Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Jawbone UP24

Vi tabte kæben

Jawbone UP24 er eksempel på, hvor godt et produkt kan blive, når stil og funktion går op i en højere enhed.
Lyd & Billede mener
Det fuldendte produkt, der kombinerer lækkert og robust design med brugervenlighed og masser af praktiske funktioner.
Er ikke vandtæt og kunne godt have et lidt mere brugbart display på selve armbåndet.
Specifikationer
  • Understøtter: iPhone 4S og opefter, Samsung Galaxy S III + Note II og opefter, HTC One og HTC One Max, Nexus 4 og opefter, Sony Xperia Z og opefter
  • Størrelser: Lille (5 x 1,2 x 6,6 cm, 19 g), Medium (5,4 x 1,2 x 7,6 cm, 22 g), Stor (6,6 x 1,2 x 8,1 cm, 23 g)
  • Trådløst og batteri: Bluetooth 4.0, 32 mAh litium-polymer, 7 dages levetid

Jawbone UP24 ser lidt anderledes ud end de fleste andre smarte armbånd. I stedet for at fungere som en slags urrem, der lukkes om håndleddet med et spænde, så er Jawbone formet som et smykke, der griber fast om armen af sig selv qua sin kæbebensform og materialet, som nok kan bøjes, men derefter vender tilbage til udgangspunktet, så snart man giver slip.

Materiale og design betyder tilsammen, at Jawbone UP24 emmer af kvalitet og opleves meget mere robust end konkurrenterne på markedet. Armbåndet er dog ikke vandtæt, så det må ikke komme med ind under bruseren eller i poolen, selv om det godt kan tåle at blive regnet på.

Opsætningen af armbåndet er meget nem og brugervenlig, og det indtryk går igen, når man bruger UP-app’en, som den hedder, i det daglige. Man får løbende små notifikationer med oplysninger om sundhed og motion samt erfaringer fra det efterhånden ret store Jawbone-community (“Vidste du, at 70 procent af Jawbone-brugerne sover under otte timer i døgnet?”), og små illustrationer viser løbende, hvordan armbåndet kan bruges.

jawbone_up_app

App’ens primære vindue er en slags væg, der hele tiden opdateres med de nyeste aktiviteter, og det overskuelige grafiske design gør, at brugeren hele tiden bevarer overblikket, og at man i det hele taget har lyst til at bruge app’en. Konkurrenterne har ikke bare en ting eller to at lære af Jawbone om brugervenlighed. De burde tage et helt kursus.

Annonce

Jawbones grundlæggende funktioner er at holde styr på antal skridt, herunder kalorieforbrænding, og hvor lang tid man har været aktiv, men derudover kan armbåndet bruges til at tage tid på træning samt holde styr på brugerens søvn. Og især sidstnævnte gør Jawbone bedre end noget andet smart armbånd på markedet. Man får et meget detaljeret overblik over den daglige søvn, og man skal blot trykke et par gange på armbåndets eneste knap for at aktivere søvntilstand og så trykke igen, når man står op. Det er noget nemmere end de fleste andre løsninger, vi har set.

Men derudover kan Jawbone UP24 indstilles til at holde styr på den optimale eftermiddagslur, ligesom man kan også indstille en såkaldt smart alarm, der fungerer som et vækkeur, men sørger for at vække brugeren, mens vedkommende befinder sig i rem-søvn. Det er ret genialt, fordi man simpelthen har lettere ved at vågne, hvis man ikke bliver hentet op fra den helt dybe søvn.

Det er også et godt eksempel på, hvordan Jawbone UP24 ikke bare monitorerer hverdagens aktiviteter, men også kan bruges proaktivt og gøre nytte i hverdagen på baggrund af de informationer, det indsamler. Man kan f.eks. også selv indstille en såkaldte idle-alarm, så armbåndet vibrerer, hvis man sidder stille længere end en bestemt periode, som man selv bestemmer.

Hvis vi skal fremhæve en ulempe ved Jawbone UP24, så er det, at armbåndet er meget lidt informativt, hvis man ikke har adgang til app’en. To LED-lamper er der til at vise, om armbåndet befinder sig i dags- eller i nattetilstand, og det er sådan cirka det.

Konklusion
Jawbone UP24 er testens ubestridte sejrherre. For det første har dette produkt et lækkert design, der får armbåndet til at ligne noget, som man har lyst til at gå rundt med til daglig, og for det andet er det mere robust, og materialet er af en højere kvalitet end konkurrenterne.

Annonce

Den medfølgende app er et studie i brugervenlighed, og Jawbone kommer også mere flere funktioner end de andre armbånd, vi har prøvet. Vi er især glade for de smarte alarmer, der f.eks. kan holde styr på en eftermiddagslur eller vække brugeren om morgenen på det tidspunkt, som er mest gunstigt i forhold til søvnrytmen.

Jawbone UP24 er det optimale værktøj for dem, der gerne vil have styr på deres liv!

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

Samsung Gear Fit

Fed idé kommer næsten i mål

Samsung Gear Fit virker umiddelbart som en drøm af et smart armbånd, men mangler et par vigtige funktioner.

Knivskarp Super AMOLED-skærm, notifikationer fra telefonen ved opkald og beskeder, pulsmåler og mediekontrol.
Mangler vigtige funktioner som logning af søvn og alarmer. Synkronisering med S Health app fungerer heller ikke optimalt.

Misfit Shine

Enkelt, elegant og effektivt

Misfit Shine kan ikke så meget, som vi kunne ønske os, men opgaven løses elegant og effektivt, og prisen fejler ikke noget.

Lille og let enhed, der kan bæres overalt og tilmed ser godt ud. App’en er brugervenlig, og Shine gemmer også på et par sjove gimmicks.
Shine vælter sig ikke i smarte funktioner, og så kan man blive træt af at skulle holde enheden meget tæt på telefonen for at synkronisere.

Garmin Vivofit

Til fitness-nørderne

Det er godt, at dette armbånd kommer med eget display, for den tilhørende app kræver tilvænning.

Armbåndet har eget display, det er vandtæt ned til 50 meter, og batteriet kan holde et helt år. App’en byder på detaljerede muligheder for at holde styr på træningen.
Den tilhørende app, Garmin Connect, er ikke lavet specielt til Vivofit, og det skinner igennem. Bl.a. skal man synkronisere manuelt mellem app og armbånd. Vi savner også mulighed for at indstille alarmer.

Fitbit Flex

Discountløsningen

Viser, hvor vigtigt det er, at den medfølgende app er indbydende og overskuelig. Hvilket desværre ikke er tilfældet her.

Bedste pris på markedet og kan de vigtigste ting.
Mangler avancerede funktioner såsom smarte alarmer og detaljeret logning af søvn. Største problem er dog den ulogisk opbyggede og bruger-uvenlige app.
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.