Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Logitech Lift

Redningen for en værkende musearm

Kan smertende håndled og værkende skuldre og armbuer være en saga blot…?

Skrevet af / 29/10/2022 - 18:30
Logitech Lift
Åsa Warme Hallén

Jeg har egentlig aldrig tænkt ret meget over dét dér med en ergonomisk arbejdsplads. I nogen tid nu har jeg for eksempel siddet sammenkrøbet ved en minimal bordflade inde i det, der engang var mit walk-in-closet (fred være med det), når jeg arbejder hjemmefra. Tøj og sko har måttet flytte til fordel for æsker, ledninger, brugsanvisninger og gadgets. En lille træplade, der fungerer som skrivebord, passer præcis til en bærbar computer, en lidt større skærm, et tastatur og en mus. I bedste fald kan jeg også presse en kaffekop og en A5-blok ind.

Ifølge Logitech er målgruppen for den ergonomiske Lift-mus kvinder, der arbejder mere end seks timer om dagen ved computeren, og som oplever en form for ubehag i muskler og led sidst på arbejdsdagen. Okay, i betragtning af at 1: Jeg er kvinde, og 2: Jeg har ondt i nakken, skulderen og ned ad armen, så er jeg bestemt i målgruppen. Personligt lægger jeg ikke meget vægt på, at målgruppen netop er kvinder. Det hele handler nok primært om, at netop denne vertikale mus er lidt mindre end Logitech MX Vertical, men hvem siger, at mænd ikke kan have mindre hænder? Eller kvinder større, for den sags skyld…

Farger-1-989x658 Farger-2-1-989x659
<
>
Mit eksemplar er naturhvid. Men Lift findes også i pink og granit. Er du venstrehåndet, må du dog nøjes med granit. (Billede: Logitech)

Som en del af en computermus til kvinder har de valgt at lave Lift i tre forskellige farver. Granit, pink og naturhvid. Hvis du er højrehåndet, kan du vælge og vrage. Hvis du er venstrehåndet, må du pænt nøjes med Granit.

Logitech Lift
Da jeg først pakkede Lift’en ud, var jeg skeptisk overfor farven, og tænkte at den sikkert hurtigt ville komme til at se snavset og smudsig ud. Men efter mere end to måneders brug, fremstår den stadig forholdsvis frisk og ny. (Foto: Åsa Warme Hallén)

I min pakke var der en naturhvid Lift, selvom jeg nok ville foretrække at kalde den hvid/grå.

Det nye arbejdsredskab er super-nemt at komme i gang med. Med i kassen er der en hurtig guide, og du vælger blot om du vil oprette forbindelse via Bluetooth eller Logitech Bolt USD. Selve USB-donglen sidder, når den ikke er i brug, på undersiden af ​​musen under et dæksel, hvor den er sammen med et AA-batteri.

Her under et dæksel på undersiden af musen sidder der er AA-batteri, sammen med Logitech Bolt USB. Lift leveres ikke med genopladeligt batteri, men drives af et normalt AA-batteri. Skulle du have lyst til at skifte til et genopladeligt batteri, er du nødt til selv at oplade det separat, når det er nødvendigt. (Foto: Åsa Warme Hallén)
Vil du være økonomisk og spara på batteriet, finder du en tænd/sluk-knap på undersiden. Her finder du også den knap, som skifter mellem de tre forskellige enheder, som Lift kan tilsluttes til. (Foto: Åsa Warme Hallén)

At arbejde med Lift

Musen har seks knapper, højre/venstre klik, frem/tilbage, midterknap og scrollhjul med midterklik. Personligt bruger jeg mest højre/venstre klik og scrollhjulet, og oplever at responsen er hurtig, knapperne utroligt stille, og det hele føles blødt, smidigt og solidt, og ikke det mindste plastikagtigt og billigt. Jeg bruger som sagt ikke frem/tilbage ret meget, men af ​​en eller anden grund er de knapper ikke helt så stille og bløde. Det er der sikkert en eller anden god forklaring på…

bakat-framat-knappar-989x1092 Hoger-vanster-klick-989x1096
<
>
Jeg forstår ikke rigtig hvorfor frem/tilbage-knapperne ikke har fået samme omsorg. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Skulle du ikke være tilfreds med, hvordan knapperne er programmeret, kan du omprogrammere dem efter dine egne behov og ønsker.

