Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Fujifilm Instax Link Wide

Se mere af dit motiv

Alene størrelsen gør Instax Wide-printeren til den mest interessante instant foto-printer.

Skrevet af / 19/12/2023 - 11:05
Fujifilm Instax Link Wide
Lasse Svendsen

Den største ulempe ved de fleste instant-printere er, at billederne er så små. Ofte kun lidt større end et stort frimærke. Det betyder, at det ikke er så nemt at se motivet, især hvis billedet indeholder mange oplysninger.

Med den større Instax Link Wide fra Fujifilm er problemet stort set løst. Her er billederne i bredformat, med et billedområde på 62 x 99 mm, fra ark, der er 86 x 108 mm i størrelse. Alene det gør Instax Link Wide til den mest alsidige instant-printer.

Fujifilm Instax PAL er et lillebitte digitalkamera med en printknap. (Foto: Lasse Svendsen)

Den kan printe fotos fra enhver mobiltelefon med Instax Link Wide-appen installeret, men også fra Fujifilms Instax Pal som er et lille digitalkamera, der kan printe fotos på Instax mini, Instax Square og dette, Instax Wide. Det er måske ikke kameraet til at fange vigtige begivenheder, men i det mindste er det sjovt at se folks ansigter, når du trækker det lille dråbeformede kamera op af lommen og tager et billede.

Læs også Instabilleder på sekunder Fede effekter og god billedkvalitet gør Instax-printeren til et rigtig godt køb.

Bagefter kan du printe billederne efter at have tilføjet effekter, justeret lys, kontrast og farvemætning. For ikke at tale om at tilføje QR-koder.

Alt dette gøres i app’en, som er fint selvforklarende.

IMG_0192 IMG_0191 IMG_0189 IMG_0187
<
>

Lydeffekter og indtalte beskeder

En normal udskrift tager lige under 15 sekunder, og billedet vises på arket i slowmotion. Efter kort tid er billedet færdigt, og man kan se motivet tydeligt. Hvis du vil, kan du tilføje emojis, tekst og effekter fra op til 30 skabeloner.

Du kan også tilføje en QR-kode, som udskrives i et valgfrit hjørne af billedet. Koden kan indeholde et link til det sted, hvor billedet er taget, en lydfil eller en besked, f.eks. en lykønskning til fødselaren. Modtageren skal blot scanne koden for at åbne lydfilen eller det indhold, der er skjult i QR-mønsteret.

Kassetterne indeholder 10 ark. (Foto: Lasse Svendsen)

Billederne kan gemmes i Instax-app’en, så man kan tage en ekstra kopi, når man vil. Billederne kan også gemmes digitalt på Instax UP og derfra deles med venner og familie.

Kassetterne med Wide-arkene – Fujifilm kalder det film – indeholder 10 ark, og er de samme som dem, man køber til Instax Wide 300-kameraet. I øjeblikket det eneste Instax-kamera til de brede kassetter.

Læs også Fujifilm instax WIDE 300 Polaroidkameraer er super populære, hvilket er let at forstå. Men det er ikke på grund af billedkvaliteten.

Udskriftskvaliteten

Billedkvaliteten vil aldrig blive så skarp eller mættet som fra en rigtig fotoprinter. Men billederne fra en Instax-printer er jo heller ikke beregnet til gallerier, men snarere til fysisk deling eller som et kært minde på køleskabsdøren. Som sådan fungerer de fint, selvom farvemætningen og kontrasten skal justeres lidt, før der trykkes print.

Som du kan se, er kontrasten på print ikke så god som originalen uden justeringer på forhånd. (Foto: Lasse Svendsen)

Billedopløsningen på 318 dpi er god nok til billedformater, men farverummet er begrænset til 256 farver, hvilket kan mærkes, hvis man ikke justerer farvemætningen inden print.

Konklusion

Fujifilm Instax Link Wide er en relativt stor instant-printer til ekstra store instant-fotos. Fordelen er, at billederne er meget større end dem fra andre instantprintere, og bredformatbillederne giver mere billedglæde end dem fra Fujifilms Instax Mini-printere. Med mulighed for et stort antal effekter, QR-koder og billedjustering kan man have meget sjov med billederne fra printeren.

Karakter
Fujifilm Instax Link Wide
Basic

Lyd & Billede mener

Store billeder i bredformat i god kvalitet. QR-koden kan indeholde lyd, links eller beskeder. App, der er nem at bruge. Størrelsen. Batteriet kan ikke udskiftes.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Sådan vælger du det rigtige objektiv til kameraet

Kompakt og kompetent

Trækker motivet meget nærmere

Det bedste fuldformat-videokamera?

Knivskarpt portrætobjektiv

Lækkert kamera i 80'er kostume

Kan DJI slå GoPro?

Rejsevenligt og kompakt

Ekstrem skarphed i et handy format

Kameraet der aldrig går af mode

Længe ventet opgradering

Kompakt og kompetent telezoom

Scroll to Top