Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: 5 boomblastere

Bærbar sommerfest!

Sommeren er her, og udendørsfesterne kan begynde. Og hvad er mere cool end et bærbart lydanlæg, der spiller op til dans på stranden, i parken eller det halve nabolag?

Skrevet af / 25/06/2013 - 08:40
5 boomblastere
Geir Gråbein Nordby

Produkter i denne test

Sommertid er udetid. Det betyder ikke, at du skal lade musikoplevelserne blive hjemme. Tværtimod! Hvor meget sjovere bliver turen i parken eller på camping ikke med et bærbart lydanlæg, som virkelig kan slå fra sig? Og selv om du måske ikke bliver den mest populære på stranden med sådan et anlæg, gør det opholdet så meget desto federe for den vigtigste person dér – dig selv.

Det føles som en evighed siden, jeg har hørt folk tale om boomblastere, ghettoblastere, eller hvad man vælger at kalde de heftige bærbare anlæg, som huser et kraftværk med batterier for at kunne blæse lydniveauet op. Døde de sammen med kassetteafspilleren? Nej da, de lever fortsat i bedste velgående. Nogle af dem har fået en reel ansigtsløftning, og fælles for mange af dem er, at de nu både kan docke iPod’en og til og med tappe musik fra den bærbare afspiller med Bluetooth.

Ingen erstatning for størrelse
Det forholder sig sådan, at når det gælder bærbar lyd, som skal sparke godt fra sig, så er der ingen erstatning for størrelse. Gevinsten er derfor hårdtslående stor for dem, der ofrer lidt bagageplads i bilen eller bag på cyklen, når man skal varte op med musik til vennerne, familien eller træningsholdet.

Bas er vigtigt
Musik udendørs stiller mange af de samme krav til lydkvalitet som indendørs. Et balanceret og rent lydbillede er helt klart at foretrække. Men kravene til basgengivelsen øges. Udendørs får man ingen ekstra basforstærkning fra vægge og tag. Og fyldig lyd kræver som bekendt bas; derfor er det ekstra vigtigt med en basgengivelse, som bæres godt gennem luften.

Generel kraft bliver også vigtigt, da lyden i højere grad forsvinder ud i luften, end når den slår tilbage via vægge, loft og gulv. Derfor vil vi i denne test i højere grad belønne anlæg, som kan spille højt med fyldig bas, men som alligevel ikke skærer i ørerne, når lydniveauet stiger.

Varierende priser
I denne test tager vi os af et udvalg af kraftige, men bærbare lydanlæg beregnet til udendørsbrug. Du finder ingen smarte, kompakte anlæg her. Priserne varierer en del, da forskellige producenter i dette segment fokuserer på lidt forskellige målgrupper. Dermed er der noget for enhver smag og tegnebog.

Iøjnefaldende er Harman Kardon Go + Play Wireless, som streamer musikken med Bluetooth eller kan tilsluttes med kabel. Den er også blandt de mest kompakte ved siden af TDK Wireless Boombox, der nærmest ser ud som en forvokset kassetteafspiller. TDK blev jo netop verdensberømt på grund af deres højkvalitets kassettebåndoptagere.

JVC, som virkelig satte boomblaster-navnet på kortet i begyndelsen af 90’erne, stiller med deres topmodel i familien. Her findes både Bluetooth, jack-indgang, iPod dock, cd-afspiller og radio, og anlægget har til og med indgang til guitar og sangmikrofon! Sharp Boombox er bygget over næsten samme læst, med nøjagtig samme funktionalitet minus Bluetooth.

Dyrest og tungest i testen er OutCast fra SoundCast. Den ser mere ud som en hvid papirkurv end noget andet, men spiller musik med et nedadrettet 8 tommers bas-element og har fire 360 graders højttaler-elementer omkring toppen. Med 100 watts forstærkning er det også det kraftigste anlæg.

Produkter i denne test

Harman/Kardon Go + Play Wireless

Balancerede toner

Den trådløse Bluetooth-version af Harman Kardon Go + Play er minimalistisk i både funktion og udseende. Men den lyder fabelagtigt.

Balanceret og taktfast lyd Fyldig bas Spiller højt nok
Få funktioner Ikke blandt de kraftigste
Læs hele testen

JVC Boomblaster RV-NB90E

Originalen styrer stadig

Den originale JVC Boomblaster er fortsat noget af det fedeste til udendørs brug. Og den både ligner og lyder som en bazooka!

Kraftig Heftig bas Bluetooth DAB+
Mangler lidt opløsning Nogle synes nok bassen er for ekstrem (tøsedrenge!)
Læs hele testen

Sharp Boombox GX-M10

Et diskotek under armen

Med blinkende lys og et skrigende udseende er det umulig at overse Sharp GX-M10. Desværre slår lyden ikke til.

Spiller højt Kan kobles til guitar og mikrofon
Hård klang
Læs hele testen

Soundcast OutCast

Perfekt til havefest

OutCast fra SoundCast er en cylinderformet boomblaster, hvor kraft og lydkvalitet er i højsædet. Og med kompromisløs trådløs overførsel fra iPod.

Ekstremt kraftig God opløsning Heftig bas Tabsfri trådløs overførsel
Trådløs overførselkræver strøm Ikke vældig kompakt og bærbar Prisen
Læs hele testen

TDK Wireless Boombox ET-A73

Bærbar retro

TDK-anlægget gør sig bemærket med et herligt retro-udseende.

Balanceret lydbilde Rytmisk bas Sejt retro-udseende
Lidt påtrængende i øvre mellemtone
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kompakt sportscoupé

Klasse D lyder som klasse A

Ekstremt vellydende (og lidt underlig) musikstreamer

Kraftigere lyd, end man skulle tro

Referencelyd i premium-klassen

Find CD-samlingen frem igen

Sensationelt godt køb

Charmerende kassetteafspiller

Lydkort sender din high-end DAC på pension

Bedst uden eget phonotrin

Kompaktanlægget som har alt

Et usædvanligt godt køb

Scroll to Top