TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

CES 2021: Razer-laptops med RTX 3080-grafik

Hurtigere grafik, hurtigere CPU, hurtigere skærm.

forfatter
Publiceret 14/01/2021 - 08:30

Med en let omskrivning af ejendomsmæglere og snigskytters motto er der tre ting, der gælder i gaming: hastighed, hastighed og hastighed. Og de tre ting leverer Razers nye generation af gaming-laptops, som er blevet præsenteret på den virtuelle CES-messe. Hurtigere processor, hurtigere skærm og navnlig hurtigere grafik.

Selv om indmaden er opdateret, ligner Razers nye Blade laptops de foregående generationer på en prik: Sorte, slanke, lidt kantede bærbare med kabinet, udfræset af en blok aluminium. Her bliver trofaste fans ikke skuffede.

Til civil brug kommer Blade i en 15-tommers udgave, der fås i henholdsvis en basismodel og en avanceret model. Som igen findes en lang række konfigurationer, tilpasset behov og pengepung. Men man skal selvfølgelig op i den avancerede udgave for at finde de vildeste nyheder.

Den avancerede udgave af Blade 15 fås således med op til 360 Hz-skærm, hvis man vælger Full HD-opløsning. Hvis der er brug for højere opløsning, kan man få maskinen med 240 Hz QHD-skærm (2560 x 1440). Endelig er kan kan vælge 4K-skærm med touch. Men så bliver hastigheden kun 60 Hz.

Razer Blade 15 fås i udgaver med op til 360 Hz skærm og GeForce RTX 3080-grafik. (Foto: Razer)

Grafikkortet i den avancerede udgave er fra Nvidias GeForce RTX 30-serie, der blev lanceret i efteråret, men som først nu er kommet i en bærbar udgave. Her er valget mellem GeForce RTX 3070 og RTX 3080.  Basisudgaven fås desuden i en version med Nvidia GeForce GTX 1660 Ti-grafik.

Maskinerne kommer med 16 GB til 32 GB RAM og 10-generations Intel Core i7-processor. At Razer har valgt at holde fast ved 10. generations-processorer efter at 11. generation er kommet ud, er lidt overraskende.

Priserne på Razer Blade 15 starter ved EUR 1800 for basisversionen med GeForce GTX 1660-grafik, og EUR 1.900 for billigste version med RTX 3060-grafik. Så vi regner forsigtigt med en startpris på ca. 15.000 kroner med dansk moms. Hvad den toptunede avancerede model med ottekerners-processor, RTX 3080-grafik og 360 Hz-skærm skal koste, tør vi ikke gætte på. Men vi glæder os til at teste den, når tiden kommer.

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
90'erne har ringet: Winamp er tilbage I internettets barndom og skribentens ungdom var det Winamp, der styrede musikken til festen. Nu er afspilleren tilbage efter næsten 10 års fravær.
Nu er Samsungs nye gaming-skærm på hylderne De nye 4K-skærme Odyssey Neo G8 og Odyssey Neo G7 lover vild ydelse!
Kone dropper fast forbindelse 15 års forskning tog det, før den klassiske gamingmus Roccat Kone XP kom i en trådløs udgave.
Razers lysdrevne taster er krøbet Razer DeathStalker V2 er opdateret med lavere, lettere taster, der holder længere.
En velkommen oplevelse med blødere tonalitet Vi kan kun være enige i, at teknologi skal være for alle. Men behøver man pakke den ind i sludder?
Hurtigste MacBook Air til dato Apples ultrabook har fået nyt design og en vitaminindsprøjtning, der vil noget. Men prisen er derefter.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend