CES 2021: Razer-laptops med RTX 3080-grafik

Hurtigere grafik, hurtigere CPU, hurtigere skærm.
Annonce
Annonce
forfatter

Med en let omskrivning af ejendomsmæglere og snigskytters motto er der tre ting, der gælder i gaming: hastighed, hastighed og hastighed. Og de tre ting leverer Razers nye generation af gaming-laptops, som er blevet præsenteret på den virtuelle CES-messe. Hurtigere processor, hurtigere skærm og navnlig hurtigere grafik.

Selv om indmaden er opdateret, ligner Razers nye Blade laptops de foregående generationer på en prik: Sorte, slanke, lidt kantede bærbare med kabinet, udfræset af en blok aluminium. Her bliver trofaste fans ikke skuffede.

Til civil brug kommer Blade i en 15-tommers udgave, der fås i henholdsvis en basismodel og en avanceret model. Som igen findes en lang række konfigurationer, tilpasset behov og pengepung. Men man skal selvfølgelig op i den avancerede udgave for at finde de vildeste nyheder.

Den avancerede udgave af Blade 15 fås således med op til 360 Hz-skærm, hvis man vælger Full HD-opløsning. Hvis der er brug for højere opløsning, kan man få maskinen med 240 Hz QHD-skærm (2560 x 1440). Endelig er kan kan vælge 4K-skærm med touch. Men så bliver hastigheden kun 60 Hz.

Razer Blade 15 fås i udgaver med op til 360 Hz skærm og GeForce RTX 3080-grafik. (Foto: Razer)

Grafikkortet i den avancerede udgave er fra Nvidias GeForce RTX 30-serie, der blev lanceret i efteråret, men som først nu er kommet i en bærbar udgave. Her er valget mellem GeForce RTX 3070 og RTX 3080.  Basisudgaven fås desuden i en version med Nvidia GeForce GTX 1660 Ti-grafik.

Maskinerne kommer med 16 GB til 32 GB RAM og 10-generations Intel Core i7-processor. At Razer har valgt at holde fast ved 10. generations-processorer efter at 11. generation er kommet ud, er lidt overraskende.

Priserne på Razer Blade 15 starter ved EUR 1800 for basisversionen med GeForce GTX 1660-grafik, og EUR 1.900 for billigste version med RTX 3060-grafik. Så vi regner forsigtigt med en startpris på ca. 15.000 kroner med dansk moms. Hvad den toptunede avancerede model med ottekerners-processor, RTX 3080-grafik og 360 Hz-skærm skal koste, tør vi ikke gætte på. Men vi glæder os til at teste den, når tiden kommer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Annonce
Annonce

Læs også

Acers chromebook-nyheder har mere power end mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort giver den kompakte bærbare ekstra kræfter til spil både hjemme og ude.
Hurtigere grafik, hurtigere CPU, hurtigere skærm.
Op til 2 terabyte lagring og 2800 MB/s hastighed.
Streaming-giganten har sikret sig Gal Gadots næste film.
Under CES 2021 viste Razer en gaming-stol frem med udrullelig OLED-skærm! Mon den også kan give massage?
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
De mest eksklusive surround-processorer fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får langt om længe sidste skrig inden for videokort. Bl.a. med 8K.
JBL fejrer 75 år med jubilæumsmodellen L100 Classic 75 og den nye retro-forstærker SA750. We wanna rock!
4K-laserprojektorer har hidtil været frygtelig dyre, men det agter LG at gøre noget ved.
Tidligere medarbejdere beskylder Huawei for diskrimination og for at blande sig i deres privatliv.
Samsung har fornyet deres flagskibe. Nu endelig med rumkorrektion – og AirPlay 2.
Kan det blive det næste store inden for billyd?
Ni nye kinesiske techfirmaer er nu blokeret i forhold til amerikanske investorer.
Renaults ikoniske minibil bliver elektrisk, men du må vente på den.