TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

: Canon PowerShot G7 X

Professionel kvalitet i lommen

Det mindste kamera i testen er så godt, at de færreste har brug for mere.

Lyd & Billede mener
+Næsten perfekt billedkvalitet, simpel betjening og praktisk touch-skærm gør Canon-kameraet til et af de bedste i klassen.
-I denne klasse forventer man en søger, men det er der ikke. Ikke engang som tilbehør.
Specifikationer
  • Type: 20 MP kompaktkamera med 1" billedsensor
  • Optik: 24-100 mm f/1.8-2.8, 4,2x zoom
  • Skærm: 7,6" vipbar skærm, 1 mio. billedpunkter
  • Højdepunkter: Touch-skærm, Wi-Fi, 6,5 fps, billedstabilisering, 1080p HD-video
Vejl. pris 4990

Canons bedste kompaktkameraer er som regel meget større end dette. Men de er ikke specielt meget bedre. For PowerShot G7 X er et virkelig vellykket kamera. Det er ikke det hurtigste i klassen, men det kan være i en lomme og byder på billedkvalitet svarende til referencen i denne klasse: Sony Cyber-shot RX100 III. Der i øvrigt har fordelen af en indbygget elektronisk søger, som G7 X mangler.

Men Canon-kameraet har en praktisk touch-skærm og viser sig at være mere brugervenligt. De to kameraer deler den samme 1 tommes 20 megapixel billedsensor, men G7 X har længere 4,2x zoom på 24-100 mm.

Billedkvalitet
Hvis man skulle være i tvivl, er der ingen synlig forskel på billedkvaliteten fra Canon- og Sony-kameraet. Her får man rigtig god farvegengivelse og billeddynamik, med fremragende kontrast og god skarphed. Bortset fra i hjørnerne på 24 mm vidvinkel og maksimal blændeåbning. Da er man nødt til at blænde ned til f/5.6 for at få den jævnest mulige skarphed.

Ellers er skarpheden meget jævn – og høj – og falder egentlig ikke, før der dukker billedstøj op ved ISO 1600. Billedstøjen bliver ikke generende før ISO 3200, men det er de færreste, der har brug for så høj følsomhed, når man har så lysstærk optik.

I brug
Canon-kameraet er hurtigt i godt lys, med god skudtakt og en praktisk touch-skærm. Med den kan man navigere i menuen og ændre indstillinger, og man kan tage et billede med fokus og lysmåling præcis hvor man vil, med et let tryk på skærmen.

Der mangler som nævnt søger, og det er ikke muligt at koble en ekstern til, så hvis man har brug for en søger, må man lægge cirka 1.000 kroner mere for et Sony RX100 III. Men Canon-kameraets funktionshjul og eksponeringskompensation er nemmere i brug, og selv om det er lille, ligger det bedre i hånden. Funktionsringen omkring objektivet kan også programmeres.

Canons kamera er det bedste lommekamera til dem, der kræver den højest mulige billedkvalitet og kan undvære en søger. Det er lille, let, hurtigt og nemt i brug, og man vil ikke blive skuffet over billedkvaliteten.

LB+ TILBUD: Få fuld adgang til L&B + i 1 uge for kun 14,-
Læs alle artikler, få adgang til vår købeguide med over 5000 tests, sidste nyhedsbrev og mye mer.

Også i denne test:

Panasonic Lumix DMC-LX100

Enestående kompetent kamera

Man får i både pose og sæk med Panasonics bedste kompaktkamera, der har alt, hvad man kan ønske sig – også høj billedkvalitet.

Usædvanlig veludstyret kamera med stor elektronisk søger, lysstærkt zoomobjektiv, 4K-video og multiformat billedsensor. Billedkvaliteten er der heller ikke noget i vejen med.
Skarphed og opløsning falder ved høj ISO, og vi savner et indstillingshjul.

Sony Alpha ILCE-QX1

Cool og lidt specielt kamera

Her er kameraet, der laver din smartphone om til et professionelt kamera.

Med udskiftelig optik og god billedkvalitet er QX1 et attraktivt tilbehør til mobiltelefonen. Det er som at sætte et spejlreflekskamera foran mobilen med de fordele og ulemper, det medfører.
Alle operationer udføres med forsinkelse, og det er lidt frustrerende at bruge.

Leica X

Dyrt luksuskompakt

Få kameraer giver så meget besidderglæde som et Leica-kamera. Men det er på betingelse af, at det holder, hvad det lover.

Lynhurtigt og knivskarpt. Med dette kamera er det svært at gå glip af motivet. Testens bedste ergonomi.
Meget grums ved høj ISO og markant faldende skarphed på fuld tele.

Fujifilm X30

Godt allround-kamera

Fujifilm X30 er perfekt til dem, der elsker at fotografere og kan lide at have kontrol over billedkvaliteten.

Meget konsekvent billedkvalitet, pragtfuld søger og hurtig responstid gør dette kamera til en af vores favoritter. Ergonomi og batteritid er langt over gennemsnittet i klassen.
Med den mindste sensor i testen ser man mere billedstøj ved høj ISO.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.