Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Samsung Gear Fit

Fed idé kommer næsten i mål

Samsung Gear Fit virker umiddelbart som en drøm af et smart armbånd, men mangler et par vigtige funktioner.

Skrevet af / 22/05/2014 - 13:28
Samsung Gear Fit
Peter Gotschalk

Ved første øjekast er Samsungs Galaxy Gear Fit ret sexet. Armbåndet – der også kan beskrives som et meget slankt ur – har en buet Super AMOLED-farveskærm med touch-betjening, og produktet byder på masser af funktioner, som andre smarte armbånd ikke har. Hvis Gear Fit er koblet til mobiltelefonen, så viser den lille skærm en notifikation, når telefonen ringer, eller når man modtager en sms eller e-mail. Man kan også bruge Gear Fit til at styre afspilning af musik fra telefonen, ligesom armbåndet kan lokalisere den forbundne smartphone, hvis man ikke kan finde den.

Derudover byder Gear Fit selvfølgelig på en række af de klassiske tracking- og træningsfunktioner, såsom skridttæller samt logning af diverse aktiviteter som løb, gang og cykling. Og så har det som det eneste armbånd i denne test indbygget pulsmåler. Til gengæld har Gear Fit ingen funktion, der kan logge din søvn, og giver heller ikke mulighed for at indstille alarmer, der f.eks. kan minde om længere perioder uden aktivitet.

Mere end noget andet produkt i testen kan Gear Fit bruges uden en tilknyttet app, da de fleste oplysninger kan aflæses på produktets eget display. Men ellers er det meningen, at Gear Fit skal bruges sammen med Samsungs S Health app, der er præinstalleret på de nyeste Samsung-telefoner.

gear_fit_app

Desværre fungerer synkroniseringen mellem armbånd og app ikke optimalt. Bruger man f.eks. Gear Fits skridttæller og vil have oplysningerne fra armbåndet over i app’en, så bliver kun antallet af forbrændte kalorier synkroniseret, mens antallet af skridt går tabt. Vi testede på tidlige udgaver af Gear Fit og Samsung Galaxy S5, så der kan være tale om en software-fejl, men en simpel Google-søgning afslører, at Samsung havde samme problem med det oprindelige Galaxy Gear smart-ur.

Udfordringen består i, at telefonen også selv kan logge aktiviteter eller fungere som skridttæller, og S Health app’en kan åbenbart ikke håndtere de selvsamme oplysninger, hvis de kommer fra en parret enhed som Galaxy Gear Fit.

Da vi testede Gear Fit, led produktet også af et mere graverende problem. Armbåndet sidder jo på tværs af håndleddet, så teksten på skærmen stod i en ret vinkel på armen. I praksis betød det, at betragtningsvinklen blev så skæv, at man nærmest måtte vride hånden af led for at kunne se, hvad der stod på skærmen, hvilket meget hurtigt bliver ekstremt anstrengende.

Men vi nåede at tage en snak med Samsung om problemet inden deadline, og uden at skulle tage æren helt alene – der er sikkert andre, som har råbt højt om netop dette problem – så kom der et par dage senere en software-opdatering, som gør det muligt, at teksten kan stå vertikalt på skærmen og dermed læses af brugeren, uden at man skal brække armen undervejs. Flot reddet på målstregen, Samsung.

Konklusion
Samsung Gear Fit virker umiddelbart som et lækkert produkt spækket med funktioner. Intet andet armbånd i testen har indbygget pulsmåler, og praktisk er det også at få en notifikation på håndleddet, hvis telefonen ringer, eller man modtager en sms eller e-mail. Men Gear Fit mangler omvendt et par vigtige funktioner som søvnlogning og alarmer.

Uden mulighed for at læse teksten så at sige på tværs af skærmen ville Gear Fit være nærmest ubrugelig, men Samsung fik fixet problemet, som ellers skæmmede de første prototyper, hvilket er en stor hjælp. Også selv om vertikal tekst på en meget smal skærm også kan blive lidt anstrengende i længden.

Home mener

Knivskarp Super AMOLED-skærm, notifikationer fra telefonen ved opkald og beskeder, pulsmåler og mediekontrol. Mangler vigtige funktioner som logning af søvn og alarmer. Synkronisering med S Health app fungerer heller ikke optimalt.

Også i denne test:

5 smarte armbånd

Misfit Shine

Enkelt, elegant og effektivt

Misfit Shine kan ikke så meget, som vi kunne ønske os, men opgaven løses elegant og effektivt, og prisen fejler ikke noget.

Lille og let enhed, der kan bæres overalt og tilmed ser godt ud. App’en er brugervenlig, og Shine gemmer også på et par sjove gimmicks.
Shine vælter sig ikke i smarte funktioner, og så kan man blive træt af at skulle holde enheden meget tæt på telefonen for at synkronisere.
Læs hele testen

Jawbone UP24

Vi tabte kæben

Jawbone UP24 er eksempel på, hvor godt et produkt kan blive, når stil og funktion går op i en højere enhed.

Det fuldendte produkt, der kombinerer lækkert og robust design med brugervenlighed og masser af praktiske funktioner.
Er ikke vandtæt og kunne godt have et lidt mere brugbart display på selve armbåndet.
Læs hele testen

Garmin Vivofit

Til fitness-nørderne

Det er godt, at dette armbånd kommer med eget display, for den tilhørende app kræver tilvænning.

Armbåndet har eget display, det er vandtæt ned til 50 meter, og batteriet kan holde et helt år. App’en byder på detaljerede muligheder for at holde styr på træningen.
Den tilhørende app, Garmin Connect, er ikke lavet specielt til Vivofit, og det skinner igennem. Bl.a. skal man synkronisere manuelt mellem app og armbånd. Vi savner også mulighed for at indstille alarmer.
Læs hele testen

Fitbit Flex

Discountløsningen

Viser, hvor vigtigt det er, at den medfølgende app er indbydende og overskuelig. Hvilket desværre ikke er tilfældet her.

Bedste pris på markedet og kan de vigtigste ting.
Mangler avancerede funktioner såsom smarte alarmer og detaljeret logning af søvn. Største problem er dog den ulogisk opbyggede og bruger-uvenlige app.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Er det virkelig en ny model?

OnePlus 12 går skridtet videre

Smart-uret til mænd (og andre med store håndled)

Lige så stærk som sin storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google udfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig et hurtigere Apple Watch

Huawei Watch GT 4: Smart-uret der forener stil og funktionalitet

Denne foldbare mobil er OnePlus’ svendestykke

Scroll to Top