Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Fitbit Flex

Discountløsningen

Viser, hvor vigtigt det er, at den medfølgende app er indbydende og overskuelig. Hvilket desværre ikke er tilfældet her.

Skrevet af / 22/05/2014 - 11:21
Fitbit Flex
Peter Gotschalk

Fitbit Flex består dels af selve armbåndet fremstillet af blød gummi og dels af den såkaldte Flex Tracker – en lille enhed på størrelse med et stykke farvekridt, som kan tages ud af armbåndet, når den skal oplades, hvilket sker ved hjælp af en USB-oplader, som man stikker i computeren. Enheden er vandtæt, og på den side, der vender opad, sidder fem små LED-lys, som dels viser status ved opladning, og dels viser, hvor tæt man er på sine mål, når man går rundt med armbåndet til hverdag.

Opsætningen foregår i den tilhørende Fitbit-app, hvor man først skal oprette en konto, derefter indtaste personlige oplysninger og til sidst parre app’en og sin smartphone med Fitbit Flex.

App’en er opdelt i to områder: Indstillinger og Dashboard. Under indstillingerne fastsætter man bl.a. sine specifikke mål i fire kategorier (f.eks. at tage 7.500 skridt i døgnet, at være aktiv i mindst 30 minutter på en dag osv.), men man skal også definere en primær måltype, der så relaterer til de fem ovennævnte LED-lys på Flex Tracker. Opnår man 20 procent af sit mål, lyser den første lampe op; og man ved så, at man har nået dagens samlede mål, hvis alle fem lamper er tændt.

fitbit_app

Under Dashboard kan man se sin aktivitetsstatus opdelt i forskellige kategorier, der svarer til de førnævnte måltyper: Hvor mange skridt har man taget, hvor mange timer har man sovet, hvor mange minutter har man bevæget sig, hvor mange kalorier har man forbrændt osv.

Fitbit Flex holder altså ikke bare øje med aktivitetsniveauet om dagen, men logger også søvn. Desværre kan der ikke skelnes mellem dyb søvn og rem-søvn. Man kan kun se i app’en, hvis man decideret har vendt og drejet sig, så indblikket i søvnkvaliteten er ikke særlig godt.

Man kan også bruge Fitbit Flex til at indstille en såkaldt stille alarm, der vibrerer på det ønskede tidspunkt, men det er også alt. Fitbit Flex har ingen smart alarmfunktion, der f.eks. kan udløses, hvis man har siddet stille for længe. Eller sørge for, at man kun bliver vækket, mens man sover den lette rem-søvn.

I det hele taget er app’en ikke særlig brugervenlig. Det er langtfra altid åbenlyst, hvordan man skal gøre bestemte ting, og overblikket over dagens aktiviteter formidles på en klodset og ikke særlig dynamisk facon.

Konklusion
Fitbit Flex er testens billigste produkt, men kan alligevel de vigtigste ting, som man forventer af et smart armbånd. Dog heller ikke mere. Indblikket i søvnkvaliteten er overfladisk, og selv om man kan indstille alarmer, bliver Fitbit Flex aldrig til mere end et vibrerende vækkeur.

Selve armbåndet er lidt for stort, og materialet virker discount-agtigt. Brugervenligheden er desværre heller ikke i højsædet, og vi mærkede i løbet af testen, hvordan vi hurtigt mistede lysten til at bruge produktet.

Home mener

Bedste pris på markedet og kan de vigtigste ting. Mangler avancerede funktioner såsom smarte alarmer og detaljeret logning af søvn. Største problem er dog den ulogisk opbyggede og bruger-uvenlige app.

Også i denne test:

5 smarte armbånd

Samsung Gear Fit

Fed idé kommer næsten i mål

Samsung Gear Fit virker umiddelbart som en drøm af et smart armbånd, men mangler et par vigtige funktioner.

Knivskarp Super AMOLED-skærm, notifikationer fra telefonen ved opkald og beskeder, pulsmåler og mediekontrol.
Mangler vigtige funktioner som logning af søvn og alarmer. Synkronisering med S Health app fungerer heller ikke optimalt.
Læs hele testen

Misfit Shine

Enkelt, elegant og effektivt

Misfit Shine kan ikke så meget, som vi kunne ønske os, men opgaven løses elegant og effektivt, og prisen fejler ikke noget.

Lille og let enhed, der kan bæres overalt og tilmed ser godt ud. App’en er brugervenlig, og Shine gemmer også på et par sjove gimmicks.
Shine vælter sig ikke i smarte funktioner, og så kan man blive træt af at skulle holde enheden meget tæt på telefonen for at synkronisere.
Læs hele testen

Jawbone UP24

Vi tabte kæben

Jawbone UP24 er eksempel på, hvor godt et produkt kan blive, når stil og funktion går op i en højere enhed.

Det fuldendte produkt, der kombinerer lækkert og robust design med brugervenlighed og masser af praktiske funktioner.
Er ikke vandtæt og kunne godt have et lidt mere brugbart display på selve armbåndet.
Læs hele testen

Garmin Vivofit

Til fitness-nørderne

Det er godt, at dette armbånd kommer med eget display, for den tilhørende app kræver tilvænning.

Armbåndet har eget display, det er vandtæt ned til 50 meter, og batteriet kan holde et helt år. App’en byder på detaljerede muligheder for at holde styr på træningen.
Den tilhørende app, Garmin Connect, er ikke lavet specielt til Vivofit, og det skinner igennem. Bl.a. skal man synkronisere manuelt mellem app og armbånd. Vi savner også mulighed for at indstille alarmer.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Er det virkelig en ny model?

OnePlus 12 går skridtet videre

Smart-uret til mænd (og andre med store håndled)

Lige så stærk som sin storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google udfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig et hurtigere Apple Watch

Huawei Watch GT 4: Smart-uret der forener stil og funktionalitet

Denne foldbare mobil er OnePlus’ svendestykke

Det bedste iPhone-valg

Scroll to Top