Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Fitbit Flex

Discountløsningen

Viser, hvor vigtigt det er, at den medfølgende app er indbydende og overskuelig. Hvilket desværre ikke er tilfældet her.
Lyd & Billede mener
Bedste pris på markedet og kan de vigtigste ting.
Mangler avancerede funktioner såsom smarte alarmer og detaljeret logning af søvn. Største problem er dog den ulogisk opbyggede og bruger-uvenlige app.
Specifikationer
  • Understøtter: iPhone 4S og opefter, Samsung Galaxy S III + Note II og opefter, HTC One, LG G2, Nexus 4 og opefter
  • Størrelser: Lille (140-176 mm), Stor (161-209 mm), bredde 13,99 mm
  • Trådløst og batteri: Bluetooth 4.0, 32 mAh litium-polymer, 5 dages levetid

Fitbit Flex består dels af selve armbåndet fremstillet af blød gummi og dels af den såkaldte Flex Tracker – en lille enhed på størrelse med et stykke farvekridt, som kan tages ud af armbåndet, når den skal oplades, hvilket sker ved hjælp af en USB-oplader, som man stikker i computeren. Enheden er vandtæt, og på den side, der vender opad, sidder fem små LED-lys, som dels viser status ved opladning, og dels viser, hvor tæt man er på sine mål, når man går rundt med armbåndet til hverdag.

Opsætningen foregår i den tilhørende Fitbit-app, hvor man først skal oprette en konto, derefter indtaste personlige oplysninger og til sidst parre app’en og sin smartphone med Fitbit Flex.

App’en er opdelt i to områder: Indstillinger og Dashboard. Under indstillingerne fastsætter man bl.a. sine specifikke mål i fire kategorier (f.eks. at tage 7.500 skridt i døgnet, at være aktiv i mindst 30 minutter på en dag osv.), men man skal også definere en primær måltype, der så relaterer til de fem ovennævnte LED-lys på Flex Tracker. Opnår man 20 procent af sit mål, lyser den første lampe op; og man ved så, at man har nået dagens samlede mål, hvis alle fem lamper er tændt.

fitbit_app

Under Dashboard kan man se sin aktivitetsstatus opdelt i forskellige kategorier, der svarer til de førnævnte måltyper: Hvor mange skridt har man taget, hvor mange timer har man sovet, hvor mange minutter har man bevæget sig, hvor mange kalorier har man forbrændt osv.

Annonce

Fitbit Flex holder altså ikke bare øje med aktivitetsniveauet om dagen, men logger også søvn. Desværre kan der ikke skelnes mellem dyb søvn og rem-søvn. Man kan kun se i app’en, hvis man decideret har vendt og drejet sig, så indblikket i søvnkvaliteten er ikke særlig godt.

Man kan også bruge Fitbit Flex til at indstille en såkaldt stille alarm, der vibrerer på det ønskede tidspunkt, men det er også alt. Fitbit Flex har ingen smart alarmfunktion, der f.eks. kan udløses, hvis man har siddet stille for længe. Eller sørge for, at man kun bliver vækket, mens man sover den lette rem-søvn.

I det hele taget er app’en ikke særlig brugervenlig. Det er langtfra altid åbenlyst, hvordan man skal gøre bestemte ting, og overblikket over dagens aktiviteter formidles på en klodset og ikke særlig dynamisk facon.

Konklusion
Fitbit Flex er testens billigste produkt, men kan alligevel de vigtigste ting, som man forventer af et smart armbånd. Dog heller ikke mere. Indblikket i søvnkvaliteten er overfladisk, og selv om man kan indstille alarmer, bliver Fitbit Flex aldrig til mere end et vibrerende vækkeur.

Selve armbåndet er lidt for stort, og materialet virker discount-agtigt. Brugervenligheden er desværre heller ikke i højsædet, og vi mærkede i løbet af testen, hvordan vi hurtigt mistede lysten til at bruge produktet.

Annonce

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

Samsung Gear Fit

Fed idé kommer næsten i mål

Samsung Gear Fit virker umiddelbart som en drøm af et smart armbånd, men mangler et par vigtige funktioner.

Knivskarp Super AMOLED-skærm, notifikationer fra telefonen ved opkald og beskeder, pulsmåler og mediekontrol.
Mangler vigtige funktioner som logning af søvn og alarmer. Synkronisering med S Health app fungerer heller ikke optimalt.

Misfit Shine

Enkelt, elegant og effektivt

Misfit Shine kan ikke så meget, som vi kunne ønske os, men opgaven løses elegant og effektivt, og prisen fejler ikke noget.

Lille og let enhed, der kan bæres overalt og tilmed ser godt ud. App’en er brugervenlig, og Shine gemmer også på et par sjove gimmicks.
Shine vælter sig ikke i smarte funktioner, og så kan man blive træt af at skulle holde enheden meget tæt på telefonen for at synkronisere.

Jawbone UP24

Vi tabte kæben

Jawbone UP24 er eksempel på, hvor godt et produkt kan blive, når stil og funktion går op i en højere enhed.

Det fuldendte produkt, der kombinerer lækkert og robust design med brugervenlighed og masser af praktiske funktioner.
Er ikke vandtæt og kunne godt have et lidt mere brugbart display på selve armbåndet.

Garmin Vivofit

Til fitness-nørderne

Det er godt, at dette armbånd kommer med eget display, for den tilhørende app kræver tilvænning.

Armbåndet har eget display, det er vandtæt ned til 50 meter, og batteriet kan holde et helt år. App’en byder på detaljerede muligheder for at holde styr på træningen.
Den tilhørende app, Garmin Connect, er ikke lavet specielt til Vivofit, og det skinner igennem. Bl.a. skal man synkronisere manuelt mellem app og armbånd. Vi savner også mulighed for at indstille alarmer.
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.