Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: DJI Osmo Action 4

DJI udfordrer GoPro

DJI Osmo Action 4 byder på smarte funktioner og glimrende videokvalitet. Men er det nok til at udfordre GoPros position?

Skrevet af / 20/04/2024 - 12:00
DJI Osmo Action 4
Geir Gråbein Nordby

Med sin Osmo Action-serie har DJI positioneret sig som en solid udfordrer til markedsførende GoPro inden for actionkameraer. Det nyeste skud på stammen er Osmo Action 4, som byder på en række forbedringer i forhold til forgængeren. 

Design og konstruktion

Action 4 bevarer den kompakte og typiske actionkamera-størrelse. En særlig funktion er de magnetiske fæstemuligheder, som gør det hurtigt og nemt at fæstne kameraet i forskellige positioner. Imponerende er også, at kameraet er vandtæt ned til hele 18 meter uden ekstra hus, til sammenligning med 10 meter for GoPro Hero 12 Black 

Kameraets skærme har også fået en opgradering med touchskærm både foran og bagpå. Frontskærmen er mere praktisk til selfies og vlogging. Begge skærme har også høj lysstyrke, hvilket gør dem nemme at se selv i stærkt sollys. 

Apropos stærkt sollys, så følger der en Osmo Action Lense Hood med i æsken. For at benytte denne, skal det vandtætte dæksel på objektivet dog fjernes – og så skal du være opmærksom på, at kameraet ikke længere er vandtæt. 

DJI Osmo Action 4 with Mic 2
DJI Osmo Action 4 kan kobles trådløst til Mic 2 med Bluetooth. Foto: DJI

Bluetooth-mikrofon

En af de største nyheder i Osmo Action 4 er muligheden for at tilslutte DJI’s nye Mic 2 minimikrofon trådløst via Bluetooth. En mikrofon, jeg har fået til test i en anden anledning, og jeg kan bekræfte, at det fungerer problemfrit. Kameraet har en god indbygget mikrofon, som giver meget bedre lyd end GoPro uden hjælpemidler. Den eksterne mikrofon tager lyden til nye højder – lyden er krystalklar, uden at der er ledninger i vejen.     

Der advares om, at lyden fra mikrofonen kan blive forstyrret, f.eks. af droner i nærheden, eller hvis du er et andet sted med meget trådløs teknologi omkring dig. I sådanne tilfælde kan det være smart at have en backup-løsning, men i de fleste situationer er Bluetooth-mikrofonen fantastisk brugervenlig.

DJI Osmo Action 4 vs GoPro Hero12 Black front screens DJI Osmo Action 4 vs GoPro Hero12 Black main screens
<
>
Både hoved- og frontskærmen har højere lysstyrke på DJI Osmo Action 4 end på GoPro Hero12 Black. Foto: Geir Gråbein Nordby

DJI Osmo Action 4: Billedkvalitet

Når det gælder billedkvalitet og ydelse, klarer Action 4 sig rigtig godt. Den større 1/1,3-tommers sensor giver skarpere billeder og video sammenlignet med den tidligere model. Videokvaliteten imponerer i 4K-opløsning, selv om konkurrenten GoPro kan prale af en endnu højere opløsning på 5,3K. I de fleste situationer er det rigeligt med 4K, selv om du ikke har samme mulighed for at beskære i efterbehandlingen uden at miste opløsning. DJI kan heller ikke låse horisonten, som GoPro kan, en funktion, der hurtigt kan blive vanedannende.    

Der hvor Action 4 virkelig udmærker sig, er i svagt omgivelseslys. Her ser vi tydeligt fordelen ved den store sensor, som håndterer udfordrende lysforhold bedre end de fleste actionkameraer. Inklusive GoPro. Det ses tydeligt, hvis man f.eks. filmer en biltur fra dagslys ind i en mørk tunnel, at GoPro-videoen bliver mere kornet, og at reklamebogstaverne på lastbilerne ikke står lige så skarpt. Selv om GoPro også er god her, er DJI en tand bedre.    

Når det gælder videostabilisering, er den rigtig god hos DJI. Den er endnu mere avanceret på GoPro, hvor der som nævnt er mulighed for at låse horisonten. Men i de fleste tilfælde er det svært at se forskel. De giver begge en jævn og flot video.    

I øvrigt inviteres du til at downloade LightCut-app’en for at få det bedste ud af dine videoer. 

