Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Misfit Shine

Enkelt, elegant og effektivt

Misfit Shine kan ikke så meget, som vi kunne ønske os, men opgaven løses elegant og effektivt, og prisen fejler ikke noget.

Skrevet af / 22/05/2014 - 12:16
Misfit Shine
Peter Gotschalk

Shine er i og for sig ikke noget armbånd. Og så alligevel. Enheden er en lille, rund brik, der ikke er meget større end en mønt, og den kan man så bære på kroppen på forskellig vis. Bl.a. kan man have Shine i en nøglering eller klemt fast på tøjet, men den kan også sættes i et armbånd, som følger med i pakken. Shine er fremstillet af anodiseret aluminium, men er vandtæt og kan sagtens tåle at komme en tur i poolen.

Øverst på Shine sidder 12 små LED-lys, som tjener to formål. Prikker man to gange på enheden, får man først en angivelse af, hvor tæt man er på at nå sit daglige aktivitetsmål, og derefter vises klokkeslættet blot ved hjælp af de små LED-lamper. Det er altså lidt frækt …

Selve opsætningen af Shine er pærelet. Man skal blot hente den tilhørende app, angive sine personlige oplysninger, og til sidst skal man fortælle, om man er “kinda active”, “pretty active” eller “very active”. Forbindelsen mellem Shine og telefonen oprettes ved, at man placerer brikken fysisk på en cirkel på skærmen, og så forbindes de to automatisk. Det er lidt af en genistreg at lave brugerfladen på den måde, men det er også en gimmick, for selvfølgelig har det ikke noget at sige for forbindelsen, om Shine rent faktisk ligger på skærmen.

shine_app

Shine-app’en er relativt overskuelig. Hjemmeskærmen viser den pågældende dag og en cirkel, der indikerer, hvor mange procent man har nået af det daglige mål, samt hvor lang tids aktivitet man i alt mangler for at nå målet. Under cirklen viser en graf, hvornår på dagen man var mest aktiv, og under grafen er der et ikon med yderligere oplysninger om hver aktivitet, Shine har registreret.

Og Shine kan registrere antal skridt – herunder den distance, man har tilbagelagt – og antallet af forbrændte kalorier, og derudover kan den tracke specifikke aktiviteter som cykling, svømning, tennis, fodbold osv. Man skal under indstillingerne fastsætte, hvilken type aktivitet man vil tracke, og så begynder man aktiviteten ved at prikke tre gange på selve Shine-enheden. Søvn trackes automatisk. Som nævnt fungerer Shine også som ur, men har desværre ikke nogen alarmfunktioner.

Konklusion
Misfit Shine er et ret simpelt produkt, der kan det nødvendige, men ikke så meget mere. Vi savner især muligheden for at indstille smarte alarmer. Til gengæld er produktet brugervenligt og meget fleksibelt.

App’en giver et godt overblik og er nem at betjene, og selve Shine-enheden fylder nærmest ingenting og kan bæres og bruges overalt – sågar mens man svømmer, da den også er vandtæt. Designet er meget indbydende, og at bære Shine til daglig føles som at gå rundt med et designersmykke.

Da prisen sågar er testens næstbilligste, tøver vi ikke med at kåre Misfit Shine som testens Bedste Køb.

Home mener

Lille og let enhed, der kan bæres overalt og tilmed ser godt ud. App’en er brugervenlig, og Shine gemmer også på et par sjove gimmicks. Shine vælter sig ikke i smarte funktioner, og så kan man blive træt af at skulle holde enheden meget tæt på telefonen for at synkronisere.

Også i denne test:

5 smarte armbånd

Samsung Gear Fit

Fed idé kommer næsten i mål

Samsung Gear Fit virker umiddelbart som en drøm af et smart armbånd, men mangler et par vigtige funktioner.

Knivskarp Super AMOLED-skærm, notifikationer fra telefonen ved opkald og beskeder, pulsmåler og mediekontrol.
Mangler vigtige funktioner som logning af søvn og alarmer. Synkronisering med S Health app fungerer heller ikke optimalt.
Læs hele testen

Jawbone UP24

Vi tabte kæben

Jawbone UP24 er eksempel på, hvor godt et produkt kan blive, når stil og funktion går op i en højere enhed.

Det fuldendte produkt, der kombinerer lækkert og robust design med brugervenlighed og masser af praktiske funktioner.
Er ikke vandtæt og kunne godt have et lidt mere brugbart display på selve armbåndet.
Læs hele testen

Garmin Vivofit

Til fitness-nørderne

Det er godt, at dette armbånd kommer med eget display, for den tilhørende app kræver tilvænning.

Armbåndet har eget display, det er vandtæt ned til 50 meter, og batteriet kan holde et helt år. App’en byder på detaljerede muligheder for at holde styr på træningen.
Den tilhørende app, Garmin Connect, er ikke lavet specielt til Vivofit, og det skinner igennem. Bl.a. skal man synkronisere manuelt mellem app og armbånd. Vi savner også mulighed for at indstille alarmer.
Læs hele testen

Fitbit Flex

Discountløsningen

Viser, hvor vigtigt det er, at den medfølgende app er indbydende og overskuelig. Hvilket desværre ikke er tilfældet her.

Bedste pris på markedet og kan de vigtigste ting.
Mangler avancerede funktioner såsom smarte alarmer og detaljeret logning af søvn. Største problem er dog den ulogisk opbyggede og bruger-uvenlige app.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Hvor meget Nothing er der over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Er det virkelig en ny model?

OnePlus 12 går skridtet videre

Smart-uret til mænd (og andre med store håndled)

Lige så stærk som sin storebror

Lyd & Billede
Scroll to Top