Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Jawbone UP24

Vi tabte kæben

Jawbone UP24 er eksempel på, hvor godt et produkt kan blive, når stil og funktion går op i en højere enhed.

Skrevet af / 22/05/2014 - 12:10
Jawbone UP24
Peter Gotschalk

Jawbone UP24 ser lidt anderledes ud end de fleste andre smarte armbånd. I stedet for at fungere som en slags urrem, der lukkes om håndleddet med et spænde, så er Jawbone formet som et smykke, der griber fast om armen af sig selv qua sin kæbebensform og materialet, som nok kan bøjes, men derefter vender tilbage til udgangspunktet, så snart man giver slip.

Materiale og design betyder tilsammen, at Jawbone UP24 emmer af kvalitet og opleves meget mere robust end konkurrenterne på markedet. Armbåndet er dog ikke vandtæt, så det må ikke komme med ind under bruseren eller i poolen, selv om det godt kan tåle at blive regnet på.

Opsætningen af armbåndet er meget nem og brugervenlig, og det indtryk går igen, når man bruger UP-app’en, som den hedder, i det daglige. Man får løbende små notifikationer med oplysninger om sundhed og motion samt erfaringer fra det efterhånden ret store Jawbone-community (“Vidste du, at 70 procent af Jawbone-brugerne sover under otte timer i døgnet?”), og små illustrationer viser løbende, hvordan armbåndet kan bruges.

jawbone_up_app

App’ens primære vindue er en slags væg, der hele tiden opdateres med de nyeste aktiviteter, og det overskuelige grafiske design gør, at brugeren hele tiden bevarer overblikket, og at man i det hele taget har lyst til at bruge app’en. Konkurrenterne har ikke bare en ting eller to at lære af Jawbone om brugervenlighed. De burde tage et helt kursus.

Jawbones grundlæggende funktioner er at holde styr på antal skridt, herunder kalorieforbrænding, og hvor lang tid man har været aktiv, men derudover kan armbåndet bruges til at tage tid på træning samt holde styr på brugerens søvn. Og især sidstnævnte gør Jawbone bedre end noget andet smart armbånd på markedet. Man får et meget detaljeret overblik over den daglige søvn, og man skal blot trykke et par gange på armbåndets eneste knap for at aktivere søvntilstand og så trykke igen, når man står op. Det er noget nemmere end de fleste andre løsninger, vi har set.

Men derudover kan Jawbone UP24 indstilles til at holde styr på den optimale eftermiddagslur, ligesom man kan også indstille en såkaldt smart alarm, der fungerer som et vækkeur, men sørger for at vække brugeren, mens vedkommende befinder sig i rem-søvn. Det er ret genialt, fordi man simpelthen har lettere ved at vågne, hvis man ikke bliver hentet op fra den helt dybe søvn.

Det er også et godt eksempel på, hvordan Jawbone UP24 ikke bare monitorerer hverdagens aktiviteter, men også kan bruges proaktivt og gøre nytte i hverdagen på baggrund af de informationer, det indsamler. Man kan f.eks. også selv indstille en såkaldte idle-alarm, så armbåndet vibrerer, hvis man sidder stille længere end en bestemt periode, som man selv bestemmer.

Hvis vi skal fremhæve en ulempe ved Jawbone UP24, så er det, at armbåndet er meget lidt informativt, hvis man ikke har adgang til app’en. To LED-lamper er der til at vise, om armbåndet befinder sig i dags- eller i nattetilstand, og det er sådan cirka det.

Konklusion
Jawbone UP24 er testens ubestridte sejrherre. For det første har dette produkt et lækkert design, der får armbåndet til at ligne noget, som man har lyst til at gå rundt med til daglig, og for det andet er det mere robust, og materialet er af en højere kvalitet end konkurrenterne.

Den medfølgende app er et studie i brugervenlighed, og Jawbone kommer også mere flere funktioner end de andre armbånd, vi har prøvet. Vi er især glade for de smarte alarmer, der f.eks. kan holde styr på en eftermiddagslur eller vække brugeren om morgenen på det tidspunkt, som er mest gunstigt i forhold til søvnrytmen.

Jawbone UP24 er det optimale værktøj for dem, der gerne vil have styr på deres liv!

Home mener

Det fuldendte produkt, der kombinerer lækkert og robust design med brugervenlighed og masser af praktiske funktioner. Er ikke vandtæt og kunne godt have et lidt mere brugbart display på selve armbåndet.

Også i denne test:

5 smarte armbånd

Samsung Gear Fit

Fed idé kommer næsten i mål

Samsung Gear Fit virker umiddelbart som en drøm af et smart armbånd, men mangler et par vigtige funktioner.

Knivskarp Super AMOLED-skærm, notifikationer fra telefonen ved opkald og beskeder, pulsmåler og mediekontrol.
Mangler vigtige funktioner som logning af søvn og alarmer. Synkronisering med S Health app fungerer heller ikke optimalt.
Læs hele testen

Misfit Shine

Enkelt, elegant og effektivt

Misfit Shine kan ikke så meget, som vi kunne ønske os, men opgaven løses elegant og effektivt, og prisen fejler ikke noget.

Lille og let enhed, der kan bæres overalt og tilmed ser godt ud. App’en er brugervenlig, og Shine gemmer også på et par sjove gimmicks.
Shine vælter sig ikke i smarte funktioner, og så kan man blive træt af at skulle holde enheden meget tæt på telefonen for at synkronisere.
Læs hele testen

Garmin Vivofit

Til fitness-nørderne

Det er godt, at dette armbånd kommer med eget display, for den tilhørende app kræver tilvænning.

Armbåndet har eget display, det er vandtæt ned til 50 meter, og batteriet kan holde et helt år. App’en byder på detaljerede muligheder for at holde styr på træningen.
Den tilhørende app, Garmin Connect, er ikke lavet specielt til Vivofit, og det skinner igennem. Bl.a. skal man synkronisere manuelt mellem app og armbånd. Vi savner også mulighed for at indstille alarmer.
Læs hele testen

Fitbit Flex

Discountløsningen

Viser, hvor vigtigt det er, at den medfølgende app er indbydende og overskuelig. Hvilket desværre ikke er tilfældet her.

Bedste pris på markedet og kan de vigtigste ting.
Mangler avancerede funktioner såsom smarte alarmer og detaljeret logning af søvn. Største problem er dog den ulogisk opbyggede og bruger-uvenlige app.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Er det virkelig en ny model?

OnePlus 12 går skridtet videre

Smart-uret til mænd (og andre med store håndled)

Lige så stærk som sin storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google udfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig et hurtigere Apple Watch

Huawei Watch GT 4: Smart-uret der forener stil og funktionalitet

Denne foldbare mobil er OnePlus’ svendestykke

Scroll to Top