Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST Swivl

Automatisk kameramand til din iPhone

Nu kan du filme dig selv eller andre uden hænder. Swivl er en motoriseret holder til din iPhone, og den sørger for at følge dig automatisk, så telefonen også kan filme dig, mens du bevæger dig.
Lyd & Billede mener
Nem opsætning og betjening Digital mikrofon understøtter iOS
Langsom Dyr
Specifikationer
  • iOS digital mikrofon, 2,4 GHz trådløs forbindelse, IR
  • Kompatibel med iPod touch 4. generation, iPhone 4/4S
  • 2 x AA + 2 x AAA-batterier

Tanken bag Swivl er at yde hjælp til de mange YouTube-stjerner og andre derude på nettet, som holder af at filme sig selv. Det kan være lidt af en opgave helt på egen hånd, så mange selvoptagede videoer (både i den ene og den anden forstand) bliver en lidt kedelig affære, hvor videoens hovedperson blot sidder stille og taler ind i sit webkamera.

Sammen med en lille sensor, som du skal have hængende om halsen eller sat fast til din skjorte via en lille metal-clip, sørger Swivl-holderen for, at din iPhone 4/4S eller iPod touch kan følge og filme dig, mens du bevæger dig rundt i lokalet. Du kan bevæge dig i en maksimal afstand på 10 meter væk fra din Swivl, som kan følge med 360 grader horisontalt og sågar vippe med +10 og -20 grader. Så du må gerne hoppe på stedet, det bliver også filmet!

I sensoren sidder der en digital mikrofon, som er kompatibel med iOS, og dermed bliver også det, du siger, optaget i god kvalitet, selv om du står adskillige meter væk fra kameraet.

Både på holder og sensor er der to identiske knapper, nemlig Action og Record. Når din iPhone eller iPod sidder i holderen, og de to enheder er forbundet, så kan du starte og standse video-optagelse ved et klik på optageknappen på sensoren. Den motoriserede holder følger dig automatisk, mens det kræver, at du holder Action-knappen nede, hvis kameraet skal bevæge sig op og ned.

Børnesygdomme
For så vidt holder Swivl, hvad den lover. Sammen med en app, som du bliver bedt om at downloade, første gang din iPhone eller iPod bliver sluttet til holderen, fungerer Swivl dybest set efter hensigten. Holderen følger efter sensoren, optagelser påbegyndes og standses, og der filmes både op og ned helt efter bogen. Det skal også fremhæves, at Swivl er nem både at sætte op og betjene, så hvis du kan leve med produktets begrænsninger, og hvis du virkelig har et reelt behov for at filme dig selv, så er Swivl nok en overvejelse værd.

Annonce

Men begrænsningerne skal have et ord eller to med på vejen, for de kan godt irritere, selv om der ikke ligefrem er tale om en “deal-breaker”. For det første er Swivl faktisk ret langsom. Lad være med at tro, at du kan bruge Swivl til at filme dit barns hektiske leg, for den motoriserede holder kan knap nok følge med, hvis du bevæger sig fra den ene side og tilbage igen i almindeligt skridttempo. Heller ikke selv om du sætter app’en til den såkaldte Sport-modus. Swivl kan klare relativt rolige og langsomme bevægelser og ikke mere. Ellers vil du se dig selv forsvinde ud af billedet på dine videoer, og det var vel ikke meningen?

Swivl-sensoren skaber forbindelse til holderen både via IR og 2,4 gigahertz radiokommunikation, og hvis holderen forsvinder ud af sensorens “synsfelt”, så har du det andet problem på halsen, nemlig hakkende bevægelser på grund af dårlig forbindelse.

Konklusion
Alt i alt er Swivl en sjov lille gadget, der til en vis grad lever op til vores forventninger. Du kan bruge den til at filme dig selv sammen med din iPhone eller iPod, og så længe du ikke bevæger dig for hurtigt, bliver optagelserne ganske gode. Lydkvaliteten bliver god, så længe du bruger sensorens digitale mikrofon, som sender din stemme trådløst til kameraet. Helt billig er Swivl ikke. 1.050 kroner koster den, men den skal bestilles fra USA, så dertil skal du lægge forsendelse og told.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.