NR-7CD

Lyd & Billede mener

Lyden er virkelig god, og vi kan især godt lide gennemsigtigheden og den hurtige aflevering af rytmer og transienter. Underholdende cd-afspiller og hovedtelefonudgang er også rigtig rart.
Der er lidt begrænset kraft, og app-betjeningen har et stort forbedringspotentiale. Vi savner virkelig en USB-DAC-indgang.
Udgangseffekt: 2 x 60 W (8 ohm), 2 x 100 W (4 ohm)

Indgange: 2 x optisk, koaksial, USB-A, RCA, Bluetooth

Digital opløsning: 24 bit/192 kHz (PCM), 2,8 MHz (DSD)

Netværk: Ethernet, Spotify, Tidal, AirPlay, DLNA

Udgange: 3,5 mm hovedtelefonudgang

Mål: 15,2 x 44,2 x 34,5 cm

Vægt: 13,4 kg

Finish: Sølv

Web: teac-audio.eu

Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 29.999 kr

Salget af alt-i-en-løsninger stiger. Også folk, som er villige til at betale ekstra for god lyd, vil ikke længere have et stort stereoanlæg, der fylder. Skal fabrikanterne overtale folk til at købe andet end billige trådløse højttalere, så nytter det ikke at komme med mange store stereokomponenter som alternativ. Uanset hvor vellydende de måtte være. Derfor ser vi et øget salg af forstærkere, der kan mange tricks, inklusive at streame musik direkte fra internettet.

Sådan et produkt er Teac NR-7CD. Sammenlignet med andre alt-i-én forstærkere som den slanke Naim Uniti Nova er denne retro-lignende forstærker temmelig stor, men så har den også indbygget cd-afspiller. Dermed mangler du kun et par højttalere for at få rendyrket hi-fi-lyd i stuen.

Ud over musik-streaming og afspilning af højopløste filer har Teac også taget Bluetooth seriøst. Hvis du har en nyere Android-mobil af den dyre slags, er der en god chance for, at den understøtter Sonys LDAC-codec, som også er indbygget i Teac-forstærkeren. Så får du ægte ukomprimeret cd-kvalitet via Bluetooth. Desuden er der digitalindgange, hvis du skulle føle behov for at koble andre ting til, såsom tv’et. Det eneste, vi savner, er en USB-DAC-indgang.

Retro-udseende, men moderne indmad. Teac NR-7CD er en lækkerbisken af en forstærker. (Foto: Teac)

Solidt bygget

Med en pris på 30.000 kroner skal forstærkeren have lydkvaliteten i orden – og lidt til. Den noget beskedne effekt på 2 x 60 klasse D-watt i 8 ohm tilfredsstiller nok ikke lydtryksfanatikerne, men andre, der gerne vil nyde deres musik ved et behageligt lydniveau – og måske lidt højere end det – burde kunne få deres drømme opfyldt med Teac NR-7CD.

NR-7CD er solidt bygget med børstet aluminium og smukke, afrundede sidepaneler. Teac viser, at de ikke har glemt deres fortid som båndoptagerproducent, ved at placere et par analoge VU-metre på fronten med visere, der vifter i takt til musikken.

Netværksfunktionaliteten

Forstærkeren har ikke indbygget Wi-Fi, men må kobles til netværket med Ethernet-kabel. Min MacBook Pro genkendte den så straks som en trådløs AirPlay-kilde.

Audirvana gjorde det samme, men dette program burde også have genkendt den som DLNA-kilde, hvilket jeg ikke kunne få til at lykkes. Så kunne jeg ellers have afspillet højopløste filer – også DSD og MQA – direkte gennem luften fra min Mac. Altså, man kan stadig afspille alle sine filer, men kun med “normal” lydkvalitet, som dog også lyder rigtig godt.

Der medfølger en fjernbetjening til forstærkeren, men løsningen på streaming-balladen er at downloade Teac HR Streamer, som styrer forstærkeren fra mobilen. Så kan jeg logge ind på min Tidal-konto og høre musik i både cd- kvalitet og højere Master-kvalitet.

Højopløste musikfiler på USB-nøgle eller harddisk får jeg også adgang til med app’en. Problemet er bare, at jeg ikke kan fordrage den. Det er uoverskueligt at bladre igennem kartotekerne i Tidal, og sange og artister står skrevet i en lille rude med begrænset plads. Lange sangtitler ser man kun begyndelsen af, og app’en er så uoverskuelig, at jeg sjældent gider bruge den. I stedet bruger jeg Tidal-app’en på mobilen og sender til forstærkeren via AirPlay, eller jeg bruger Spotify-app’en.

Den ekstra lydkvalitet med højopløst er ligesom ikke besværet værd. Men da forstærkeren også har DLNA, kan man bruge tredjeparts-apps.

Ethernet-porten giver mulighed for streaming, og digitalindgangene for flere kilder. Den analoge indgang kan f.eks. bruges til en pladespiller, hvis denne har indbygget RIAA-trin. Men vi savner forforstærkerudgang. (Foto: Teac)

Meget er tilgivet

Når jeg dropper app’en og snarere bruge NR-7CD som en forstærker med indbygget AirPlay og Spotify Connect, er indtrykket langt bedre. Uanset om det er fra cd eller afspillet fra Tidal via AirPlay, lyder musikken både luftigt og opløst.

Elizabeth Frasers stemme på Massive Attack-klassikeren “Teardrop” er blød og luftig gennem referencehøjttalerne Audiovector SR3 Arreté Raw Surface, og Teac-forstærkeren placerer hende i et stort og luftigt lydbillede med tydeligt markeret percussion og et lækkert, sprødt cembalo.

Den bedste rytmik får man i øvrigt ved at slå op-sampling fra, og jeg foretrækker at sætte det digitale filter til Short Delay Slow, som i mine ører lyder mest musikalsk.

Teac har også god kontrol over basregisteret, som afleveres med hurtige, kontante rytmer. Stortromme sammen med elbas er ret brutale sager, når man spiller højt, og her afslører forstærkeren sine lidt begrænsede strømreserver. Det bliver lidt fladt dernede sammenlignet med Naim Uniti Nova, som har væsentlig mere at komme med og endnu bedre rytmik i basregisteret. Men Nova er også mere end 10.000 kroner dyrere og har ingen cd-afspiller, så det skulle da også bare mangle.

Den integrerede forstærker Hegel Röst har omtrent samme effekt som Teac NR-7CD og har både AirPlay og DLNA indbygget. Ingen cd-afspiller, men prisen er det halve af Teac. Hegel har bedre kontrol over rytmerne, og hvis man skruer op for Eminem eller Drake med hårdtslående bas, har Hegel mere overskud. Den lyder også mere velordnet. Teac lyder på sin side glattere og finere, og den har en slags X-faktor, som er vanedannende.

Derimod har Röst en USB-DAC-indgang af meget høj kvalitet, hvor den hos Teac glimrer ved sit fravær. Man kommer ikke uden om, at Hegel Röst er et bedre køb, selv om NR-7CD har indbygget cd-afspiller.

(Foto: Teac)

Konklusion

Med sine mange tricks oppe i ærmet er Teac NR-7CD en forstærker, der kun har brug for højttalere, så har du et fuldt funktionelt anlæg. Et meget vellydende anlæg.

Lydkvaliteten er rigtig god. Musikken lyder glat og opløst i et stort, luftigt lydbillede. Der mangler bare lidt kraft og baskontrol for virkelig at slå hovedet på sømmet. Men den digitale processering er i top, og hovedtelefonudgangen lyder rigtig godt.

De ekstra funktioner, såsom cd-afspiller og netværksfunktionalitet, er nyttige. Men mobil-app’en er ikke imponerende, så vi foretrækker at bruge AirPlay og DLNA-funktionaliteten. Hvis der var en USB-DAC-indgang, så havde mere været løst.

Forstærkeren er god, men du får mere for pengene med en integreret til 20.000 kroner og en god cd-afspiller ved siden af.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Ring Alarm Security Kit er et fremragende komplet alarmsystem til hjemmet, som er lige til at tage ned fra hylden.
  Sennheisers støjreducerende PXC 550 har fået nyt liv under danske EPOS. Det fulde navn er EPOS Sennheiser Adapt 660, hvor endnu bedre talelyd er den største forskel.
  Den første helelektriske SUV fra BMW har alt, hvad man behøver – bortset fra én ting.
  Apple Watch Series 6 er måske nok det bedste smart-ur, men Apple Watch SE er det bedste køb.
  Apples egen processor har gjort MacBook Pro til den sejeste 13 tommers bærbare, vi har testet.
  Har du netop slået kløerne i en PlayStation 5 eller en Xbox Series X? Så vil du måske også gerne opgradere din skærm. Vi har testet de bedste TV’er til gaming!
  Den integrerede Linn Majik DSM spiller som en drøm og har rumkorrektion plus alt, hvad man har brug for, indbygget.
  De kompakte JBL L82 Classic giver så meget sjov for pengene, at vi udråber dem til bedst i klassen.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Linn Majik DSM

  Vejl.pris 27000 kr Stue- og familievenlig alt-i-en-løsning

  Sbooster BOTW MKII

  Vejl.pris 2650 kr Klippefast strømforsyning

  Linn Klimax DSM/2

  Vejl.pris 145000 kr Når musik er selve livet

  Marantz SACD 30n

  Vejl.pris 21499 kr Netværksafspiller med DAC og CD-afspiller
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.