Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

TEST: Philips 346P1CRH

Skærm med surround-billede

Philips ultrabrede skærm placerer dig midt i handlingen, hvad enten det er spil, film eller regneark.

Skrevet af / 18/02/2021 - 14:00
Philips 346P1CRH
John Alex Hvidlykke

I TV-verdenen blev de buede skærme aldrig andet end en gimmick, men i computerverdenen og navnlig inden for gaming er det anderledes. Den korte afstand til skærmen betyder, at man faktisk får en følelse af at være inde i handlingen. Det gælder på normale buede skærme, men det gælder i særdeleshed på superbrede buede skærme.

Philips 346P1CRH er en 34 tommers computerskærm, men skærmformatet er ekstremt. Med aspektforholdet 21:9 er panelet omtrent på højde med en normal 27 tommers skærm (37 cm), men det buede panel er hele 80 cm i bredden!

Philips 346P1CRH er formidabelt bred. Det betyder, at du kan have stribevis af dokumenter side om side. Eller en film i Cinerama-format. (Foto: Philips)

Den buede skærmflade tjener to formål: For det første betyder krumningen, at der er nogenlunde samme afstand fra øjet til ethvert punkt på skærmen, så man behøver ikke at anstrenge sig med at skifte fokus. For det andet fylder skærmen en så stor del af synsfeltet, at det bliver nemt at leve sig ind i det, der foregår på den. Man skal faktisk dreje hovedet for at se andet end skærmen.

Der er det udvalg af ind- og udgange, som man kan forvente på en moderne skærm i den bedre ende: To HDMI-indgange, DisplayPort og USB-C. Og skulle én gigantisk skærm ikke være tilstrækkeligt, kan man koble flere i serie enten med DisplayPort-udgangen eller med USB-C.

Opløsningen er UWQHD (3440 x 1440 pixel), og opdateringshastigheden 100 Hz. Panelet er af VA-typen, der er kendt for sit gode kontrastforhold, men også for at reagere forholdsvis langsomt. Reaktionstiden på 4 millisekunder er også noget langsommere, end hvad vi ville foretrække til spil.

Philips-skærmen er imponerende, men den sætter sig mellem to stole. (Foto: Philips)

Midt imellem to stole

Jeg er ikke helt sikker på, hvem Philips vil nå ud til med 346P1CRH. Den lækre buede skærmflade indbyder til at blive brugt til spil, men både opdateringshastigheden på 100 Hz og reaktionstiden på 4 ms er i underkanten til seriøs gaming. Her burde 144 Hz og 1 ms reaktionstid være minimum. Og man kan for de samme eller færre penge få langt hurtigere skærme i mere normalt format – buede eller ej.

På sin hjemmeside slår Philips da også mere på produktivitetsforbedringen ved at have en stor skærm. Men også her er det så som så. Kæmpeskærmen vil overtrumfe enhver kontorkollega helt ned under gulvbrædderne. Men til det store kreative overblik ville jeg gerne bytte noget af opdateringshastigheden med højere opløsning. 3440 pixel i bredden er ikke nok til at presse tilstrækkeligt med data ind på den 80 cm store flade. Regnearksryttere vil sandsynligvis også foretrække en plan skærm frem for at være omringet af tal.

Panelet er kontrastrigt og lysstærkt, men ikke helt farveægte nok til grafisk produktion. I tørre tal holder skærmen 88 procent af Adobe RGB og 90 procent af DCI-P3 farverummet. Igen er det under, hvad der kræves til seriøs brug. Her ville 98 procent af P3 og 4K-opløsning (i dette tilfælde 2160p lodret) være forventeligt.

Til arbejdsbrug er et webcam et must, og skærmen har indbygget Full HD-kamera, der popper op på kommando. Skærmen kan også oplade en tilsluttet (let) bærbar via USB-C-porten.

Dækker hele synsfeltet

Der, hvor den ultrabrede Philips-skærm har sin berettigelse, er på indlevelse. Med en normal betragtningsafstand på 40-50 cm dækker det store, buede panel hele synsfeltet. Det kan godt være, at hastigheden ikke er god nok til rankede 3D-actionspil, men hvis din idé om underholdning er at bruge nogle timer inde i Cyberpunk 2077 eller for den sags skyld Red Dead Redemption 2, så er oplevelsen så meget stærkere end på den flade 27-tommer på skrivebordet.

I gaming føler man sig som en del af handlingen med Philips 346P1CRH. Desværre er den ikke hurtig nok til andet end hyggespil. (Foto: Philips)

Det samme gælder filmoplevelsen. Film skal helst ses i biografen eller – som næstbedste alternativ – på et velvoksent fjernsyn med surround-lyd. Men i en ikke-ideel verden er 34 ultrabrede tommer lige foran næsen stort set lige så overvældende som et stort IMAX-biograflærred i en sal.

Lyden er ikke i samme klasse, men de to 5 watt højttalere gør et ret hæderligt stykke arbejde, der ligger over, hvad man bliver udsat for fra de fleste fladskærme. Man kan faktisk holde ud at se en film på den måde – og også forstå dialogen.

Konklusion

Philips 346P1CRH er et overvældende bekendtskab, der tager skrivebordet i besiddelse på en måde, som få andre skærme kan. Det er fedt at være omsluttet af det, som man beskæftiger sig med, hvad enten det er spil, film eller mere alvorligt arbejde.

Desværre er den ultrabrede 34 tommers skærm hverken fugl eller fisk. Den er ikke helt hurtig nok til gaming, og den er ikke helt skarp og farveægte nok til kreativt arbejde. Hvis du er en halvstuderet røver, der gerne vil gøre lidt af det hele, kan den være et interessant bud. Især da den tillige er en formidabel skrivebordsbiograf. Men i praksis vil en lidt mindre og mere specialiseret skærm være et bedre valg for de fleste.

Karakter
Philips 346P1CRH
Premium

Home mener

Indlevelsen er langt højere end på en gammeldags flad fladskærm. Lækre farver og god lyd. Ingen G-Sync. 100 Hz er kun lige nok til gaming. Og til seriøs brug er opløsningen i underkanten til den gigantiske skærm.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Køb en – betal for tre

To-i-en-PC med det hele

For syv.. den er hurtig!

For to år siden havde den kostet det dobbelte

Fremragende allround iMac

Mesh-netværk der tåler at blive set

Mac in Black

Sej egoist-router

Laptopbrugere bliver afhængige

Chromebooks på skolebænken

Grønt fremskridt i små trin

Betalelig og superlet uden kompromiser

Lyd & Billede
Scroll to Top