TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST Lenovo Yoga Slim 7i Carbon (82U90066MX)

En ægte letvægter

Lenovo Yoga Slim 7i Carbon er den letteste bærbare computer, vi nogensinde har testet. Desværre indebærer den slanke formfaktor ubehagelige kompromisser.

forfatter
Publiceret 17/01/2023 - 09:48
Karakter
Lenovo Yoga Slim 7i Carbon (82U90066MX)
L&B mener
Superslank og superlet. God ydelse og godt tastatur. Sidst, men ikke mindst, byder skærmen på god opløsning og et flot skærmbillede.
Nærmest ingen tilslutningsmuligheder. Skærmens lysstyrke er for lav, men værst af alt er den utroligt ringe batterilevetid, der trækker kraftigt ned i den samlede vurdering.
 • Processor: 12. Gen. Intel Core i7-1260P
 • Skærm: 13,3” IPS WQXGA (2560 x 1600)
 • Hukommelse: 16 GB RAM
 • Lager: 512 SSD
 • Grafik: Intel Iris Xe Graphics
 • Styresystem: Windows 11 Home
 • Mål og vægt: 30,1 x 20,6 x 1,48 cm / 970 g
 • Batteri: 50 Wh Lithium-Ion
 • Andet: 720p HD-webkamera, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, Thunderbolt 4, USB-C
 • Web: lenovo.dk
 • Geekbench 5: 1.097 (single-core), 7.562 (multi-core)
 • Geekbench 5 Compute: 15.683
 • 3DMark Time Spy: 1.796
 • 3DMark Fire Strike: 4.142
 • Cinebench R23: 8.291 (multi-core) / 1.584 (single-core)
 • PC Mark 10: 4.309
 • Basemark Web 3.0: 839,25
 • Batteritest: 2:24 timer
Vejl. pris 10999Pr. 17/01/2023 Produktside

Lenovo er verdens største PC-producent, og den kinesiske virksomhed har et hav af forskellige bærbare computermodeller. Så mange, at det er umuligt for os at teste dem allesammen.

Igennem årene har vi derfor især testet mange af de såkaldte Yoga-modeller, fordi der her – som navnet antyder – egentlig er tale om hybrid-computere med fleksibel formfaktor og mange forskellige anvendelsesmuligheder.

Måske er det alderen, der trykker, når Lenovo skal dyrke Yoga, for på det seneste har producenten lanceret en række Yoga Slim-bærbare, der ikke som tidligere modeller kan bruges f.eks. som tablet. Snarere er der tale om superslanke ultrabooks, som ellers holder sig til en helt traditionel formfaktor. Således også Lenovo Yoga Slim 7i Carbon, der til gengæld nok er den letteste bærbare computer, vi har testet til dato.

Udseende og konstruktion

Den superslanke bærbare vejer nemlig blot 970 gram og er i øvrigt 1,48 cm slank på det tykkeste sted, så den er meget nem at have med i tasken. Herligt med en computer, som ikke afstedkommer rygskader og udgifter til massage og kiropraktor.

Lenovo Yoga Slim 7i Carbon
Lenovo Yoga Slim 7i Carbon er nok er den letteste bærbare computer, vi har testet til dato. (Foto: Lenovo)

Lenovo Yoga Slim 7i Carbon er fremstillet i hård plast kombineret med kulfiber (deraf navnet Carbon), og materialevalget betyder, at maskinen er robust og solid.

Det bagbelyste tastatur er i fuld størrelse med god plads mellem tasterne og en god vandring (afstanden mellem tastens hviletilstand og dens tilstand, når den er trykket helt i bund), computerens ultraslanke formfaktor til trods.

Til gengæld må man affinde sig med, at udvalget af porte er reduceret til et minimum. Én USB-C og én Thunderbolt 4 er der blevet plads til, og hvis man slutter den bærbare computer til strøm, sker det via USB-C-porten, og man er nede på én brugbar tilslutningsmulighed.

Selv Apples MacBook Air har flere tilslutningsmuligheder indbygget – nemlig et 3,5 mm jackstik – og selvom Lenovo Yoga Slim 7i Carbon skam leveres med en hæslig adapter, som tilføjer HDMI, USB-A, VGA og 3,5 mm jackstik til pakken, er mulighederne ikke just overvældende. Hvad skal man med VGA nu om stunder? Og havde det ikke været smart at inkludere en kortlæser til SD-kort i stedet?