DJI Osmo Action 4 lifestyle 3
Foto: DJI

10-bit uden D-Log

For erfarne brugere er det også en kærkommen mulighed at kunne optage i 10-bit farver uden at skulle bruge farveprofilen D-Log. Det giver større dynamikområde og redigeringsmuligheder, uden at man behøver at farvegradere optagelserne bagefter. Det svarer til HDR-indstillingen på GoPro Hero12. Du kan selvfølgelig bruge D-Log, hvis du vil, hvilket giver dig mere fleksibilitet, hvis du vil bruge LUT’er i efterbehandlingen.    

En anden smart funktion er den indbyggede farvetemperatur-sensor. Den sikrer mere eller mindre korrekte farver i alle situationer, selv under vand, uden at man behøver at indstille noget manuelt. Sammenligner vi med GoPro, ser vi, at Action 4 rammer farverne mere præcist med det samme, mens GoPro bruger et par sekunder på at justere. Med hurtige bevægelser mellem lys og skygge er det rart, at kameraet ikke “føler sig frem” og justerer frem og tilbage. Det er bare, som det skal være. 

DJI Osmo Action 4 big sensor
Større sensor giver bedre billedkvalitet i dårligt lys. Illustration: DJI

Batteritid og opladning

Batteritiden er en udfordring ved actionkameraer, men DJI ser ud til at have klaret det lidt bedre end sin amerikanske konkurrent. Omkring 160 minutters optagelse i 1.080p er omtrent det samme, som GoPro lover, men DJI ser ud til at klare sig bedre. Den hurtige opladning fra 0-80 procent på 18 minutter er et stort plus.     

Køber du Adventure-sættet, som jeg har fået til test, følger der to ekstra batterier og et praktisk ladeetui med, som oplader alle tre på samme tid. Du behøver bare en USB-oplader eller en powerbank ved siden af.   

Pålidelighed

Et af de vigtigste kriterier for et actionkamera er pålidelighed. Her scorer Osmo Action 4 højt. Efter et par måneders brug har kameraet ikke vist nogen tegn på funktionsfejl. Touchskærmene reagerer hurtigt og fint, og overophedning er ikke noget problem, heller ikke ved længere optagelser. Det lover godt for holdbarheden i længden. 

DJI Osmo Action 4 hero
Foto: DJI

Konklusion

DJI Osmo Action 4 er et yderst kompetent og solidt bygget actionkamera. Kombinationen af brugervenlighed, god billedkvalitet selv i svagt lys, 10-bit uden LOG, automatisk og lynhurtig farvebalance, understøttelse af trådløs mikrofon og hurtig opladning gør det til et rigtig godt valg.    

Kameraet er teknisk set virkelig godt og bedre end GoPro Hero12 Black i begrænset lys. Dog har GoPro så mange flere cool funktioner, at vi hælder i retning af GoPro som actionkamera, hvis vi skal vælge en favorit. Men for professionelle brugere har DJI sine egne fordele, som gør det værd at overveje. 

DJI Osmo Action 4 in water DJI Osmo Action 4 in water 2 DJI Osmo Action 4 lifestyle 2 DJI Osmo Action 4 app DJI Osmo Action 4 lifestyle 4 DJI Osmo Action 4 front & back beauty DJI Osmo Action 4 front DJI Osmo Action 4 hero 2
<
>
Foto: DJI
Karakter
DJI Osmo Action 4
Premium

Lyd & Billede mener

Solidt design, vandtæt ned til 18 meter og magnetiske fæsteløsninger. Understøttelse af trådløs Bluetooth-mikrofon er et stort plus, men allervigtigst er videokvaliteten imponerende. Ikke lige så mange funktioner som GoPro, bl.a. mangler muligheden for at 'låse' horisonten. Video i mørke omgivelser kan altid blive bedre.

Også i denne test:

Actionkamera-duel: DJI Osmo Action 4 mod GoPro Hero12 Pro

GoPro Hero12 Black

GoPro er stadig favoritten

Konkurrencen spidser til, men GoPro Hero12 Black holder fast i favoritværdigheden blandt actionkameraer.

Fantastisk alsidigt actionkamera med flot billedkvalitet. Et must for actionsportsudøvere og professionelle videofotografer.
Ikke store fremskridt siden forgængeren. Middelmådig batteritid.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Det bedste fuldformat-videokamera?

Knivskarpt portrætobjektiv

Lækkert kamera i 80'er kostume

Kan DJI slå GoPro?

Rejsevenligt og kompakt

Ekstrem skarphed i et handy format

Kameraet der aldrig går af mode

Længe ventet opgradering

Kompakt og kompetent telezoom

Større instant-billeder

Flyvende dobbeltdækker

Kamera med kunstig intelligens

Lyd & Billede
Scroll to Top