TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

DUEL Duel: CD-streamere

Trådløse CD-afspillere

CD-streamere er den oplagte måde at kombinere CD-samlingen med streaming på.

forfatter
Publiceret 21/02/2023 - 10:00
Produkter i denne test
 • Technics SL-G700M2
 • Primare CD35 PRISMA
 • CD-streamere:

  • Primare CD35 PRISMA: 21.995 kr. 
  • Technics SL-G700M2: 23.499 kr. 

  Fordelene ved at kombinere streaming med en forstærker er åbenlyse. Man har alt på ét sted, slipper for kabelkludder, og man klarer sig med én fjernbetjening til alt. 

  Der findes et andet alternativ til en separat musikstreamer, nemlig CD-streamere. Der er ikke mange, men de findes, og de er målrettet folk med en CD-samling, der stadig bruges. Her kan man kombinere en opgradering af lyden fra den gamle CD-afspiller, samtidig med at man kan streame musik i højopløst kvalitet direkte fra mobilen. 

  Dermed kan man hoppe elegant over de begrænsninger, Bluetooth har på lydkvalitet, og i stedet afspille musik i lossless eller ukomprimeret kvalitet fra det enorme bibliotek hos streamingtjenester som Tidal, Spotify og Qobuz. Det er den eneste måde, man kan matche lydkvaliteten fra CD’er på, og i mange tilfælde kan man også overgå CD-formatets PCM-kvalitet. 

  Samtidig kan man stadig nyde hele sin CD-samling, og enkelte CD-streamere kan også afspille SACD’er.  

  F.eks. Marantz SACD 30. En CD-streamer, som også har en god hovedtelefonudgang og indbygget DAC med digitale indgange til andre lydkilder. Det samme gælder Technics SL-G700M2, som er en opdateret udgave af SL-G700, en CD-streamer vi testede i 2020. 

  Foto: Lasse Svendsen

  En anden meget interessant CD-streamer er Primare CD35 Prisma. Den afspiller ikke SACD’er, og den har ikke digitale indgange eller hovedtelefonudgang, men ellers kan den det samme som afspillerne fra Marantz og Technics. 

  Eftersom sidstnævnte kommer i en opdateret version, og vi af uforståelige grunde ikke har fået testet Primare-afspilleren, finder vi, at det er på sin plads med en duel mellem de to. 

  De to afspillere er blevet testet side om side på to anlæg, med trådløs og kablet streaming, og selvsagt med CD’er. Vores mål har været at kåre den bedste CD-streamer af de to. Det viste sig at blive vanskeligt, for det står så tæt mellem dem på lydkvalitet, at det må blive andre kriterier, som tipper valget i den ene eller den andens favør. 

  Guide: Husk på dette, når du skal vælge

  Når du skal vælge musikstreamer, er din allervigtigste overvejelse, hvilke kilder du får brug for. Hvis du kun skal bruge streamingtjenester, behøver streameren kun en netværksopkobling. Ønsker du derimod også at overføre downloadet musik, skal den derudover være udstyret med en harddisk. Vi anbefaler en SSD – så slipper du for støjen fra en roterende harddisk. 

  Du behøver ikke Roon Ready og højopløst dit og dat, hvis du kun bruger Spotify. Ligeledes behøver du ikke Spotify Connect-funktionen, hvis du kun bruger Tidal eller Qobuz udover en lokalt lagret højopløst musiksamling. Det kan dog altid være en fordel med Bluetooth-tilslutning i situationer, hvor du ønsker at få lyden fra mobilen over på anlægget, uafhængigt af hvilken app du spiller fra. Så længe du er opmærksom på de lydmæssige kompromiser, Bluetooth indebærer. 

  Tjenester

  Spotify Connect er i øvrigt en måde at forbinde mobiltelefonens Spotify-app direkte med musikstreameren på, så du kan bruge telefonen som fjernbetjening til at styre musikken, mens selve afspilningen foregår i streameren. Tidal har præcis samme funktion, som så kaldes Tidal Connect. Forskellen er, at Tidal har højere lydkvalitet. 

  MQA

  Hvis du bruger Tidal, har du måske hørt om MQA. Det er en måde at pakke musik i høj opløsning til mindre filer. Hvis din streamer understøtter MQA fuldt ud, vil den kunne afspille din musik i meget højere opløsning end CD-kvalitet (op til 24 bit / 384 kHz). Hvis streameren ikke understøtter MQA, vil den kunne levere op til 24 bit / 96 kHz, hvilket stadig er bedre end CD (16 bit / 44,1 kHz). 

  Roon

  Mange streamingbokse er såkaldt Roon Ready. Roon er et program til PC og Mac, som afspiller musik, du har lagret på computeren, og som også kan streame fra Tidal og Qobuz. Hvis en streamingboks eller netværks-DAC er Roon Ready, betyder det, at du kan spille musik via Roon på din PC og overføre musikken direkte til streamingboksen via netværket. Der er ikke brug for USB-kabel derimellem. Bemærk dog, at Roon er en abonnementstjeneste, som betales månedligt eller årligt 

  Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+. Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

  Produkter i denne test

  Technics SL-G700M2

  Bedre end nogensinde

  Technics’ opgraderede SL-G700M2 er en velspillende kombination af CD-afspiller og netværksafspiller.

  Dejlig varm og behagelig lyd. CD- og netværksafspiller med forforstærker og DAC-indgange. Omfattende understøttelse af højopløst lyd fra streaming, afspiller både SACD og CD.
  Mangler lige en smule på dynamisk kontrast. For lidt fut i hovedtelefonudgangen. App-styringen kan blive bedre.

  Primare CD35 PRISMA

  Bundsolid CD-streamer

  Primare CD35 Prisma er en CD-afspiller, som tilfældigvis har supergod streaming indbygget.

  Suberb lyd og byggekvalitet i en usædvanligt praktisk og anvendelig CD- og netværksafspiller. Understøtter højopløst lyd fra CD og streaming.
  Understøtter ikke Tidal med MQA. Kan ikke bruges som DAC.

  En kommentar til “Duel: CD-streamere”

  1. “Hvis din streamer understøtter MQA fuldt ud, vil den kunne afspille din musik i meget højere opløsning end CD-kvalitet (op til 24 bit / 384 kHz).”
   MQA kan ikke ændre den oprindelige musikfils opløsning, hvilket ovenstående citat antyder.

   Svar

  Skriv en kommentar

  forfatter

  Lasse Svendsen

  (f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
  MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
  lbpluss
  Blændende highend-højttalere Audio Physic Spark er krympet i størrelse og steget i pris, men de kan noget helt specielt, som få andre højttalere formår.
  lbpluss
  Pladespiller helt i top Reloops flagskibspladespiller fortjener en plads hos alle vinylentusiaster, som sætter lydkvaliteten først.
  lbpluss
  Fuldt hus på Hi-Fi i Aarhus Efter tre års ventetid var der fyldt med både udstyr og gæster på den aarhusianske high end-messe.
  lbpluss
  Den fedeste pladespiller vi har testet Det eneste problem med Audio-Technicas jubilæumspladespiller er, at du ikke kan få fat i den.
  Fantastisk velspillende streamingreceiver Receiveren fra Yamaha kan alt, den ligner en million, og den lyder fænomenalt godt.
  Følg Lyd & Billede