Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Til krævende spillere på budget

Hvis e-sportskontrakten gik i vasken, men du stadig vil spille på højt niveau, har MSi en løsning, der er skræddersyet til din tegnebog.
Karakter
MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)
Lyd & Billede mener
Stor og lækker, superslank PC, der er stærk nok til de allerfleste spil – til en pris, der er svær at slå.
Man kan ikke få det hele for det halve. Især grafikkortet er en økonomiudgave. Men kompromiserne er velvalgte.
Specifikationer
  • Processor: 2,6 GHz Intel Core i7-10750H hexa-core (12 tråde)
  • Skærm: 17,3″ IPS, FHD (1920 x 1080), 120 Hz opdateringshastighed
  • Hukommelse: 16 GB DDR4
  • Lager: 512 GB SSD
  • Grafik: Nvidia GeForce GTX 1650Ti m. 4 GB GDDR6
  • Styresystem: Windows 10 Home, 64 bit
  • Mål og vægt: 39,7 x 2,3 x 26 cm / 2,2 kg

Tilslutninger: Wi-Fi 6, HDMI, Bluetooth 5.1, USB-C 3.2, 3 x USB 3, Ethernet, 3,5 mm audiostik, 720p webcam

Web: msi.com

Benchmarks

Vejl. pris 10 297 Produktside

Taiwanske MSi er en af de største producenter af gaming-computere, og vi har testet adskillige af dem. De fleste har været i supersportsvognsklassen, men denne gang har vi fundet en model, der også er økonomisk tilgængelig for spillere uden sponsorkontrakt. Faktisk koster den kun det halve af de fleste gaming-PC’er, vi tester.

MSi GF75 Thin er, som navnet antyder, en slank maskine. Kun 2,2 cm i tykkelsen og 2,2 kg på vægten. Det er godt klaret af en 17 tommers spilmaskine.

Låget er hængslet på undersiden, så bagenden af maskinen løfter sig, når den åbnes. (Foto: MSi)

Stramt, men bøjeligt design

Låget og toppen af kabinettet er af børstet sort aluminium. Det ser elegant og tillidsvækkende ud. Men alt det, som man ikke umiddelbart kan se, er plast, og det betyder, at computeren ikke er så stiv og ubøjelig som maskiner i ædlere, dyrere materialer. Når man trykker på power-knappen, der sidder på midten, kan man både mærke og høre, at bunden af kabinettet trykkes ned og rammer bordpladen. Heldigvis er det her en computer, som man normalt vil placere på et bord – og ikke i skødet.

MSi GF75 Thin er en fysisk stor computer, så der er plads til et numerisk tastatur i fuld størrelse. Selve tasterne er i gennemsnitlig kvalitet for et membrantastatur til bærbare. Dyrere modeller kan prale af individuel RGB-belysning af hver tast, men GF75 Thin må nøjes med rødt baggrundslys til alle taster. Men til at finde tasterne i mørke er det sådan set fuldt tilstrækkeligt.

Annonce

RGB-belysning af tastaturet findes kun på dyrere modeller. Her må du nøjes med rødt lys. (Foto: MSi)

Ikke til superhurtig grafik

Skærmen på 17 tommer er maskinens hovedattraktion. Som traditionelt for spilcomputere er opløsningen forholdsvis lav, nemlig Full HD (1920 x 1080 pixel). Til al anden brug end gaming er opløsningen i underkanten. Men til spil giver det mening, da det giver mulighed for hurtigere grafik. Opdateringshastigheden på skærmen er 120 Hz. I højere prisklasser er 144 Hz eller hurtigere normen, men til de fleste spil er 120 Hz glimrende.

Hvis du vil tilslutte en ekstra skærm, skal det ske via HDMI-porten. Der er desværre ikke nogen DisplayPort – hverken separat eller integreret i USB-C-porten. Det betyder, at høje opdateringshastigheder på eksterne skærme ikke er muligt. HDMI-porten understøtter kun op til 120 Hz opdatering ved Full HD samt 30 Hz ved 4K-opløsning. På en kraftigere maskine ville det have været en stor begrænsning, men på en økonomimodel, hvor grafikprocessoren er med til at sætte grænsen, er det et acceptabelt kompromis.

Hvad der er vigtigere, er det indre. Og selv om man ikke finder ultravoldsom hardware til den pris, virker de kompromiser, der er indgået, fornuftige. Processoren er en 10. generations Intel Core i-7 med seks kerner og 12 tråde, og der er 16 gigabyte RAM og 512 gigabyte SSD-lager. Det sikrer en ganske fornuftig hastighed. Grafikprocessoren er en Nvidia GeForce GTX 1650Ti, som er en ret ny chip, lavet specielt til forholdsvis billige gaming-bærbare.

10 på hovedet Det behøver ikke at koste en herregård at få ørerne fyldt med kamptummel og eksplosioner. Vi har testet ti gaming-headsets, der er til at betale.

Benchmarks

Som man kan forvente i en 2020-maskine, er processoren en 10. generations Core i7. Nærmere bestemt en 2,6 GHz 10750H. Den er rundt regnet dobbelt så hurtig som den, der sad i MSi Prestige 14, som vi testede tidligere på året. Det kan ses på Geekbench 5-testen, hvor GF75 Thin opnår en score på 6.119 (multi-core) og 1.205 (single-core). Det er faktisk rigtig hurtigt.

Annonce

Kontorprogramtesten PCMark 10 endte med et resultat på 4.888. Det er så absolut rigeligt til selv det sløveste regneark – og man skal op i noget fuldkommen rabiat som MSi GS66 Stealth for at få det væsentligt hurtigere.

Grafikprocessoren i MSi GF 75 er en Nvidia GeForce GTX 1650Ti. Det er næsten den samme som i MSi Prestige 14, dog med bogstaverne “Ti” på bagsmækken. Hvilket viser, at det er den turbotunede udgave. Og selv om den på ingen måde kan konkurrere med Nvidias RTX-modeller, er det faktisk en acceptabelt hurtig processor. Især når MSi har sørget for, at ingen ved en fejl slutter en lynhurtig ekstern skærm til computeren.

3DMark-testene fra UL endte med et resultat på 9.645 for Fire Strike og 4.003 for Time Spy. Det er omkring dobbelt så hurtigt som kontormaskinen MSi Prestige 14 – men kun halvt så hurtigt som sværvægts-gaming-maskiner som Acer Predator Helios 700.

Batteritesten fra PCMark 8 endte på 1:51 timer. Det lyder værre, end det egentlig er. Man skal ikke prøve at spille på batteridrift, men tager du GF75 Thin med i tasken som studie- eller arbejdscomputer, vil den sandsynligvis godt kunne klare en hel dag på en opladning.

(Foto: MSi)

Annonce

Konklusion

MSi GF75 er billigere end de fleste spilcomputere, vi tester i Lyd & Billede, men er alligevel en fuldbåren gaming-maskine. Så længe du ikke har brug for at køre de allernyeste spil i høj opløsning og høj opdateringshastighed på tre skærme på én gang.

Du får en stor og lækker 17 tommers skærm og en slank computer, der ikke er for klodset til at have med i tasken til civil brug. Til prisen er kompromiser uundgåelige, men valgene er fornuftige. Grafikprocessoren er middelmådig, men skal du have dobbelt så høj hastighed, bliver prisen tredoblet!

forfatter

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.