TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
L&B’s julekalender 2022

TEST MSI MEG381CQR+

Se hele slagmarken på én gang

Bliv omringet af dit spil med MSI’s kæmpe gaming-skærm, der giver dig i både pose og sæk.

forfatter
Publiceret 06/02/2022 - 12:00
Karakter
MSI MEG381CQR+
L&B mener
Kæmpestort billede i god kvalitet. Nem betjening med to joysticks og OLED-display. Samme billedareal som to skærme.
Intet indbygget webcam og ingen indbyggede højttalere. Kun HDMI 2.0. Samme pris som tre skærme.
Specifikationer
 • Størrelse: 38″ 21:9 ultrabred
 • Paneltype: Rapid IPS
 • Opløsning: UWQHD+ (3840 x 1600)
 • Responstid: 1 ms
 • Opdateringshastighed: 175 Hz
 • Kontrastforhold og lysstyrke: 1.000.000:1 / 400 nit
 • Farverum: 96,2 % DCI-P3, 128,7 % sRGB HDR 600
 • Webcam: Nej (holder medfølger)
 • Højttalere: Nej
 • Synkronisering: Nvidia G-Sync Ultimate
 • Tilslutningsmuligheder: 2 x HDMI 2.0, DisplayPort 1.4, 3 x USB-A 3.2 Gen 1, USB-B Gen 1, mikrofon, hovedtelefoner
 • Mål og vægt (med fod): 89,7 x 44,6 x 32,6 cm / 10,7 kg
 • Web: msi.com
Vejl. pris 16361Pr. 06/02/2022 Produktside

Hvilken skærmstørrelse giver den bedste spiloplevelse? Ligesom når det gælder TV’er, er svaret “den største, du har råd til”! Og skærmen skal helst være buet. Det er simpelthen federe at blive omringet af handlingen i stedet for at kigge ind i spilverdenen gennem et lille 14 tommers vindue.

MSI MEG381CQR+ er en 38 tommers gaming-skærm i buet 21:9 ultra-bredformat. Det meterbrede halvmånesegl tager totalt skrivebordet i besiddelse, og når man sidder 40 cm fra den, fylder den også det meste af det vandrette synsfelt.

1a988f3e Optix MEG381CQR PLUS 3D1 mouse bungee
Det buede panel fylder det meste af det vandrette synsfelt, når man sidder 40 cm fra skærmen. (Foto: MSI)

Diskret bliver en kæmpeskærm som denne ikke, men den er forholdsvis elegant at se på. Rammen omkring panelet er kun få millimeter bred. Til gengæld er skærmen forholdsvis tyk. Hele kabinettet er matsort, bortset fra en stribe programmérbart RGB-lys langs bunden af fronten samt diagonalt på bagsiden. Af MSI kaldet “Mystic Light”.

Læs også Ultrabred og helt vild gaming-skærm Vi har næppe set en federe skærm til spil.

Smart betjening

Betjeningen er blandt de lettest tilgængelige, vi har set. Ingen rækker af skjulte knapper med bøvlede menuer. Et joystick på bagsiden tager sig af de generelle indstillinger, mens et andet joystick i nederste venstre hjørne bruges til at vælge de indstillinger, der er aktuelle under selve spillet. Sidstnævnte sammen med et lille OLED-display, der giver et godt overblik uden at lægge forstyrrende skærmmenuer hen over handlingen. Det er rigtig smart. Faktisk så smart, at MSI kalder funktionen for HMI (Human-Machine Interface) – og derpå proklamerer, at skærmen er “verdens første HMI-monitor”.

Joystick2 MEG381CQR PLUS
De vigtigste indstillinger for spillet er tilgængelige på en drejeknap i nederste venstre hjørne – og synlige på et separat display. (Foto: MSI)

Opløsningen er UWQHD+ (det er 3840 x 1600 pixel). Man få altså fuld 4K i det vandrette plan. Opdateringshastigheden er respektable 175 Hz. Det er ikke det højeste, vi har set på en skærm i denne – høje – prisklasse. Men det er fuldt ud accepteret til spil. Og det hører med til billedet, at panelet er af IPS-typen. De fleste ultrahurtige paneler er VA, som generelt har dårligere billedkvalitet og farvedybde. Reaktionstiden på 1 ms er også helt perfekt

MSI MEG381CQR+ har HDR, men med 600 nit maksimal lysstyrke overholder den kun DisplayHDR 600. Sammenlignet med 1000 eller endda 2000 nit lysstyrke fra den gigantiske Samsung Neo G9 virker det en smule blegt.

Opsætningen af kæmpen viste sig langt lettere end frygtet. Fire skruer på bagsiden (der også passer til VESA-beslag) og en enkelt fingerskrue til at montere foden er alt. Og strømforsyningen er heldigvis indbygget i skærmen, så man slipper for at have (endnu) en klodset mursten af en adapter liggende.

Forældet HDMI

Der er to HDMI-indgange og en DisplayPort. Sidstnævnte er den eneste relevante, da HDMI-portene er version 2.0 – og dermed kun understøtter 85 Hz opdateringsfrekvens ved fuld opløsning. Det er dårligt nyt for konsolspillerne. I “Console Mode” – de er optimeret til PlayStation 5 – sættes opløsningen ned til 2K, hvilket muliggør en opdateringshastighed på 120 Hz. Det er ikke helt godt nok, når både skærm og PS5 kan køre i højere opløsning med hurtigere opdatering – men HDMI-porten bliver den afgørende flaskehals.

Skærmen har ikke indbygget webcam, så det må man investere i ved siden af. Der medfølger dog en holder, så man kan montere et kamera efter eget valg – eksempelvis et GoPro-kamera – oven på kæmpen.

Højttalere må man også selv tilføje. Der er lydindgang, men kun til hovedtelefonbrug. Også det kan virke lidt fedtet på en skærm til så mange penge. Men det kan jeg bedre leve med. Muligvis fordi jeg i hjertet er lydnørd, og indbyggede højttalere i fladskærme altid lyder skuffende.

2c4ac4a9 Optix MEG381CQR PLUS IO3
Man kan tilslutte hovedtefoner og mikrofon, men der er ingen indbyggede højtalere. (Foto: MSI)

Mangler og pudsigheder træder dog i baggrunden, når der fyres op for PC’en, og MSI MEG381CQR+ bruges til det, den er beregnet til: At spille – og vinde – spil. For det første er det en helt andet og mere personlig oplevelse at spille, når man ser sig omgivet af fjender fra den ene kant af synsfeltet til den anden. Og for det andet giver det en betragtelig fordel, da man har et overblik, som de færreste af ens modstandere kan matche. Hvis de ikke da sidder med en tilsvarende monsterskærm på skrivebordet – eller flere mindre.

Konkurrenter

MSI MEG381CQR+ er en på alle måder overvældende skærm. Men også en kostbar skærm. Et så hurtigt IPS-panel i 21:9-format finder man ikke andre steder. Men Samsung Odyssey Neo G9 er med sit 49 tommers 240 Hz VA-panel i endnu højere opløsning en meget relevant konkurrent på omsluttende spiloplevelser. Og den kan endda købes til en lidt lavere pris.

Hvis en superstor skærm i rundbuestil er en uopnåelig drøm, kan man for en tredjedel af prisen komme et godt stykke af vejen med Philips 346P1CRH, der har 21:9-formatet, men kun klarer 100 Hz opdateringshastighed.

010a4598 Optix MEG381CQR PLUS P3 RGB2
Hele skærmen er matsort, fraset to lysstriber på henholdsvis forsiden og bagsiden. (Foto: MSI)

Konklusion

MSI MEG381CQR+ er stor, lækker og imponerende. Det meget brede 21:9-format giver både en større spiloplevelse og en konkurrencefordel i form af bedre overblik. Men det er også en kostbar skærm, og man kan i dag finde skærme til samme pris, der leverer både højere opløsning, hurtigere billedfrekvens og et mere dynamisk billede. Manglen på HDMI 2.1 gør desuden skærmen uinteressant for konsolspillere med de nyeste konsoller.

Annonce
forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

2 kommentarer til “MSI MEG381CQR+”

  • Korrekt, skærmen er Rapid IPS. Men det lillebitte display, der sidder nederst i venstre hjørne er OLED.

   Svar

Skriv en kommentar

Fin til de fleste Lenovos letvægts-spillemaskine giver god ydelse til de fleste spil uden at vælte budgettet. Men den begejstrer ikke.
Velkommen til det hybride liv Corona slap endelig sit tag – men hjemmekontoret forblev. 2022 blev året, hvor vi arbejdede og spillede overalt.
Professionelt værktøj i luksusklasse Steelseries’ topmodel har faktisk alle de features, man kan komme i tanke om at bede om.
Gaming-skærm overrasker stort Den store Asus-skærms OLED-panel med perfekt sortniveau, kombineret med den matte overflade, giver intet mindre end den bedste gaming-oplevelse, vi nogensinde har haft.
Endelig: Chromebooks til gaming! Nu kommer de første Chromebooks - skabt til gaming! Med 120 Hz, lynhurtig Wi-Fi og god grafik.
Google siger farvel til spil-streaming Den 18. januar 2023 er det slut med Googles cloud-baserede spiltjeneste. Brugere får deres penge tilbage.
Følg Lyd & Billede