Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: MSi GE76 Raider 10UH

Generationsskifte på gaming

Så dukkede den første PC med GeForce RTX 3080 op. Og den rykker igen hegnspælene for 3D-ydelse i spil.

Skrevet af / 01/03/2021 - 13:30
MSi GE76 Raider 10UH
John Alex Hvidlykke

Vi tester mange forskellige gaming-computere hvert år. Men forskelle til trods er der mange ligheder, når man kigger under overfladen. For den mest afgørende faktor, når det gælder hastighed i spil, er grafikprocessoren. Den kommer oftest fra Nvidia, og da der er to år mellem hver ny generation af grafikprocessorer, sker udviklingen i spring. Senest med GeForce RTX 30xx-serien, som blev præsenteret i efteråret.

MSi GE76 Raider er den første computer, vi har fået til test med den nyeste generation af grafikprocessorer fra Nvidia. Og vi lægger ud med at gå helt til tops. GE76 Raider fås nemlig i en udgave med GeForce RTX 3080-processoren, der er seriens næstkraftigste model.

Kabinettet er i gråt metal. (Foto: MSi)

MSi GE76 Raider er en stor computer, men ikke større, end den behøver at være i kraft af sin 17,3 tommers skærm. Og sikke en skærm. Med en opdateringshastighed på 300 Hz er den fem gange så hurtig som skærmen på en almindelig rugbrødsbærbar. Det er ikke engang rekord, men det er stadig vildt.

Selve maskinen er ganske elegant, uden at være diskret. Låget er i blågråt metal med lidt sjove kanter og skæve vinkler. Resten af kabinettet, også tastaturet, er kulsort.

Tastaturet er, som vanligt for MSi’s spilcomputere, leveret af danske SteelSeries. Og selv om det ikke kommer i nærheden af rigtige mekaniske tastaturer, er følelsen strammere og mere præcis end typiske laptop-taster. Vandringen på tasterne er også lidt længere, og tastaturet er forsænket nogle millimeter, så tasterne kan blive lidt højere. På en 17 tommers maskine som denne er der selvfølgelig også plads til et numerisk tastatur.

Kabinettet er ekstra kraftigt omkring hængslerne. (Foto: MSi)

Selv om skærmen er ekstrem, kan der stadig blive brug for forstærkning i form af ekstra skærme. GE76 Raider har hele to DisplayPort-udgange; den ene som separat bøsning og den anden integreret i en af USB-C-portene. Det gør det muligt at arbejde med tre hurtige skærme på én gang.

Ud over det længe ventede GeForce RTX 3080-grafikkort finder man en 10. generations Intel Core i7-processor med otte kerner og 16 tråde under motorhjelmen. Det er udmærket, men ikke ekstremt. Der er 32 gigabyte RAM og 2 terabyte SSD-lagerplads.

Læs også Et dusin spillebøffer Hvilket gaming-headset skal ligge under juletræet i år? Læs vores store test af 12 af markedets mest interessante modeller.

Kan klare det hele

Når man køber en computer som MSi GE76 Raider, er det med én ting for øje: At kunne spille et hvilket som helst spil på markedet – og gøre det med den vildeste grafik overhovedet. Og det opfylder den til fulde. Du kan ikke finde et spil, der får den til at tabe pusten. Hvis du skubber alle grafikindstillinger i top, går frameraten ned, men du kan stadig spille det vanvittig tunge Cyberpunk 2077 med 60 billeder i sekundet i Full HD-opløsning.

Du skal lede længe efter et spil, der for alvor kan udfordre grafikkortet. (Foto: MSi)

Benchmarks

Processoren er som nævnt en Intel Core i7-10870H, som er en 2,2 GHz octa-core med 16 tråde. Det er ikke den stærkeste processor på markedet, men burde være tilstrækkeligt til spil – hvor grafikkortet tager det store slæb. Geekbench 5 ender med en score på 7.618 i multi-core og 1.225 i single-core. Det er nogenlunde som caféraceren MSi GS66.

Kontorprogramtesten PCMark 10 giver en score på 6.098. Igen ligger resultatet (selvfølgelig) højt – men ikke højere end mange, vi tidligere har testet.

Glansnummeret er naturligvis 3D-testene. 3DMark Time Spy endte med et resultat på 10.977, og 3DMark Fire Strike med 22.594. Det er fremragende, og Time Spy-scoren er rekord. Men i realiteten er ydelsen stadig på linje med Acer Predator Helio 700, der “kun” havde GeForce RTX 2080-grafik. Men parret med en kraftigere Core i9-processor.

Batteritesten gik om ikke overraskende godt, så i hvert fald overraskende lidt slemt. Batteridrift går ikke hånd i hånd med gaming, og her er en af de kraftigste gaming-bærbare til dato. Ud fra det er det godt klaret, at GE76 Raider klarede sig tæt på tre timer. Men det hænger nok sammen med, at testen simulerer kontorprogrammer – og slet ikke udnytter 3D-grafikken.

En RGB-lysstribe langs fronten, kaldet “Mystic Light,” sætter liv i spillene. (Foto: MSi)

Konklusion

MSi GE76 Raider 10UH er – med en snæver margin – den hurtigste computer, vi nogensinde har testet, når det gælder 3D-grafik. Æren for dette faktum skal gå til Nvidia og GeForce RTX 3080-grafikkortet. Der vil komme mange flere PC’er baseret på samme grafikkort det næste to år, som er det typiske tidsspand mellem generationerne. Sammenlignet med tidligere generationer er forskellen tydelig, men ikke revolutionerende. Men da prisen på den anden side er den samme som på de foregående modeller, er der i dag ingen grund til at købe en RTX 2080-maskine. Medmindre du kan få den til en passende nedsat pris.

GE76 Raider er i øvrigt en lækker og gennemført gaming-computer med al den luksus, som du kan tillade dig at forvente, når prisen kravler op over 25.000 kroner. Til rent regnearbejde er den kun hurtig, men ikke superhurtig, da der findes hurtigere processorer. Men den blev heller ikke skabt til regneark.

Karakter
MSi GE76 Raider 10UH
High End

Home mener

Grafikydelsen har fået et skub. Den er stor, men ikke vulgært stor. Og den koster faktisk mindre end sidste års bedste. Selv om prisen ikke er steget, koster det en masse penge at være med i toppen. Man kan få en middelgod PC for det, som bare et GeForce RTX 3080-kort koster.

1 kommentar til “MSi GE76 Raider 10UH”

  1. Jakob Kastrupsen

    Når det gælder gamingbærbare, var det så ikke en idé at indføre spilbenchmarks og helst ved skærmenes native opløsning?

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Tjek det billede!

Omen Transcend 14 rammer rigtigt på det meste

Den vildeste Razer Blade

Den næste ”Slim" evolution af PlayStation 5 er klar

Fem vindere

Bedre end Asus til samme pris?

Så meget gaming får du for pengene

Mus på krigsstien

Kun god til én ting

Disse gamingskærme får dig til at tabe kæben

Første test: Vildeste gamingskærm til dato

Spil med fornuft

Scroll to Top