Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

AI-forbedrede bærbare fra Acer

Nye Acer-laptops byder på nye Intel Core Ultra-processorer med indbyggede AI-kræfter.

Skrevet af / 14/12/2023 - 15:32
AI-forbedrede bærbare fra Acer

December betyder ikke kun juletravlhed. Den er også tiden for en ny processorgeneration fra Intel. Nyt i 14. generation er betegnelsen Intel Core Ultra, der fremover vil markere de kraftigste processorserier, mens det gammelkendte Core-navn vil blive brugt på mere jævne modeller.

Taiwanesiske Acer har netop præsenteret de første maskiner med nye Ultra-kræfter under motorhjelmen. De første modeller bliver den superlette Acer Swift Go 14 og gaming-laptoppen Predator Triton Neo 16.

Acer Swift 14 Go. (Foto: Acer)

Acer beskriver Acer Swift Go 14 (SFG14-72) som “AI-klar”. PC’en er drevet af Intel Core Ultra-processorer med den ligeledes nye Intel Arc-GPU samt Intel AI Boost – altsammen integreret i de nye processorer. Acer Swift Go 14 fås med (op til) den nye Intel Core Ultra 7 155H-processor.

Listen af AI-forbedringer er lang, men Acer nævner blandt andet PurifiedVoice-teknologi til at fjerne uønskede baggrundsstøj og Acer PurifiedView til at forbedre brugerens fremtræden på skærmen under videomøder. Udførelsen af opgaver skulle også blive lettere på Swift-laptoppen med Microsofts Copilot i Windows 11.

Skærmopløsningen er (op til) 2,8K-opløsning (2.880 x 1.800) OLED-panel og 90 Hz opdateringshastighed. Batterilevetiden er angiveligt op til 12,5 timer. Der er to USB Type-C, HDMI 2.1 og et MicroSD-slot.

Acer Predator Triton Neo 16. (Foto: Acer)

I den fysisk tungere ende finder vi gaming-laptoppen Predator Triton Neo 16 (PTN16-51), der ligeledes er udstyret med Intel Core Ultra-processor. Grafikken varetages – ikke overraskende – af Nvidia GeForce RTX 40-serie GPU’er.

Mere overraskende er det, at 16-tommers skærmen fås med opløsning op til 3,2K samtidig med 165 Hz opdateringshastighed. Predator Triton Neo 16 har de porte, man forventer i en gaming-PC: HDMI, en USB-C Thunderbolt 4-port og en Micro SD-kortlæser.

Priser og tilgængelighed

Acer Swift Go 14 (SFG14-72) kan købes fra første kvartal af 2024 til priser fra 7.999 kroner.

Predator Triton Neo 16 (PTN16-51) vil ligeledes være tilgængelig første kvartal. Her begynder priserne 13.999 kroner.

(Foto: Acer)
John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hurtigt net til tilgængelig pris

Jensen Huang Superstar

Krig på AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google skal lave AR-briller

ICQ-chat lukker ned

Copilot+ et "mareridt for privatlivets fred"

Populær bar får efterfølger

Ingen M4 til stationære Mac'er i år

Nu kommer de hurtige, intelligente PC'er

Dell Inspiron: Fleksible laptops til skrivebordet

Små og stærke PC'er i grønt look

Scroll to Top