Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Nye Acer Swift Go og Swift Edge med Ryzen AI

AMD vil konkurrere med Intel på kunstig intelligens. Og hos Acer kan du vælge frit mellem begge.

Skrevet af / 22/02/2024 - 14:30
Nye Acer Swift Go og Swift Edge med Ryzen AI

Bærbare PC’er med kunstig intelligens har vi allerede skrevet en del om. De er årets mode. For eksempel lancerede Acer flere af dem på CES i januar.

Men de har hidtil alle været med kunstig Intel-intelligens. Nu følger konkurrenten efter med kunstig AMD-intelligens. Eller Ryzen AI.

Acer er de første til at tilbyde kunderne valgfri AI. Det sker med de nyeste Swift Edge 16 og Swift Go 14-laptops, der nu også fås i Ryzen-baserede udgaver.

De seneste tilføjelser til Swift-serien har processorer fra AMD Ryzen 8040-serien med (op til) AMD Radeon 780M. Og de er som nævnt udstyret med Ryzen AI. Processorerne har, der har op til otte kerner og 16 tråde, har indbygget NPU (neuralprocessor) ved siden af de gamelkendte forkortelser CPU og GPU.

Acer Swift Edge 16. (Foto: Acer)

Acer Swift Edge 16

Selv om Acer Swift Edge 16 er den ydelsesmæssigt “tunge” model, er den stadig meget bærbar. Kabinettet er af en magnesium-aluminiumslegering, og vægten er kun 1,23 kg og tykkelsen 13 mm. Den drives af (op til) AMD Ryzen 7 8840U octa-core processor med Radeon 780M grafik og AMD Ryzen AI. Der er mulighed for 32 GB RAM og 2 TB SSD-lagring. Mod en merpris.

Acer Swift Edge 16. (Foto: Acer)

Swift Edge 16 har en 16″ OLED-skærm i 3,2K-opløsning og 120 Hz opdateringshastighed.

Læs også Acer-bærbare med Ultra-kræfter Nye Acer-laptops byder på nye Intel Core Ultra-processorer med indbyggede AI-kræfter.

Acer Swift Go 14

Acer Swift Go 14. (Foto: Acer)

Acer Swift Go 14 er mere kompakt, og sikkert også endnu lettere, selv om hverken pressemeddelelsen eller webstedet afslører nogen detaljer, bortset fra, at kabinettet er af aluminium.

Den har (op til) AMD Ryzen 9 8945HS octa-core processor, Radeon 780M grafik og Ryzen AI, der lover op til 60% forbedret AI-ydeevne i forhold til forrige generation. Det er muligt at få op til 32 GB RAM og 2 TB lager.

OLED-skærmen er på 14″ og har 2,8K-opløsning og 90 Hz opdateringsfrekvens.

Acer Swift Go 14. (Foto: Acer)

Pris og tilgængelighed

Acer Swift Edge 16 (SFE16-44) vil koste fra 9.999 kroner.

Priserne på Acer Swift Go 14 (SFG14-63) begynder ved 7.699 kroner.

Begge maskiner kan købes fra andet kvartal.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Chromebooks med flere kræfter

Indret hjemmet med IKEA-AI

Mange skærmfunktioner til få kroner

Logitech-sæt bygger bro mellem arbejde og privatliv

AI flytter ind i ThinkPad'en

Dell-bærbare med AI

HP-laptops er blevet smartere

Apple opgraderer Macbook Air

Glasklar PC-skærm med AI

Der er en ny AI i byen

Arbejdsro på kontoret

Verdens første stationære PC fundet i et gammelt hus

0
Lyd & Billede
Scroll to Top