Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

MWC 2024: Usynlig laptop fra Lenovo

Lenovos frække Crystal-laptop var ikke til at overse - selv om det netop var meningen.

Skrevet af / 28/02/2024 - 12:30
MWC 2024: Usynlig laptop fra Lenovo

Lenovo benyttede MCW 2024 til at fremvise stribevis af PC’er til hjem og kontor; PC’er, der snart kan købes. Og som alle var nye generation af velkendte modeller. Men den mest opsigtsvækkende nyhed på standen i Barcelona var en konceptmodel, der måske engang i fremtiden bliver et kommercielt salgbart produkt: Den glasklare, genenmsigtige Crystal-PC.

Crystal-laptoppen, der bærer det formelle navn ThinkBook Transparent Display Laptop Concept, er en futuristisk bærbar computer med gennemsigtig 17,3-tommer Micro-LED-skærm. Den kantløse skærm, gennemsigtige tastaturområde og “svævende” fod får næsten computeren til at forsvinde.

Crystal-PC’en var et designkoncept, men et fungerende et af slagsen. (Foto: Peter Gotschalk)

Micro-LED-skærmen har i følge Lenovo en lysstyrke på 1.000 nit og og høj nok kontrast til at blive brugt udendørs. Men den gennemsigtige skærm havde af god grund mindre kontrast til omgivelsene.

Den gennemsigtige skærm giver mulighed for at smelte det digitale og det fysiske miljø sammen og vise billeder “frit i luften”. Noget, vi har ventet på siden Blade Runner i 1982.

Vikeligheden – med undertekster

Lenovos vision med Crystal-PC’en går længere end til fritsvævende billeder. Ved hjælp af Artificial Intelligence Generated Content (AIGC) skal den gennemsigtige åbne for interaktion med fysiske objekter, hvor man på skærmen vil kunne se ekstra information om objekterne overlejret. En pen og tegnebræt giver mulighed for at interagere kreativt med den blandede virkelighed.

Der er ingen oplysninger om, hvornår – om nogensinde – den gennemsigtige PC vil kunne købes.

ThinkPad T-serien

Anderledes håndgribeligt virkelige var de nye modeller i ThinkPad T-serien, der er en af Lenovos mest succesrige bærbare computere. Her havde Lenovo femte generation af ThinkPad T14, T14s og T16 med i Barcelona. En nyhed er “Communications Bar” i toppen af skærmen, der huser et 5 Mp-kamera, støjreducerende mikrofoner og også fungerer som håndtag til åbning.

De nye ThinkPad-modeller vil kunne købes med Intel Core Ultra-processorer og op til 64 GB RAM og 2 TB lager. ThinkPad T14 Gen 5 fås med skærmopløsning op til 2,8 K OLED, mens den større ThinkPad T16 Gen 3 fås med op til 4K OLED-skærm.

08_ThinkPad_T14_5_Luna_Grey_Intel_3Q_front_left_open_KB_display 03_ThinkPad_T14_5_Eclipse_Black_Intel_Modern_reliable 03_ThinkPad_T14s_5_Intel_Modern_and_reliable_business_machine 03_ThinkPad_T16_3_Eclipse_black_Home_use
<
>
ThinkPad T14 Gen 5. (Foto: Lenovo)

ThinkBook 14 2-in-1 Gen 4 – Intelligent 2-i-1

Men det hele handlede dog ikke om arbejdspladsen. Lenovo har også PC’er til hjemmekontoret. Her viste man generation 4 af ThinkBook 14 2-in-1, der er har 360-graders skærm. Selv om hængslet går hele vejen rundt, er PC’en slank som en normal ultrabook.

ThinkBook 14 fås med Intel Core Ultra-processorer og op til 64 GB RAM og 2 TB lager.

05_ThinkBook_14_2_in_1_4_Luna_Grey_Intel_Hero_front_facing_left 01_ThinkBook_14_2_in_1_4_Luna_Grey_Intel_Presentation
<
>
ThinkBook 14 2-in-1. (Foto: Lenovo)

ThinkVision M14t Gen 2 Mobile Monitor er en sjov og praktisk fritstående 14″ touchskærm. Skærmen tilkobles med USB-C og kan bruges med både PC og mobil.

ThinkVision M14t Gen 2. (Foto: Lenovo)

Produktnyhederne i ThinkPad og ThinkBook-serien, samt ThinkVision-skærmen kan alle købes fra maj. Priser og nøjagtige specifikationer er ikke tilgængelige endnu.

 

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Chromebooks med flere kræfter

Indret hjemmet med IKEA-AI

Mange skærmfunktioner til få kroner

Logitech-sæt bygger bro mellem arbejde og privatliv

AI flytter ind i ThinkPad'en

Dell-bærbare med AI

HP-laptops er blevet smartere

Apple opgraderer Macbook Air

Glasklar PC-skærm med AI

Der er en ny AI i byen

Arbejdsro på kontoret

Verdens første stationære PC fundet i et gammelt hus

0
Lyd & Billede
Scroll to Top