Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Parrot Rolling Spider

Dyrt legetøj

Minidronen Rolling Spider er da vældig sjov, men den kan ikke ret meget, og det, den kan, kan den ikke ret længe ad gangen.
Lyd & Billede mener
Hjulene gør dronen robust, så den kan holde til at styrte ned eller støde imod hårde genstande. Den er også ret nem at styre (hvis du bruger det virtuelle joystick), og så kan den bruges indendørs.
Kan flyve maks. fem minutter på en opladning. Har ingen tænd/sluk-knap og heller ikke noget frontkamera, og selv om den er sjov, burde den ikke koste mere end det halve af, hvad den faktisk koster.
Specifikationer
  • App: FreeFlight 3 til Android, iOS og Windows Phone
  • Rækkevidde: 20 m
  • Forbindelse: Bluetooth 4.0
  • Gyroskop, accelerometer, ultralydssensor, vertikalt kamera, trykmåler
  • Batteri: Litium-polymer, levetid op til 8 min. (opladning 90 min.)
  • Mål: Ø 140 mm
  • Vægt: 65 g

Selv om navnet “Rolling Spider” giver mindelser om et kryb med mange ben, der vralter hen over gulvet eller op ad væggen, så er Parrots flyvende minidrone i virkeligheden en lille quadcopter, der mest af alt ligner en krympet AR.Drone med to store væltepeter-hjul på siderne. Hjulene hjælper med at stabilisere dronen, når den flyver, og beskytter den også mod de værste skader, hvis den flyver ind i hårde genstande eller styrter ned.

Minidronen styrer du med din smartphone, som du forbinder til Rolling Spider via Bluetooth. Inden da skal du have downloadet app’en FreeFlight 3 (som findes til både Android, iOS og Windows Phone), og dronen forbindes så automatisk til mobilen, bare du har Bluetooth aktiveret, når du åbner app’en.

 

 

Rolling Spider kan med lidt god vilje bruges udendørs, men da den ikke vejer mere end 65 gram (med hjul), kan den nemt blive umulig at styre, bare det blæser det mindste, så vi anbefaler, at du nøjes med at lege med minidronen inden døre.

Annonce

Og ja, vi skriver “lege”, for der er ingen tvivl om, at Rolling Spider er et stykke legetøj. Godt nok et smart stykke legetøj, som lader dig få mere ud af din smartphone, men ikke desto mindre en gadget uden noget som helst praktisk formål andet end sjov og ballade.

Rolling Spider kan én ting, og det er at flyve, og hvis du er dygtig til at styre den, kan du få den til at rulle op ad væggen eller hen ad loftet i flugten på de store hjul, men så får man heller ikke ret meget mere for den 25-øre.

Styringen foregår som nævnt via app’en, og du kan selv vælge, om du vil bruge mobilens accelerometer og gyroskop, så dronen følger dine bevægelser, når du vipper med og bevæger mobilen, eller om du bare vil bruge telefonen som joypad med to virtuelle joysticks på skærmen. Sidstnævnte metode er afgjort den letteste, og vi oplevede, at minidronen reagerede langsomt og var alt for svær at styre, når vi gik væk fra de virtuelle joysticks og over til mobilens bevægelsessensorer.

Faktisk er Rolling Spider udstyret med et 0,3 megapixel kamera, som peger nedad, og det betyder, at du kan tage (meget kornede og lavopløste) billeder af dig selv fra luften. Billederne gemmes på dronens indbyggede flash-lager, og desværre kan du ikke se billedet fra kameraet på mobilskærmen, når minidronen er i luften, så du er nødt til at have øjenkontakt med den hele tiden, når du flyver. Ellers er den umulig at styre.

Nuvel, der er tale om et stykke legetøj, og Rolling Spider fylder heller ikke alverden, men det havde nu været sjovere, hvis den havde haft et fremadrettet kamera, og man havde kunnet se et live-billede fra kameraet på mobilskærmen under flyvning.

Annonce

 

Parrot_rolling_spider_3 Parrot_rolling_spider_1 Parrot_rolling_spider_4
<
>
Rolling Spider kan tage billeder fra luften, men kameraet er kun på 0,3 megapixel, så resultatet bliver meget grovkornet.

 

Et andet problem er den absurd korte batterilevetid. Parrot oplyser selv, at Rolling Spider skulle kunne holde i op til otte minutter på en opladning (der i øvrigt tager ca. halvanden time), men vi kunne maksimalt flyve med dronen i fem minutter, før den måtte give op. Det er simpelthen ikke godt nok.

Irriterende er det også, at Rolling Spider ikke har nogen tænd/sluk-knap. Den går bare ud af sig selv efter lidt tid, og så kan man kun tænde den igen ved at slutte den til en computer via det medfølgende Mini USB-kabel, hvilket også er sådan, den oplades.

Ingen tvivl om, at Rolling Spider er et sjovt stykke legetøj, der især vil glæde de yngste i huset, men den er på ingen måde pengene værd. For ca. det dobbelte beløb kan du købe en rigtig AR.Drone 2.0, så du skal være meget opsat på at spare de tusind kroner, hvis du i stedet beslutter dig for en Rolling Spider.

Annonce

 

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

1 Comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.