Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Test Logitech MX Vertical

En positiv overraskelse

Logitech tager sig af dit ømme håndled og giver dig ro på skrivebordet.
Karakter
Logitech MX Vertical
Lyd & Billede mener
MX Vertical er utrolig behagelig at bruge. Gode tilslutningsmuligheder via USB og Bluetooth.
Det vertikale greb kræver tilvænning. Kun til højrehåndede.
Specifikationer
  • Optisk mus
  • Trådløs, kabling – USB, Bluetooth, 2,4 GHz
  • 6 knapper, 4000 dpi
  • Mål og vægt: 7,9 x 12 x 7,85 cm / 135 g
  • Web: logitech.com

Har du som jeg døjet med museskader, har du sikkert også overvejet en anderledes udformning på yndlingsudstyret til din højre hånd. Nej, drop de platte referencer, jeg taler naturligvis om noget så kedeligt som en computermus.

Til at afhjælpe egne problemer har jeg i mange år brugt musemåtter med indbyggede silikoneindlæg, men også forskellige ergonomisk korrekte mus har været forbi mit skrivebord.

Godt førstehåndsindtryk

Logitech MX Vertical er nyeste skud på denne stamme og skiller sig tydeligt ud takket være sit skæve design og sin anderledes placering af knapper og hjul. Ideen er nu ikke ny og er allerede afprøvet flere gange.

MX Vertical er et stykke veldesignet kram, og det er tydeligt at se, at designerne har kælet for detaljerne. Ser man i første omgang bort fra formen, ligner den en typisk Logitech-mus. Det bløde gummi er behageligt at holde om, og knapperne har et godt “klik”.

Ligger godt i hånden

Det store trækplaster er dog formen, som lader din hånd flugte naturligt med musens former – såfremt du altså er højrehåndet. Det skrå greb skåner håndleddet for vrid, og din arm kommer derfor til at hvile mere naturligt. Det er svært at forklare, præcis hvordan det føles, så gør dig selv den tjeneste at prøve den i butikken, før du køber.

Annonce

(Foto: Producent)

Hjul og højre og venstre museknap sidder på højre side. Man skal lige vænne sig dette, men det kommer forholdsvis hurtigt, hvis man holder ud de første par timer. Tommelfingeren har adgang til frem- og tilbage-knappen, som jeg personligt bruger meget. Hastigheden på cursoren justeres let via en knap i toppen.

Giv tid …

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg gik lidt skeptisk til Logitech MX Vertical. Efter nogle timer er min skepsis dog gjort til skamme. Den skrå mus er utrolig behagelig at bruge og føles nu som det mest naturlige i verden. Jeg har primært testet til kontorbrug, hvilket den egner sig fremragende til. Til spil ville jeg ikke bruge den, da den ikke er helt så hurtig og præcis som en dedikeret gamer-mus.

Konklusion

Logitech MX Vertical er et skævt produkt, som ved første øjekast nok vil skræmme flere væk, end godt er. Giver man musen lidt tid, er det dog et bekendtskab, der vinder på den lange bane. Især hvis man som mange andre har haft problemer med smerter i håndleddet. Nogle vil måske finde prisen en anelse høj, og ja, den ligger da i den dyrere ende. Men fordi her er tale om et kvalitetsprodukt, er det let at tilgive.

(Foto: Producent)

Annonce

Sidder du meget foran skærmen med primært kontorarbejde, og har du haft problemer med museskader, bør du overveje MX Vertical.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.