Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Fujifilm instax WIDE 300

Sjov med snapshots

Polaroidkameraer er super populære, hvilket er let at forstå. Men det er ikke på grund af billedkvaliteten.

Skrevet af / 02/09/2015 - 06:00
Fujifilm instax WIDE 300
Lasse Svendsen

Polaroidkameraer er blevet mega-populære og er gået fra næsten nul til mange tusinde solgte kameraer på rekordtid. De er en slags virkelighedens Instagram-kameraer, hvor billederne udskrives direkte fra kameraet. På to minutter har man et færdig fremkaldt billede i hånden, som man kan give videre på stedet.

Prøv at række et billede til en under 30 og se vedkommendes ansigtsudtryk, når billedet langsomt dukker frem på printet. Så forstår man, hvorfor disse øjeblikskameraer (igen) er blevet så populære!

De er også billige. Priserne starter langt under 1.000 kroner, og de er nemme at bruge, da man bare skal sigte og trykke på udløseren. Sekundet efter kommer der et lille billede ud af kameraet, der langsomt fremkaldes, mens man ser på. Lige nu er der Polaroid, Lomo og Fujifilm, der er store på markedet for polaroidkameraer.

 

Snapshot-kamera

Billederne udskrives på lysfølsom emulsionsfilm, som aktiveres, når den udsættes for lys. Kassetterne findes i flere varianter og indeholder filmpapir i forskellige størrelser. Den største er 108 x 88 mm med et billedareal på 99 x 62 mm.

Det er det format, der anvendes af Fujifilm instax WIDE 300. Et relativt stort kamera, som er superlet at bruge. Slå blitzen til eller fra, vælg, om du vil have billedet lyst eller mørkt, og tryk på udløseren. Resultatet ser du efter to minutter.

Fujis største instax-model bruger Polaroid-lignende film, og hver kassette giver ti billeder til en pris af ca. 10 kroner stykket.

Instax wide

 

Billedkvalitet

Men selv om det er noget så cool med billeder, der fremkaldes i hånden, er billedkvaliteten bestemt ikke noget at skrive hjem om. Regn med uskarpe, udvaskede og farveløse fotos.

Autofokus findes ikke. Du kan indstille objektivet på 90 cm til tre meter eller tre meter til uendelig, eller sætte en close-up linse på til mellem 40 og 50 cm’s afstand. Søgeren på siden af kameraet har ingen parallaksemarkering. Det betyder, at du risikerer, at motivet ikke havner midt i billedet.

Allerbedst er kameraet i godt lys. Her ser billederne helt okay ud og er gode nok til at hænge på køleskabet et stykke tid. Som et sjovt minde.

Fujifilm Instax Film Wide
Filmkassetterne fås i dobbeltpakninger til ca. 10 kroner pr. billede.

 

Konklusion

Et kamera med så mange begrænsninger har også begrænset anvendelse. Men som supplement til et rigtigt kamera eller mobiltelefonen er det da sjovt at forevige begivenheder med. Så længe man ikke bekymrer sig om billedkvaliteten. For den er nærmest ikke-eksisterende.

Lyd & Billede mener

Billeder på to minutter, som man kan give væk eller hænge på køleskabet, er så sjovt, at man næsten glemmer billedkvaliteten. Elendig billedkvalitet og få muligheder for at gøre noget ved det. Begrænset anvendelse.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Kameraet der aldrig går af mode

Længe ventet opgradering

Kompakt og kompetent telezoom

Større instant-billeder

Flyvende dobbeltdækker

Kamera med kunstig intelligens

Giver baghjul til konkurrenterne

Full-frame kamera på budget

Fænomenalt anvendelig kameradrone

Et perfekt kompromis

Helt vild vidvinkel!

En ulv i fåreklæder

Lyd & Billede
Scroll to Top