Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Actionkamera-duel: DJI Osmo Action 4 mod GoPro Hero12 Pro

Duel: Actionkamera for alle

Når mobilkameraet er for dårligt, og systemkameraet er for upraktisk, kan det være, at du simpelthen har brug for et ordentligt actionkamera.

Skrevet af / 20/04/2024 - 12:00
Actionkamera-duel: DJI Osmo Action 4 mod GoPro Hero12 Pro
Geir Gråbein Nordby

Produkter i denne test

Actionkameraer er blevet et uundværligt værktøj til at fange livets mest spændende øjeblikke, hvad enten du er ekstremsportsudøver, entusiastisk hobbyfotograf eller bare vil forevige familiens aktive ferieoplevelser. Disse små, robuste og alsidige kameraer lader dig tage seeren med ind i øjeblikket på en måde, som ingen andre kameraer kan.  

Actionkameraernes styrke ligger i deres kompakte størrelse, solide vandtætte byggekvalitet og – størrelsen taget i betragtning – imponerende billedkvalitet. Du kan fastgøre dem til din krop, hjelm, cykelstyr eller surfbræt og fange perspektiver, som ellers ville have været umulige. Og med den stadigt bedre digitale stabilisering bliver optagelserne jævne og skarpe, selv ved vild action. 

Læs også Tag bedre feriebilleder Få ting bringer minderne til live som gode fotos. Her får du tips til, hvordan dine billeder bliver så gode som muligt.

Også til daglig brug

Men actionkameraerne er ikke kun til ekstremsport. De egner sig også godt til hverdagsbrug som vlogging (videoblogging), dokumentation af projekter eller til at fange sjove øjeblikke, når man er på tur. Uanset om det er med familie eller venner. Mange modeller er blevet så brugervenlige, at selv nybegyndere nemt kan sætte dem op og styre dem med nogle få knaptryk.  

GoPro har længe været stået øverst på skamlen i actionkamera-verdenen. Deres kombination af kontinuerlig innovation, kvalitet, alsidighed og ikke mindst et omfattende økosystem af tilbehør og software har givet dem en dominerende markedsposition. 

GoPro mod verden

Men i de senere år er konkurrencen blevet intensiveret. Udfordrere som DJI har meldt sig på banen med nye, innovative kamerakoncepter. For at tage kampen op med GoPro er de nødt til at tilbyde noget ekstra – det være sig unik funktionalitet, overlegen ydelse på specifikke områder, bedre brugervenlighed eller simpelthen mere valuta for pengene.  

I denne test ser vi nærmere på to af de hotteste actionkameraer på markedet lige nu: GoPro Hero 12 Black og DJI Osmo Action 4. Begge byder på imponerende specifikationer og nye funktioner, men hvem løber af med sejren?

Produkter i denne test

DJI Osmo Action 4

DJI udfordrer GoPro

DJI Osmo Action 4 byder på smarte funktioner og glimrende videokvalitet. Men er det nok til at udfordre GoPros position?

Solidt design, vandtæt ned til 18 meter og magnetiske fæsteløsninger. Understøttelse af trådløs Bluetooth-mikrofon er et stort plus, men allervigtigst er videokvaliteten imponerende.
Ikke lige så mange funktioner som GoPro, bl.a. mangler muligheden for at 'låse' horisonten. Video i mørke omgivelser kan altid blive bedre.
Læs hele testen

GoPro Hero12 Black

GoPro er stadig favoritten

Konkurrencen spidser til, men GoPro Hero12 Black holder fast i favoritværdigheden blandt actionkameraer.

Fantastisk alsidigt actionkamera med flot billedkvalitet. Et must for actionsportsudøvere og professionelle videofotografer.
Ikke store fremskridt siden forgængeren. Middelmådig batteritid.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Det bedste fuldformat-videokamera?

Knivskarpt portrætobjektiv

Lækkert kamera i 80'er kostume

Kan DJI slå GoPro?

Rejsevenligt og kompakt

Ekstrem skarphed i et handy format

Kameraet der aldrig går af mode

Længe ventet opgradering

Kompakt og kompetent telezoom

Større instant-billeder

Flyvende dobbeltdækker

Kamera med kunstig intelligens

Scroll to Top