TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST Fujifilm Instax Square Link

Mobilprinter til kvadratiske billeder

Fede effekter og god billedkvalitet gør Instax-printeren til et rigtig godt køb.

forfatter
Publiceret 19/12/2022 - 14:00
Karakter
Fujifilm Instax Square Link
L&B mener
Store kvadratiske billeder, du kan lægge tekst og effekter på. Relativt god printkvalitet. Brugervenlig app med mange funktioner.
Printeren er ret stor. Batteriet er ikke udskifteligt.
Specifikationer
 • Type: Instant fotoprinter 
 • Billedstørrelse: 62 x 62 mm, arkstørrelse 86 x 72 mm 
 • Opløsning: 318 ppt 
 • Billedformat: Jpeg, PNG, HEIF, DNG 
 • Skærm: Nej 
 • Tilslutning: USB-C 
 • Trådløs: Bluetooth 4.2 
 • Batteritid: 100 billeder 
 • Mål/vægt: 105 x 127 x 37 mm / 236 g 
 • jdepunkter: Specialeffekter, AR-print, Square Link-app 
 • Web: fujifilm.dk 
Vejl. pris 1099Pr. 19/12/2022 Produktside

Med denne lille smartphone-printer kan du udskrive større, kvadratiske fotos i bedre kvalitet, end du normalt kan med en transportabel printer.  

Den relativt store Instax-fotoprinter bruger større ark end normalt for den type printer. I stedet for billeder i kreditkortstørrelse printer Instax Square Link kvadratiske billeder på 62 x 62 mm på ark, som er 86 x 72 mm store.  

Det giver dig flere muligheder for at lege med tekst og effekter – og ikke mindst AR-effekter, som du ‘fremkalder’ ved at scanne en QR-kode på billederne. 

Dermed kan du dele både fysiske billeder og skjulte effekter med andre, som garanteret bliver begejstrede over f.eks. et fødselsdagskort med lagkage i AR. 

Fujifilms Instax-printer er, som billederne antyder, større end de små mobile fotoprintere plejer at være. Alligevel er den bærbar nok til at have med på farten og klar til at printe fysiske, kvadratiske kopier af mobilbillederne, når og hvor det passer dig. 

Fujifilm Instax Square Link

Foto: Lasse Svendsen

App med mange effekter

For at printe billeder skal du downloade Fujifilms Square Link-app til mobilen. Derefter kan du udskrive et billede på ca. 12 sekunder, og efter halvandet minut er det fuldt fremkaldt. Men det fedeste er, at du kan tilføje effekter til billedet, enten i form af tekst, symboler eller doodles.  

Hver kassette indeholder 10 ark. (Foto: Lasse Svendsen)

Det er dog slet ikke alt. Du kan også lægge en QR-kode på, som skjuler en animeret effekt, f.eks. den nævnte lagkage eller en kort tekst, hvor du ønsker tillykke med dagen. Eller et billede på billedet, der kun vises, når man scanner QR-koden på billedet. Koden kan i øvrigt placeres i det hjørne, hvor den passer bedst, så den ikke dækker motivet.  

Appen giver dig mange flere muligheder end bare at printe kopier af billederne. (Foto: Lasse Svendsen)

Billeder med effekter kan lagres i app’en og hentes frem senere, hvis man vil printe en ekstra kopi.  

Det er også muligt at justere billedernes kontrast, mætning og lys, lægge filtereffekter på, og lave collager af billeder. Stillbilleder kan hentes fra en video og printes ud, og printeren kan også udskrive på specialpapir til sort/hvid, eller ark med farvede rammer eller med effekter. Disse kan købes til Instax-printeren, og hver æske indeholder 10 ark. 

90 sekunder efter at billedet er printet ud, er det færdigfremkaldt. (Foto: Lasse Svendsen) 

Printkvaliteten

Billederne bliver rigtig fine. Hvis de virker lidt blege, vil jeg anbefale at justere farvemætningen og kontrasten, før du printer ud. Ellers bliver resultatet endnu blegere, når billedet er færdigfremkaldt. Opløsningen på 318 punkter pr. tomme giver god detaljegengivelse, og hvis billederne er korrekt eksponeret og fokuseret, er skarpheden relativt god. 

Printeren understøtter de mest almindelige billedformater og har RGB-farverum med 256 farver. Mere end nok for en instant-printer med så små billeder, men selvsagt ikke på samme niveau som en blækprinter, når det gælder farvedybde og dynamik. 

Scan QR-koden på billedet som vist her, og effekterne dukker op på mobilskærmen. (Foto: Lasse Svendsen)

Konklusion

Fujifilm Instax Square Link er let at bruge, let at synes om, og printer fine fysiske billeder i kvadratisk format. Billedkvaliteten er god nok, synes vi, men der er mulighed for at være kreativ med billederne, man skriver ud, hvilket er den vigtigste grund til at købe en Instax Square Link. Med mobilapp’en kan man tilføje AR-effekter og skabe unikke billeder, som det er en glæde at give, og en glæde at få. Og det er hele pointen med Instax-printeren, glæden ved at se billederne fysisk og holde dem i hånden, eller sætte dem på væggen og køleskabet – eller give dem bort. 

Printeren laver fine sort/hvidkopier. (Foto: Lasse Svendsen)

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+. Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

Læs også:

Fujifilm instax mini Evo

Det fedeste kamera længe

Med det lille Fujifilm instax mini Evo kan du dele fysiske billeder direkte fra hukommelseskortet.

Handy digitalkamera med god udskriftskvalitet, som også kan printe billeder fra mobilen. Flotte app-funktioner, fede filtereffekter og intern lagring af billeder.
Kort batterilevetid. Lavopløst skærm uden touch-funktion.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
lbpluss
Telezoom til Leica SL Relativt prisvenlig zoom til naturfotografer.
lbpluss
Drone til Reels-videoer En lille detalje gør, at DJI Mini 3 skiller sig ud fra andre droner.
lbpluss
Dette objektiv giver ægte biograffilm Hvordan får Hollywood-film det dramatiske og cinematografiske udseende? Svaret ligger i anamorfiske objektiver. Dette fra Sirui kan mange desuden få råd til.
lbpluss
Lysstærkt portrætobjektiv til Fujifilm Samyang præsenterer det objektiv, Fujifilm mangler.
lbpluss
Glimrende videokamera til proffer Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2 er et fabelagtigt kamera for seriøse filmskabere. Men er det ikke lidt for tæt på storebror – også i pris?
Følg Lyd & Billede