Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

DUEL: Duel: CD-streamere

Trådløse CD-afspillere

CD-streamere er den oplagte måde at kombinere CD-samlingen med streaming på.

Skrevet af / 21/02/2023 - 10:00
Duel: CD-streamere
Lasse Svendsen

Produkter i denne test

CD-streamere:

 • Primare CD35 PRISMA: 21.995 kr. 
 • Technics SL-G700M2: 23.499 kr. 

Fordelene ved at kombinere streaming med en forstærker er åbenlyse. Man har alt på ét sted, slipper for kabelkludder, og man klarer sig med én fjernbetjening til alt. 

Der findes et andet alternativ til en separat musikstreamer, nemlig CD-streamere. Der er ikke mange, men de findes, og de er målrettet folk med en CD-samling, der stadig bruges. Her kan man kombinere en opgradering af lyden fra den gamle CD-afspiller, samtidig med at man kan streame musik i højopløst kvalitet direkte fra mobilen. 

Dermed kan man hoppe elegant over de begrænsninger, Bluetooth har på lydkvalitet, og i stedet afspille musik i lossless eller ukomprimeret kvalitet fra det enorme bibliotek hos streamingtjenester som Tidal, Spotify og Qobuz. Det er den eneste måde, man kan matche lydkvaliteten fra CD’er på, og i mange tilfælde kan man også overgå CD-formatets PCM-kvalitet. 

Samtidig kan man stadig nyde hele sin CD-samling, og enkelte CD-streamere kan også afspille SACD’er.  

F.eks. Marantz SACD 30. En CD-streamer, som også har en god hovedtelefonudgang og indbygget DAC med digitale indgange til andre lydkilder. Det samme gælder Technics SL-G700M2, som er en opdateret udgave af SL-G700, en CD-streamer vi testede i 2020. 

Foto: Lasse Svendsen

En anden meget interessant CD-streamer er Primare CD35 Prisma. Den afspiller ikke SACD’er, og den har ikke digitale indgange eller hovedtelefonudgang, men ellers kan den det samme som afspillerne fra Marantz og Technics. 

Eftersom sidstnævnte kommer i en opdateret version, og vi af uforståelige grunde ikke har fået testet Primare-afspilleren, finder vi, at det er på sin plads med en duel mellem de to. 

De to afspillere er blevet testet side om side på to anlæg, med trådløs og kablet streaming, og selvsagt med CD’er. Vores mål har været at kåre den bedste CD-streamer af de to. Det viste sig at blive vanskeligt, for det står så tæt mellem dem på lydkvalitet, at det må blive andre kriterier, som tipper valget i den ene eller den andens favør. 

Guide: Husk på dette, når du skal vælge

Når du skal vælge musikstreamer, er din allervigtigste overvejelse, hvilke kilder du får brug for. Hvis du kun skal bruge streamingtjenester, behøver streameren kun en netværksopkobling. Ønsker du derimod også at overføre downloadet musik, skal den derudover være udstyret med en harddisk. Vi anbefaler en SSD – så slipper du for støjen fra en roterende harddisk. 

Du behøver ikke Roon Ready og højopløst dit og dat, hvis du kun bruger Spotify. Ligeledes behøver du ikke Spotify Connect-funktionen, hvis du kun bruger Tidal eller Qobuz udover en lokalt lagret højopløst musiksamling. Det kan dog altid være en fordel med Bluetooth-tilslutning i situationer, hvor du ønsker at få lyden fra mobilen over på anlægget, uafhængigt af hvilken app du spiller fra. Så længe du er opmærksom på de lydmæssige kompromiser, Bluetooth indebærer. 

Tjenester

Spotify Connect er i øvrigt en måde at forbinde mobiltelefonens Spotify-app direkte med musikstreameren på, så du kan bruge telefonen som fjernbetjening til at styre musikken, mens selve afspilningen foregår i streameren. Tidal har præcis samme funktion, som så kaldes Tidal Connect. Forskellen er, at Tidal har højere lydkvalitet. 

MQA

Hvis du bruger Tidal, har du måske hørt om MQA. Det er en måde at pakke musik i høj opløsning til mindre filer. Hvis din streamer understøtter MQA fuldt ud, vil den kunne afspille din musik i meget højere opløsning end CD-kvalitet (op til 24 bit / 384 kHz). Hvis streameren ikke understøtter MQA, vil den kunne levere op til 24 bit / 96 kHz, hvilket stadig er bedre end CD (16 bit / 44,1 kHz). 

Roon

Mange streamingbokse er såkaldt Roon Ready. Roon er et program til PC og Mac, som afspiller musik, du har lagret på computeren, og som også kan streame fra Tidal og Qobuz. Hvis en streamingboks eller netværks-DAC er Roon Ready, betyder det, at du kan spille musik via Roon på din PC og overføre musikken direkte til streamingboksen via netværket. Der er ikke brug for USB-kabel derimellem. Bemærk dog, at Roon er en abonnementstjeneste, som betales månedligt eller årligt 

Produkter i denne test

Technics SL-G700M2

Bedre end nogensinde

Technics’ opgraderede SL-G700M2 er en velspillende kombination af CD-afspiller og netværksafspiller.

Dejlig varm og behagelig lyd. CD- og netværksafspiller med forforstærker og DAC-indgange. Omfattende understøttelse af højopløst lyd fra streaming, afspiller både SACD og CD.
Mangler lige en smule på dynamisk kontrast. For lidt fut i hovedtelefonudgangen. App-styringen kan blive bedre.
Læs hele testen

Primare CD35 PRISMA

Bundsolid CD-streamer

Primare CD35 Prisma er en CD-afspiller, som tilfældigvis har supergod streaming indbygget.

Suberb lyd og byggekvalitet i en usædvanligt praktisk og anvendelig CD- og netværksafspiller. Understøtter højopløst lyd fra CD og streaming.
Understøtter ikke Tidal med MQA. Kan ikke bruges som DAC.
Læs hele testen

1 kommentar til “Duel: CD-streamere”

 1. Sven Felsby

  “Hvis din streamer understøtter MQA fuldt ud, vil den kunne afspille din musik i meget højere opløsning end CD-kvalitet (op til 24 bit / 384 kHz).”
  MQA kan ikke ændre den oprindelige musikfils opløsning, hvilket ovenstående citat antyder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
 • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
 • L&B TechCast – en podcast fra L&B
 • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Kompakt sportscoupé

Klasse D lyder som klasse A

Ekstremt vellydende (og lidt underlig) musikstreamer

Kraftigere lyd, end man skulle tro

Referencelyd i premium-klassen

Find CD-samlingen frem igen

Sensationelt godt køb

Charmerende kassetteafspiller

Lydkort sender din high-end DAC på pension

Bedst uden eget phonotrin

Kompaktanlægget som har alt

Et usædvanligt godt køb

Scroll to Top