Logitech Lift
Den del af musen som hviler inde i håndfladen er lavet af et gummimateriale og let nubret. Dette gør at hånden og fingrene ikke glider. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Musen ligger rigtig godt i min hånd, og jeg har ingen større problemer med at vænne mig til den. Bortset muligvis fra en lille detalje… Hvis du, som jeg, ikke er bekendt med, hvordan en ergonomisk computermus er designet – altså “i højden” – er der stor risiko for, at du swiper den ned fra skrivebordet et antal gange, før hjernens indgroede mønstre forstår, at du skal løfte hånden lidt højere, end du er vant til, når du flytter hånden fra tastatur til mus.

Min stakkels Lift gik på gulvet et vilkårligt antal gange. Men jeg bemærkede ingen mén af disse fald, så jeg kan sagtens tilføje ”holdbar” på plussiden, selvom den stakkels mus selvfølgelig ikke er designet til at tage på flyvetur.

Jeg er ikke en gamer, så jeg har ikke en eneste idé om, eller hvordan denne computermus ville fungere i sådan en sammenhæng. Jeg formoder dog, at ergonomi givetvis heller ikke står øverst på en gamers ønskeliste. Men har du nogle gode erfaringer at dele, så skriv gerne i kommentarfeltet herunder – jeg er nysgerrig!

Ergonomi-989x893 Ergonomi-Lift-989x930
<
>
Står du foran spejlet med armene langs siden, vil du faktisk se, at det er tommelfingeren og pegefingeren, der er synlige. Ikke toppen af hånden. Vinkler du så albuen op i en 90 graders vinkel, er det det samme. Så ikke underligt, at det faktisk føles bedre, mere afslappet og naturligt med en vertikal mus. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Konklusion

Efter at have brugt Lift-musen i omkring to måneder, må jeg sige, at den er meget behagelig og ergonomisk. Smerterne i albuen op til skulderen er virkelig aftaget, selvom jeg er klar over, at der måske skal flere tilpasninger til på min arbejdsplads, for at kroppen bliver helt tilfreds. Jeg sætter stor pris på de bløde, støjsvage og responsive højre/venstre klik-knapper og scrollhjulet, som fungerer som en drøm for mig. Jeg forstår ikke rigtig, hvorfor tilbage/frem-knapperne ikke har fået samme opmærksomhed. Derudover var det eneste, der rigtigt generede mig fra begyndelsen, at den var højere end den mus, jeg brugte før, hvilket fik mig til at lægge den fra mig på skrivebordet en del gange. Men det har mere at gøre med min noget træge hjerne end selve Lift’en… Og nu kan jeg ærlig talt ikke forestille mig at skifte tilbage til en almindelig, traditionel computermus.

Karakter
Logitech Lift
Basic

Home mener

Utrolig skøn og prisværdig computer-mus. Bløde, følsomme knapper med fin respons. Frem-og-tilbage-knapperne er ikke lige så lydløse og smidige som de øvrige.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Fire headsets til dit nye kontorliv

Personlig assistent med ChatGPT

Rekordslank dobbeltskærms-PC

MacBook Air er blevet lidt hurtigere men også dyrere

Vil du have ekstra skærm med din menu?

Køb en – betal for tre

To-i-en-PC med det hele

For syv.. den er hurtig!

For to år siden havde den kostet det dobbelte

Fremragende allround iMac

Mesh-netværk der tåler at blive set

Mac in Black

Scroll to Top