TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

: Canon PowerShot G7 X

Professionel kvalitet i lommen

Det mindste kamera i testen er så godt, at de færreste har brug for mere.

forfatter
Publiceret 29/12/2014 - 00:01
Lyd & Billede mener
Næsten perfekt billedkvalitet, simpel betjening og praktisk touch-skærm gør Canon-kameraet til et af de bedste i klassen.
I denne klasse forventer man en søger, men det er der ikke. Ikke engang som tilbehør.
Specifikationer
  • Type: 20 MP kompaktkamera med 1" billedsensor
  • Optik: 24-100 mm f/1.8-2.8, 4,2x zoom
  • Skærm: 7,6" vipbar skærm, 1 mio. billedpunkter
  • Højdepunkter: Touch-skærm, Wi-Fi, 6,5 fps, billedstabilisering, 1080p HD-video

Canons bedste kompaktkameraer er som regel meget større end dette. Men de er ikke specielt meget bedre. For PowerShot G7 X er et virkelig vellykket kamera. Det er ikke det hurtigste i klassen, men det kan være i en lomme og byder på billedkvalitet svarende til referencen i denne klasse: Sony Cyber-shot RX100 III. Der i øvrigt har fordelen af en indbygget elektronisk søger, som G7 X mangler.

Men Canon-kameraet har en praktisk touch-skærm og viser sig at være mere brugervenligt. De to kameraer deler den samme 1 tommes 20 megapixel billedsensor, men G7 X har længere 4,2x zoom på 24-100 mm.

Billedkvalitet
Hvis man skulle være i tvivl, er der ingen synlig forskel på billedkvaliteten fra Canon- og Sony-kameraet. Her får man rigtig god farvegengivelse og billeddynamik, med fremragende kontrast og god skarphed. Bortset fra i hjørnerne på 24 mm vidvinkel og maksimal blændeåbning. Da er man nødt til at blænde ned til f/5.6 for at få den jævnest mulige skarphed.

Ellers er skarpheden meget jævn – og høj – og falder egentlig ikke, før der dukker billedstøj op ved ISO 1600. Billedstøjen bliver ikke generende før ISO 3200, men det er de færreste, der har brug for så høj følsomhed, når man har så lysstærk optik.

I brug
Canon-kameraet er hurtigt i godt lys, med god skudtakt og en praktisk touch-skærm. Med den kan man navigere i menuen og ændre indstillinger, og man kan tage et billede med fokus og lysmåling præcis hvor man vil, med et let tryk på skærmen.

Der mangler som nævnt søger, og det er ikke muligt at koble en ekstern til, så hvis man har brug for en søger, må man lægge cirka 1.000 kroner mere for et Sony RX100 III. Men Canon-kameraets funktionshjul og eksponeringskompensation er nemmere i brug, og selv om det er lille, ligger det bedre i hånden. Funktionsringen omkring objektivet kan også programmeres.

Canons kamera er det bedste lommekamera til dem, der kræver den højest mulige billedkvalitet og kan undvære en søger. Det er lille, let, hurtigt og nemt i brug, og man vil ikke blive skuffet over billedkvaliteten.

Også i denne test:

Panasonic Lumix DMC-LX100

Enestående kompetent kamera

Man får i både pose og sæk med Panasonics bedste kompaktkamera, der har alt, hvad man kan ønske sig – også høj billedkvalitet.

Usædvanlig veludstyret kamera med stor elektronisk søger, lysstærkt zoomobjektiv, 4K-video og multiformat billedsensor. Billedkvaliteten er der heller ikke noget i vejen med.
Skarphed og opløsning falder ved høj ISO, og vi savner et indstillingshjul.

Sony Alpha ILCE-QX1

Cool og lidt specielt kamera

Her er kameraet, der laver din smartphone om til et professionelt kamera.

Med udskiftelig optik og god billedkvalitet er QX1 et attraktivt tilbehør til mobiltelefonen. Det er som at sætte et spejlreflekskamera foran mobilen med de fordele og ulemper, det medfører.
Alle operationer udføres med forsinkelse, og det er lidt frustrerende at bruge.

Leica X

Dyrt luksuskompakt

Få kameraer giver så meget besidderglæde som et Leica-kamera. Men det er på betingelse af, at det holder, hvad det lover.

Lynhurtigt og knivskarpt. Med dette kamera er det svært at gå glip af motivet. Testens bedste ergonomi.
Meget grums ved høj ISO og markant faldende skarphed på fuld tele.

Fujifilm X30

Godt allround-kamera

Fujifilm X30 er perfekt til dem, der elsker at fotografere og kan lide at have kontrol over billedkvaliteten.

Meget konsekvent billedkvalitet, pragtfuld søger og hurtig responstid gør dette kamera til en af vores favoritter. Ergonomi og batteritid er langt over gennemsnittet i klassen.
Med den mindste sensor i testen ser man mere billedstøj ved høj ISO.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Leica lancerer sort Summicron 28 mm f/2 Laves i et lille antal med en forbedring, som man skal se nøje efter.
GH6: Vildt videokamera der også tager stillbilleder Endelig har GH5 fået en afløser. Panasonic Lumix GH6 er et toptrimmet videokamera i stillbilledforklædning.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend