Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

DUEL: Primare CD35 PRISMA

Bundsolid CD-streamer

Primare CD35 Prisma er en CD-afspiller, som tilfældigvis har supergod streaming indbygget.

Skrevet af / 21/02/2023 - 10:00
Primare CD35 PRISMA
Lasse Svendsen

Afspilleren fra Primare minder grundlæggende om Technics SL700M2 og Marantz SACD 30n, bortset fra at den ikke har lydindgangen og understøttelse for SACD-afspilning.  

Den er i lighed med de andre to solid og tillidvækkende bygget, med en støjsvag CD-mekanisme (her fra TEAC), og den kombinerer CD-afspilning med højopløst streaming fra de fleste formater. Bortset fra MQA, som stort set kun bruges af Tidal. 

Den er opbygget som en CD-afspiller med Primares Prisma-streamingmodul integreret, og den har digitale udgange for dem, som vil bruge en separat digitalkonverter.   

I lighed med Technics SL-G700M2 er DAC’en hentet fra ESS, her er det en 8-kanals ESS Sabre ES9028PRO med 32 bit processering, som er benyttet. Den skal være mere dynamisk med et dynamikomfang på 129 dB, og den er meget støjsvag. 

Diskret udgangsdel

Foto: Primare

Primare er med rette stolt af sin ingeniørkunst, og CD35 Prisma er ikke nogen undtagelse. Her tænker vi ikke kun på byggekvaliteten, med at de har valgt et drivværk fra TEAC og opbygget udgangsdelen med diskrete komponenter. Akkurat som Technics har gjort i analogdelen. 

Printkortene er overvejende opbygget med overflademonterede komponenter (SMD), og afspilleren har både to- og firelags printkort for at holde signalvejene så korte som muligt.  

Streamingmodulet understøtter nu Roon og streaming fra Spotify Connect, men også via Google Chromecast og Apple Airplay, ligesom man kan streame trådløst fra hvad som helst over UPnP/DLNA. For eksempel fra Tidal. Interessant nok understøtter den også WiSA ligesom mange TV’er – LG f.eks. – og det betyder, at man kan streame fra TV’et til anlægget via Prisma-streamingmodulet i CD35. 

Ingen indgange, men man kan tilslutte afspilleren til en DAC. (Foto: Lasse Svendsen)

Lydkvaliteten

Selv om den ikke har indgange til separate lydkilder, kan man styre volumen fra afspillerens balancerede og ubalancerede udgange fra fjernbetjeningen. Volumenkontrollen kan slås fra i opsætningen på skærmen, hvis man skal tilslutte afspilleren til en forstærker. USB-A-indgangen på bagsiden understøtter op til 192 kHz / 24 bit lyd samt DSD 128 / 5,6 MHz.  

Fine sager, men til syvende og sidst er det lydkvaliteten, alt står og falder med. Og dét er en disciplin, Primare-afspilleren behersker til fulde. Selv på de små Dynaudio Special Forty, drevet af vores pålidelige Hegel H190, leverede afspilleren Roheys Tell Me over netværket med en halv oktav ekstra i bassen, sammenlignet med Technics SL-G700M2. Den præsenterer også musikken med større dynamisk kontrast. Noget som blev meget tydeligt på Arild Andersen Groups Affirmation, spillet viaTidal HiFi over AirPlay. Her var fokus strammet til, og slagtøjets kontrast til kontrabassen, klaveret og saxofonen var tydeligere. 

Primare bruger en støjsvag CD-mekanisme fra TEAC. (Foto: Lasse Svendsen)

Musikken flyder fint med flere detaljer, og man mærker snarere end fornemmer, at Primare har arbejdet meget med det analoge udgangstrin på CD35 Prisma. 

Men det er med en CD i skuffen, at de lydmæssige forskelle mellem Primare og Technics er tydeligst. Slagtøj og kontrabas på Butch and Butch fra Up For It-CD’en med Keith Jarrett Trio gengives med både mere dybde og kraft. Klaveret lyder måske ikke lige så varmt og fyldigt som hos Technics, men det er bedre fokuseret og klinger mere i rummet. 

En udskiftning til Al Jarreaus Cold Duck på CD cementerer bare indtrykket af en afspiller, som har fuld kontrol over dynamikken og skalaen i lydbilledet. Intet bliver gjort halvt her, og der er mere spræl i guitarsoloen på Cold Duck. Lydbilledet er større, der er mere dybde, når man afspiller CD’er, og Primare-afspilleren minder om en del dyrere afspillere, vi har testet, når det gælder måden at gengive musikken med autoritet på. 

Foto: Lasse Svendsen

Konklusion

Hvis man lægger mest vægt på, hvordan CD-samlingen lyder, er Primare CD350 Prisma CD-streameren, man skal have. Så længe fraværet af indgange ikke betyder noget, i hvert fald. De lydmæssige forskelle mellem Technics og Primare er ikke så store, når man spiller musikken trådløst. Men på CD’er rykker Primare-afspilleren fra med bedre basgengivelse, større dynamisk kontrast, skarpere fokus, og finere detaljegengivelse.  

 1. Primare I35 Prisma

  Sandheden er skøn

  Så veludstyret og så rigtig. Primare I35 Prisma siger sandheden med stram lyd og flot klang. Og så kan den afspille, hvad det skal være af filer og tjenester.

  Velopdragen og stram lyd uden mangler. Kan drive det allermeste med overbevisning. Fuldt udstyret med alt, hvad man kan ønske sig.
  Til denne pris findes der endnu kraftigere forstærkere, men måske ikke når man tager udstyret med i betragtning.
  Læs hele testen
Karakter
Primare CD35 PRISMA
Premium

Lyd & Billede mener

Suberb lyd og byggekvalitet i en usædvanligt praktisk og anvendelig CD- og netværksafspiller. Understøtter højopløst lyd fra CD og streaming. Understøtter ikke Tidal med MQA. Kan ikke bruges som DAC.

Også i denne test:

Duel: CD-streamere

Technics SL-G700M2

Bedre end nogensinde

Technics’ opgraderede SL-G700M2 er en velspillende kombination af CD-afspiller og netværksafspiller.

Dejlig varm og behagelig lyd. CD- og netværksafspiller med forforstærker og DAC-indgange. Omfattende understøttelse af højopløst lyd fra streaming, afspiller både SACD og CD.
Mangler lige en smule på dynamisk kontrast. For lidt fut i hovedtelefonudgangen. App-styringen kan blive bedre.
Læs hele testen

2 kommentarer til “Primare CD35 PRISMA”

 1. Peter Lorentz

  Hvad mener l med denne sætning?

  “ Til denne pris findes der endnu kraftigere forstærkere, men måske ikke når man tager udstyret med i betragtning.”

  1. Peter Lorentz

   Ahhh… kan se set er en “teaser” for en anden artikel vedrørende Primare I35 der sniger sig ind i denne artikel… ganske forvirrende…

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
 • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
 • L&B TechCast – en podcast fra L&B
 • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Kompakt sportscoupé

Klasse D lyder som klasse A

Ekstremt vellydende (og lidt underlig) musikstreamer

Kraftigere lyd, end man skulle tro

Referencelyd i premium-klassen

Find CD-samlingen frem igen

Sensationelt godt køb

Charmerende kassetteafspiller

Lydkort sender din high-end DAC på pension

Bedst uden eget phonotrin

Kompaktanlægget som har alt

Et usædvanligt godt køb

Scroll to Top