Det kan også blive for minimalistisk.

Lenovo Yoga Slim 7i Carbon
Det bagbelyste tastatur er i fuld størrelse med god plads mellem tasterne og en god vandring. (Foto: Lenovo)

Skærm og lyd

Til gengæld er der god plads på skærmen, der ellers blot måler 13,3”. Den kompakte IPS-skærm understøtter nemlig en opløsning på op til 2560 x 1600 pixels, hvilket giver den slanke bærbare mere reelt arbejdsareal end mange slanke ultrabooks med større skærm, f.eks. Samsung Galaxy Book2 Pro 360, der ellers kommer med hele 15,6” skærm, men alligevel kun kan mønstre en opløsning på 1920 x 1080 pixels.

Selvom der ikke er tale om et OLED-panel, leverer skærmen et skarpt billede og gode farver. Blot kunne lysstyrken (maks. 400 nits) godt være bedre.

Lyden er en relativt tynd kop te gennem de indbyggede stereohøjttalere, men får masser af fylde og tyngde, når man tager et par ordentlige hovedtelefoner i brug.

03_Yoga_Slim_7i_Carbon_Gen7_Tour_Left_Side_Profile_Closed_small 04_Yoga_Slim_7i_Carbon_Gen7_Tour_Right_Side_Profile_Closed_small
<
>
Man må affinde sig med, at udvalget af porte er reduceret til et minimum. Én USB-C og én Thunderbolt 4 er der blevet plads til. (Foto: Lenovo)

Ydelse og funktioner

Under hjelmen sidder den næstnyeste 12. generations Intel Core i7-processor samt Intel Iris Xe Graphics-arkitektur, hvilket betyder, at Galaxy Book2 Pro 360 understøtter både Thunderbolt 4 og Wi-Fi 6.

Den gode processor – i kombination med hele 16 gigabyte RAM – leverer en tilfredsstillende høj ydelse, hvilket vores benchmark-resultater også dokumenterer, og samtidig udvikler maskinen ikke så meget varme, at blæserne kommer på overarbejde. Lenovo Yoga Slim 7i Carbon kan altså løse langt de fleste af dagligdagens opgaver uden at kny, men nogen gaming-computer er den til gengæld ikke. I det hele taget er den grafiske ydelse ikke noget at skrive hjem om.

Lenovo Yoga Slim 7i Carbon
Der er god plads på skærmen, der ellers blot måler 13,3”. Den kompakte IPS-skærm understøtter nemlig en opløsning på op til 2560 x 1600 pixels. (Foto: Lenovo)

Helt katastrofal er i særdeleshed den dårlige batterilevetid. Nuvel, når vi benchmark-tester, udsættes computeren for maksimalt stress uden batteribesparende funktioner, indtil den løber tør for strøm. Men et resultat på under to en halv time er stadig i underkanten af, hvad man bør acceptere til den relativt høje pris.

Konklusion

Lenovo Yoga Slim 7i Carbon er en superlet ultrabook med masser af muskler. Skærmen kommer med en høj opløsning, og vi er glade for tastaturet, der både er bagbelyst og byder på en god taktil brugeroplevelse.

Derfor er det så meget desto mere frustrerende, at den lille bærbare snubler før målstregen. Skærmens lysstyrke er for svag, computeren har nærmest ingen indbyggede tilslutningsmuligheder, og værst af alt er batterilevetiden, der er intet mindre end skandaløst dårlig.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Spændende 'bøger' fra Samsung Samsung Galaxy Book3 kommer i fem versioner, og hardwaren er helt up to date.
Bedre videomøder billigt Logitech Brio 300 er et økonomisk webcam, der giver bedre kvalitet på Zoom og Teams end computerens indbyggede kamera.
Nye MacBooks og Mac mini'er med nye, kraftigere M2-processorer Den lynhurtige M2-processor fra Apple får hele to endnu hurtigere opdateringer, som finder vej til både Mac mini og MacBook Pro.
lbpluss
Vejet, og fundet for let! Lenovo Yoga Slim 7i Carbon er den letteste bærbare computer, vi nogensinde har testet. Desværre indebærer den slanke formfaktor ubehagelige kompromisser.
lbpluss
Lynhurtig og hård SanDisks eksterne USB-lager kan holde til mere end de fleste, og den er hurtig.
Følg Lyd & Billede