Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Misfit Shine

Enkelt, elegant og effektivt

Misfit Shine kan ikke så meget, som vi kunne ønske os, men opgaven løses elegant og effektivt, og prisen fejler ikke noget.
Lyd & Billede mener
Lille og let enhed, der kan bæres overalt og tilmed ser godt ud. App’en er brugervenlig, og Shine gemmer også på et par sjove gimmicks.
Shine vælter sig ikke i smarte funktioner, og så kan man blive træt af at skulle holde enheden meget tæt på telefonen for at synkronisere.
Specifikationer
  • Understøtter: iPhone 4S og opefter, Samsung Galaxy S4 + Note 3 og opefter, HTC One, Nexus 4 og opefter
  • Størrelse: Ø 27,5 mm (diameter), 10 g
  • Trådløst og batteri: Bluetooth 4.0, udskiftelig knapcelle, 4 måneders levetid

Shine er i og for sig ikke noget armbånd. Og så alligevel. Enheden er en lille, rund brik, der ikke er meget større end en mønt, og den kan man så bære på kroppen på forskellig vis. Bl.a. kan man have Shine i en nøglering eller klemt fast på tøjet, men den kan også sættes i et armbånd, som følger med i pakken. Shine er fremstillet af anodiseret aluminium, men er vandtæt og kan sagtens tåle at komme en tur i poolen.

Øverst på Shine sidder 12 små LED-lys, som tjener to formål. Prikker man to gange på enheden, får man først en angivelse af, hvor tæt man er på at nå sit daglige aktivitetsmål, og derefter vises klokkeslættet blot ved hjælp af de små LED-lamper. Det er altså lidt frækt …

Selve opsætningen af Shine er pærelet. Man skal blot hente den tilhørende app, angive sine personlige oplysninger, og til sidst skal man fortælle, om man er “kinda active”, “pretty active” eller “very active”. Forbindelsen mellem Shine og telefonen oprettes ved, at man placerer brikken fysisk på en cirkel på skærmen, og så forbindes de to automatisk. Det er lidt af en genistreg at lave brugerfladen på den måde, men det er også en gimmick, for selvfølgelig har det ikke noget at sige for forbindelsen, om Shine rent faktisk ligger på skærmen.

shine_app

Shine-app’en er relativt overskuelig. Hjemmeskærmen viser den pågældende dag og en cirkel, der indikerer, hvor mange procent man har nået af det daglige mål, samt hvor lang tids aktivitet man i alt mangler for at nå målet. Under cirklen viser en graf, hvornår på dagen man var mest aktiv, og under grafen er der et ikon med yderligere oplysninger om hver aktivitet, Shine har registreret.

Annonce

Og Shine kan registrere antal skridt – herunder den distance, man har tilbagelagt – og antallet af forbrændte kalorier, og derudover kan den tracke specifikke aktiviteter som cykling, svømning, tennis, fodbold osv. Man skal under indstillingerne fastsætte, hvilken type aktivitet man vil tracke, og så begynder man aktiviteten ved at prikke tre gange på selve Shine-enheden. Søvn trackes automatisk. Som nævnt fungerer Shine også som ur, men har desværre ikke nogen alarmfunktioner.

Konklusion
Misfit Shine er et ret simpelt produkt, der kan det nødvendige, men ikke så meget mere. Vi savner især muligheden for at indstille smarte alarmer. Til gengæld er produktet brugervenligt og meget fleksibelt.

App’en giver et godt overblik og er nem at betjene, og selve Shine-enheden fylder nærmest ingenting og kan bæres og bruges overalt – sågar mens man svømmer, da den også er vandtæt. Designet er meget indbydende, og at bære Shine til daglig føles som at gå rundt med et designersmykke.

Da prisen sågar er testens næstbilligste, tøver vi ikke med at kåre Misfit Shine som testens Bedste Køb.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

Samsung Gear Fit

Fed idé kommer næsten i mål

Samsung Gear Fit virker umiddelbart som en drøm af et smart armbånd, men mangler et par vigtige funktioner.

Knivskarp Super AMOLED-skærm, notifikationer fra telefonen ved opkald og beskeder, pulsmåler og mediekontrol.
Mangler vigtige funktioner som logning af søvn og alarmer. Synkronisering med S Health app fungerer heller ikke optimalt.

Jawbone UP24

Vi tabte kæben

Jawbone UP24 er eksempel på, hvor godt et produkt kan blive, når stil og funktion går op i en højere enhed.

Det fuldendte produkt, der kombinerer lækkert og robust design med brugervenlighed og masser af praktiske funktioner.
Er ikke vandtæt og kunne godt have et lidt mere brugbart display på selve armbåndet.

Garmin Vivofit

Til fitness-nørderne

Det er godt, at dette armbånd kommer med eget display, for den tilhørende app kræver tilvænning.

Armbåndet har eget display, det er vandtæt ned til 50 meter, og batteriet kan holde et helt år. App’en byder på detaljerede muligheder for at holde styr på træningen.
Den tilhørende app, Garmin Connect, er ikke lavet specielt til Vivofit, og det skinner igennem. Bl.a. skal man synkronisere manuelt mellem app og armbånd. Vi savner også mulighed for at indstille alarmer.

Fitbit Flex

Discountløsningen

Viser, hvor vigtigt det er, at den medfølgende app er indbydende og overskuelig. Hvilket desværre ikke er tilfældet her.

Bedste pris på markedet og kan de vigtigste ting.
Mangler avancerede funktioner såsom smarte alarmer og detaljeret logning af søvn. Største problem er dog den ulogisk opbyggede og bruger-uvenlige app.
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.