TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Fujifilm X30

Godt allround-kamera

Fujifilm X30 er perfekt til dem, der elsker at fotografere og kan lide at have kontrol over billedkvaliteten.

forfatter
Publiceret 29/12/2014 - 00:01
L&B mener
Meget konsekvent billedkvalitet, pragtfuld søger og hurtig responstid gør dette kamera til en af vores favoritter. Ergonomi og batteritid er langt over gennemsnittet i klassen.
Med den mindste sensor i testen ser man mere billedstøj ved høj ISO.
Specifikationer
 • Type: 12 MP kompaktkamera med 2/3" billedsensor
 • Optik: 28-112 mm f/2.0-2.8, 4x zoom
 • Skærm: 7,6" vipbar skærm, 920K billedpunkter
 • Højdepunkter: 2,36 MP elektronisk søger, Wi-Fi, 12 fps, blitzsko, 1080p HD-video
Vejl. pris 4500Pr. 29/12/2014 Produktside

Designet er ikke det eneste, der er tiltalende ved dette Fuji-kamera. Her får man en glimrende elektronisk søger, som er stor, skarp og hurtig. Kameraet er godt udstyret med bl.a. Wi-Fi samt testens hurtigste skudtakt på 12 billeder i sekundet. Den lysstærke 28-112 mm zoom har vi tidligere testet i forgængeren X20, og X30 har samme 12 megapixel billedchip, bare med opgraderet billedsensor.

Vippeskærmen er praktisk, men det er ikke en touch-skærm. Praktisk er også den programmérbare funktionsring omkring objektivet, som man kan bruge til blændeindstilling, hvis man vil.

Billedkvalitet
De færreste vil blive skuffet over billedkvaliteten. Billederne er skarpe, og der er rigeligt med skarpt gengivne detaljer at finde for dem, der bruger lup. Det skyldes en vellykket kombination af god optisk ydelse og Fujis X-Trans billedsensor.

Farvegengivelsen er jævn med rigtig god mætning, og der er ikke meget billedstøj før ISO 1600. Grænsen for brugbare filer ligger omkring ISO 3200. Alt derover kan hurtigt blive meget grumset. Men billeddynamik og kontrast er rigtig god på X30, hvilket gør det til et af de bedste småkameraer i denne klasse.

I brug
Hurtigt er det også. Autofokussen følger godt med i godt lys, og skudtakten på 12 fps er fremragende. Det er ikke noget actionkamera, men man kan fange en begivenhed i korte serier og være sikker på at stå tilbage med et skarpt billede.

Kameraet ligger rigtig godt i hånden med store, gummierede flader og håndgreb, og mange af knapperne kan programmeres. Søgeren er nærmest et kapitel for sig, stor og skarp som den er, og den manuelle zoom er en fornøjelse at bruge.

Videokvaliteten er egentlig det eneste, vi er ikke imponeret over. Ellers er Fujifilm X30 et glimrende kamera, som det er en fryd at fotografere med. Det stiller sig ikke i vejen for fotografen med logiske fejl, men er et gennemført værktøj af høj kvalitet, der giver fin billedkvalitet i de allerfleste situationer. Et fremragende kamera til entusiaster, der elsker at tage billeder.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Også i denne test:

Panasonic Lumix DMC-LX100

Enestående kompetent kamera

Man får i både pose og sæk med Panasonics bedste kompaktkamera, der har alt, hvad man kan ønske sig – også høj billedkvalitet.

Usædvanlig veludstyret kamera med stor elektronisk søger, lysstærkt zoomobjektiv, 4K-video og multiformat billedsensor. Billedkvaliteten er der heller ikke noget i vejen med.
Skarphed og opløsning falder ved høj ISO, og vi savner et indstillingshjul.

Sony Alpha ILCE-QX1

Cool og lidt specielt kamera

Her er kameraet, der laver din smartphone om til et professionelt kamera.

Med udskiftelig optik og god billedkvalitet er QX1 et attraktivt tilbehør til mobiltelefonen. Det er som at sætte et spejlreflekskamera foran mobilen med de fordele og ulemper, det medfører.
Alle operationer udføres med forsinkelse, og det er lidt frustrerende at bruge.

Canon PowerShot G7 X

Professionel kvalitet i lommen

Det mindste kamera i testen er så godt, at de færreste har brug for mere.

Næsten perfekt billedkvalitet, simpel betjening og praktisk touch-skærm gør Canon-kameraet til et af de bedste i klassen.
I denne klasse forventer man en søger, men det er der ikke. Ikke engang som tilbehør.

Leica X

Dyrt luksuskompakt

Få kameraer giver så meget besidderglæde som et Leica-kamera. Men det er på betingelse af, at det holder, hvad det lover.

Lynhurtigt og knivskarpt. Med dette kamera er det svært at gå glip af motivet. Testens bedste ergonomi.
Meget grums ved høj ISO og markant faldende skarphed på fuld tele.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Det mest blærede sportskamera Fujifilm X-H2S er kameraet for dig, der har brug for skarpe actionbilleder.
Uforskammet lækker kamerablitz Lad dig ikke narre af 50’er-designet.
Sony lancerer mikrofon for vlogging Mini-mikrofon til Sony-kameraer.
Kompakt og let 24 makro og 15-30 mm zoom fra Canon Billig optik til Canons spejlløse fuldformatkameraer.
Det lille øje på himlen DJI’s mindste kameradrone er så lille, at den må flyves overalt – og stadig avanceret nok til at opnå professionelle resultater.
Capture One Mobile klar til iPad Nu kan du redigere som en prof på iPad’en.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend