Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home’s julekalender: Låge 04Deltag

: Garmin Vivofit

Til fitness-nørderne

Det er godt, at dette armbånd kommer med eget display, for den tilhørende app kræver tilvænning.

Skrevet af / 22/05/2014 - 12:07
Garmin Vivofit
Peter Gotschalk

Garmin Vivofit består af et armbånd fremstillet af gummi samt en lille tracking-enhed. Selve trackeren har en lille skærm, hvor man direkte kan aflæse sine daglige mål – antal skridt, tilbagelagt afstand, forbrændte kalorier osv. Ikke desto mindre er det vandtæt ned til 50 meter, og det kan holde strømmen i op til et år!

Vivofit fungerer sammen med Garmins Connect-app, som ikke er lavet særskilt til det smarte armbånd. Firmaet har mange andre træningsorienterede produkter, f.eks. puls- og golfure, og app’en har derfor et stort fokus på træningsaktiviteter.

Opsætningen er ligetil, men lidt mere detaljeret, end vi ellers har set. F.eks. skal man fra begyndelsen fastsætte sit normale aktivitetsniveau, samt hvor mange timer man plejer at sove. Disse informationer er med til at forfine beregningen af kalorieforbruget, ligesom app’en automatisk beregner daglige mål, der passer til brugerens forudsætninger.

Vivofits grundlæggende funktioner er de samme, som vises i tracker-enhedens display, og derudover kan man via app’en manuelt registrere specifikke træningsaktiviteter som løb, cykling, svømning osv. Ligesom armbåndet også kan registrere, hvor lang tid og hvordan man har sovet. Til gengæld kan man ikke indstille alarmer på nogen måde. Eneste undtagelse er, at der i selve tracking-enhedens display vises en rød streg, som bevæger sig fra venstre mod højre og går hele vejen på tværs af skærmen, når der er gået en time.

At perioden varer en time, er forudindstillet og kan ikke ændres. Ideen er at man skal huske at bevæge sig, inden stregen når sit endemål, men hvis man glemmer at kigge på skærmen, opdager man det aldrig, for der er ikke knyttet nogen form for påmindelse til funktionen.

Som nævnt er Garmin Connect-app’en ikke lavet specielt til Vivofit, og fokus er meget på træning og ikke på ret meget andet. Den er altså ikke særlig god til at give brugeren et dynamisk overblik over dagens aktiviteter, og brugervenligheden er helt i bund.

garmin_connect_app

Et eksempel er den måde, Vivofit registrerer søvn på. Her skal man under indstillingerne på forhånd indtaste, hvornår man plejer at gå i seng og stå op, og så må man, efter at man er stået op, tilpasse under “dvale-aktiviteten”, hvor længe man rent faktisk lå i sin seng. Ikke særlig intuitivt.

Og bedre bliver det ikke af, at app’en ikke opdateres automatisk. I stedet skal man manuelt forbinde app og armbånd ved at trykke på en knap på armbåndet, hvorefter app’en synkroniseres med informationerne fra armbåndet. Det bliver man hurtigt træt af.

Konklusion
Garmin Vivofit er nok lidt bedre end de andre produkter i testen, hvis man virkelig mener det alvorligt med sin træning. Armbåndet kan til hverdag bruges på egen hånd, uden app, på grund af det indbyggede display, og i app’en er mulighederne for at logge diverse træningsaktiviteter mere detaljerede, end vi ellers har set.

Til gengæld er app’en i sig selv ikke særlig brugervenlig og ikke særlig velegnet til at give brugeren et dynamisk og motiverende overblik over dagens aktiviteter. Det skinner ret tydeligt igennem, at app’en ikke er lavet specifikt til Vivofit-armbåndet.

Vi savner også flere smarte funktioner, såsom alarmer, der gør aktivt brug af de informationer, som armbåndet indsamler.

Home mener

Armbåndet har eget display, det er vandtæt ned til 50 meter, og batteriet kan holde et helt år. App’en byder på detaljerede muligheder for at holde styr på træningen. Den tilhørende app, Garmin Connect, er ikke lavet specielt til Vivofit, og det skinner igennem. Bl.a. skal man synkronisere manuelt mellem app og armbånd. Vi savner også mulighed for at indstille alarmer.

Også i denne test:

5 smarte armbånd

Samsung Gear Fit

Fed idé kommer næsten i mål

Samsung Gear Fit virker umiddelbart som en drøm af et smart armbånd, men mangler et par vigtige funktioner.

Knivskarp Super AMOLED-skærm, notifikationer fra telefonen ved opkald og beskeder, pulsmåler og mediekontrol.
Mangler vigtige funktioner som logning af søvn og alarmer. Synkronisering med S Health app fungerer heller ikke optimalt.
Læs hele testen

Misfit Shine

Enkelt, elegant og effektivt

Misfit Shine kan ikke så meget, som vi kunne ønske os, men opgaven løses elegant og effektivt, og prisen fejler ikke noget.

Lille og let enhed, der kan bæres overalt og tilmed ser godt ud. App’en er brugervenlig, og Shine gemmer også på et par sjove gimmicks.
Shine vælter sig ikke i smarte funktioner, og så kan man blive træt af at skulle holde enheden meget tæt på telefonen for at synkronisere.
Læs hele testen

Jawbone UP24

Vi tabte kæben

Jawbone UP24 er eksempel på, hvor godt et produkt kan blive, når stil og funktion går op i en højere enhed.

Det fuldendte produkt, der kombinerer lækkert og robust design med brugervenlighed og masser af praktiske funktioner.
Er ikke vandtæt og kunne godt have et lidt mere brugbart display på selve armbåndet.
Læs hele testen

Fitbit Flex

Discountløsningen

Viser, hvor vigtigt det er, at den medfølgende app er indbydende og overskuelig. Hvilket desværre ikke er tilfældet her.

Bedste pris på markedet og kan de vigtigste ting.
Mangler avancerede funktioner såsom smarte alarmer og detaljeret logning af søvn. Største problem er dog den ulogisk opbyggede og bruger-uvenlige app.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google udfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig et hurtigere Apple Watch

Huawei Watch GT 4: Smart-uret der forener stil og funktionalitet

Denne foldbare mobil er OnePlus’ svendestykke

Det bedste iPhone-valg

Grøn mobil for de fingernemme

Pixel Pro fortsætter med at imponere

Vildere tablet får du ikke

Lille og lynhurtig, men designet trænger til en opdatering

Til dig med Samsung-mobil

Farvel Lightning-stik!

Scroll to Top